KSVO moest zijn meerdere erkennen tegen een sterk, uitgekookt en efficiënt KSK Voorwaarts Zwevezele. Toch had men op geen enkel moment de indruk, dat dit een match was tussen de laatste en de eerste uit het klassement. Ondanks weer geen punten, toch een prestatie om ons aan op te trekken, wetende dat er spelers terug gekeerd zijn uit blessure en er versterking bij komt.

Foutjes al te gemakkelijk afgestraft

“We speelden onze beste match van het seizoen”, vond voorzitter Kurt Vandeputte. “Onze foutjes werden helaas afgestraft. Bij Zwevezele hebben ze immers op individueel vlak iets meer klasse. Jammer dat we net voor de rust een doelpunt slikten. Op het moment dat we in de tweede helft de druk opvoerden scoorden de bezoekers een tweede keer. Een kwartier voor tijd lukten we de aansluitingstreffer. Daarna zag je dat enkele van onze jongens door blessures conditioneel wat achterstand hebben. We kregen het steeds moeilijker om alles te belopen.”

Stefan Leleu: “Speelden goed georganiseerd tot laatste minuut 1ste helft

Ook trainer Stefan Leleu ging ervan uit, dat KSVO tegen de leider niets ging halen, maar kon toch tevreden terugkijken op de wedstrijd. “Mijn collega, Hans Cornelis, vond dat wij ons huiswerk goed gemaakt hadden. We speelden goed georganiseerd en gaven nauwelijks wat weg, tot in de laatste minuut voor de rust. We wisten dat het in de 2de helft moeilijk ging worden, toch probeerden we de wedstrijd verder te zetten op dezelfde manier en later in de match meer risico’s te nemen. Het wordt dan halverwege de 2de helft dan toch 0-2 en dan moeten we wel hoger gaan spelen. We lukken dan de aansluitingstreffer, maar geven het dan weer zelf weg. Je weet nooit wat er in de laatste minuut nog kan gebeuren. Chapeau voor Zwevezele, ze beschikken over 2 sterke, technische vaardige en snelle spitsen, de je al eens de ruimte kunt insturen met de lange pass.”
Puntenwinst zat er dus niet meer in en het is toch een beetje frustrerend. “We zijn eigenlijk tot op heden in een enkele wedstrijd weggespeeld, maar ik zou toch liever eens zwaar onder liggen en op een diefje de punten meepakken," zegt de trainer. "Volgende week wacht Ninove op kunstgras en dat wordt alweer een zware dobber. Ook bij mijn spelers kruipt het toch wat in het koppeke, dat ze telkens verdienstelijke prestatie neerzetten, maar puntenloos achterblijven. We spelen onder druk en dan sluipt er automatisch meer verkramptheid in de ploeg.

Niet alleen tactische wijzigingen, maar ook wijzigingen uit noodzaak

Er waren ook enkele wijzigingen in de ploeg. “Deels door kwetsuren, en spelers die terug keren uit kwetsuur, maar ook om ons aan te passen aan het spel van de tegenstander. Jesse Martens en Jaan Vanwildemeersch (foto) zijn terug, maar je merkte toch dat ze nog wat matritme tekortkwamen. Ook Olivier Verstraete pakte zijn eerste speelminuten, maar heeft natuurlijk nog een serieuze conditionele achterstand, dus we moeten voorzichtig zijn met hem. Nathan Mingiedi en Milan Cambier waren dan ook nog eens licht gekwetst. Positief is, dat onze kern weer wat ruimer wordt en we versterking hebben.

Karim Essikal komt rangen versterken

En die versterking werd zaterdagavond na de persconferentie aangekondigd. Karim Essikal speelde een 5-tal jaren terug in de POI met Zulte Waregem, maar liep dan een zwaar hoofdletsel op “Essikal traint en speelt met de Voetballers zonder Contract, die door Eddy Vandenberge, gewezen hulptrainer van Zulte Waregem, worden begeleid”, verduidelijkte onze voorzitter. “Hij is nog jong, dus ambitieus. Volgens Vandenberge is hij conditioneel best oké. Ook al is het van voor de uitbraak van de pandemie geleden dat hij een officiële wedstrijd speelde. Op financieel vlak was hij voor ons een haalbare kaart.”
Karim is geboren op 8 februari 1996 en doorliep de jeugdrangen bij Lierse SK, Club Brugge en Zulte Waregem. Daar werd hij in het eerste elftal gedropt, maar werd dus afgeremd door een zware hoofdkwetsuur. Hij speelde ook nog bij RE Mouscron en Beerschot-Wilrijk vooraleer naar het Nederlandse FC Eindhoven te trekken, dat in de Keuken kampioen Divisie speelt, onze 2de klasse (1B). Hij was ook even Marokkaans jeugdinternational.
Karim is van nature uit een centrale verdediger, maar kan ook worden ingezet op alle centrale posities op het middenveld.
 



zaterdag 06/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KFC Mandel United


06/04

19u30

K.S.V.O.

-

KFC Mandel United

14/04

15u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

29

55

2

KVK Ninove

29

52

3

KFC Merelbeke

29

48

4

KSC Dikkelvenne

29

46

5

Cercle Brugge U23

29

44

6

KSV Oostkamp

29

43

6

KFC Voorde-Appelterre

29

43

8

FC Gullegem

29

40

9

K.S.V.O

29

39

9

Jong Essevee

29

39

11

Olsa Brakel

29

38

11

KM Torhout

29

38

13

KRC Gent

29

36

13

KFC Mandel United

29

36

13

KVV Zelzate

29

36

16

RC Harelbeke

29

31

17

KFC Sparta Petegem

29

29

18

RFC Wetteren

29

28

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

6

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1