Voor onze beloften, leider in hun reeks, stond opnieuw een topper op het programma. Net zoals het 1ste elftal, moesten ze het opnemen tegen RFC Wetteren, de 2de in de stand.

Heel wat afwezigen bij KSVO maar dat was niet te merken. Vanaf de eerste minuut werd scherp gespeeld en de thuisploeg, voor de gelegenheid in het wit, moest de wet van de sterkste ondergaan. In de eerste 10 minuten had het 4 keer raak kunnen of moeten zijn. Na de aftrap noteerden we al meteen een dubbele kans. Moses Willems werd gestuit door de thuisdoelman en Baptist Van den Meersschaut mist ook de rebound. Even later besloot Willems maar net voorlangs. Enkele tellen later werd een knappe aanval over rechts fraai afgerond door Tuur Verstichelen maar de prima doelman kon de bal nog net overtikken. Op het kwartier kwam de thuisploeg voor het eerst aan counteren toe, maar het was wel direct raak. Hun flankaanvaller dribbelde zich heel knap vrij en schoot overhoeks via de paal de 1-0 binnen. Koude douche maar jong KSVO liet dat niet aan het hart komen. Verstichelen knalde eerst een afvallende bal over. Robin Van Wambeke zette even later een mooie dribbel in op de rechterflank, zijn strak schot werd geweerd door de doelman en Emre Kat kon binnentikken, jammer genoeg in buitenspelpositie, dus dit feestje ging niet door. Daarna moest KSVO het tempo even laten zakken waardoor Wetteren beter in het spel kwam en doelman Gwaeron Verstichelen ook wat meer kon bedreigen zonder groot gevaar. De rust kwam in zicht met een stand die het spelbeeld niet correct weergaf en dat was niet naar de zin van Van Wambeke. Eerst dribbelde hij zich knap vrij en zette Emre Kat magistraal alleen voor doel. Opnieuw stuitte die op de beresterke thuisdoelman. “Dan doe ik het maar zelf” dacht Van Wambeke en hij controleerde een voorzet van Kat mooi op de borst en knalde de vallende bal met links overhoeks binnen: eindelijk de oververdiende 1-1 vlak voor rust.

De 22 hoofdrolspelers schoten opnieuw fel uit de startblokken voor de 2e helft. De eerste kans was voor Wetteren maar dan onderschepte Van Wambeke een foute pas in de thuisverdediging en kon alleen op doel af. Hij stiftte fraai over de doelman die de bal nog net kon beroeren en dat was voldoende voor zijn ploegmakker om net voor de lijn te kunnen wegwerken. Even later was het wel raak: Van Wambeke stuurde nu Arne Lagache in het straatje en die werkte koel af: 1-2. Twee minuten later was KSVO die verdiende voorsprong alweer kwijt: doelman Verstichelen kon een hard schot niet klemmen en de bal caprioleerde ongelukkig tot bij een Wetterse aanvaller die de 2-2 op het bord zette. Die klap kwam KSVO niet meer te boven: in de laatste 20 minuten ging het wel nog op zoek naar de 3 punten maar de energie was op en het bleef uitkijken voor de Wetterse tegenaanvallen. Nog 2 keer kreeg het een kans op de volle buit. Eerst trapte Verstichelen een goede voorzet van de ingevallen Jarne Bekaert naast en vlak voor tijd had de andere invaller Alin Van Audenhove de winninggoal aan de voet maar de doelman kon zijn laag schot redden.
Zo bleef het 2-2 in deze heel aangename topper die aan hoog tempo en intensiteit werd gespeeld.
KSVO blijft leider maar ziet een paar ploegen dichterbij sluipen. Volgende speeldag spelen onze youngsters op maandag 15 november tegen hekkensluiter Anzegem.

(verslag en foto: Jo VW)