Jong KSVO moest op bezoek naar het mooie stadion van Menen om daar te proberen zijn leidersplaats te behouden. In een felbevochten wedstrijd, waarin liefst 7 keer geel en 1 keer rood werd getrokken, kreeg KSVO nochtans kansen genoeg om deze partij te winnen, maar de thuisploeg gaf zich op geen enkel moment gewonnen.

Sta me toe deze wedstrijd eens vanuit een ander perspectief te benaderen. In de wekelijkse verslagen gaat het altijd over de heldendaden van de aanvallende spelers die dribbelen of doelpunten maken. Soms wordt de doelman bewierookt als hij een aantal gemaakte doelpunten kan voorkomen. Maar een team is meer dan dat. Onze verdediging is een van de beste van de reeks, die 2 clean sheets kan voorleggen. Onze centrale verdedigers Thimo Spileers en Milan Vanderhaegen speelden gisteren een heel sterke wedstrijd. Gesteund door onze flankverdedigers Owen Delarue en Jordy Steyaert hielden ze Menen, dat nochtans veel balbezit had, heel goed van ons doel weg. Het duurde tot de 36e minuut voor de thuisploeg kon dreigen, na een counter ging de bal op de lat. En drie minuten voor rust was het zelfs raak: een voorzet week ongelukkig af op een Oudenaards been en ging via de kleinste hoek binnen: 1-0.
Nochtans had KSVO deze eerste 45 minuten altijd moeten winnen. Diepe spits Arne Lagache speelde een beresterke wedstrijd en was onhoudbaar voor de Menense defensie. Al na 12 minuten werd hij foutief gestuit toen hij alleen op doel afging, vreemd genoeg kreeg de verdediger slechts geel. 5 minuten later dook hij opnieuw alleen voor de doelman op maar die redde knap. En nog eens 10 minuten later werd hij foutief gestuit, maar de strafschop van Gianni Sobrie werd onschadelijk gemaakt door de thuisgoalie. Die stond ook pal toen Emre Kat Robin Van Wambeke in het straatje stuurde.
Samengevat: met de 1-0 stond niet de juiste weergave van de eerste helft op het bord.

Trainer Patrick Van Mieghem kon dus niet tevreden zijn en wisselde aan de rust. Thibo Versmesse en Tuur Verstichelen kwamen de ploeg versterken. Opnieuw moest onze verdediging alert zijn, want op zoek naar de gelijkmaker gaf KSVO natuurlijk ruimte weg. Gianni Sobrie kwam terug op zijn vertrouwde rechtsachterplaats en hoewel Menen nu wel meer kansen kreeg deed onze verdediging het nog steeds uitstekend. En we kunnen ook altijd rekenen op een zeer secure doelman Gwaeron Verstichelen, die een paar keer zijn klasse moest tonen, vooral de redding in de blessuretijd was heel knap. Zo redde hij een punt voor KSVO dat opnieuw morste met de kansen. De alomtegenwoordige Lagache zag eerst zijn schot gedevieerd door Versmesse voor de 1-1 en toen hij kort daarna opnieuw neerging in de 16 kon dezelfde Versmesse de overwinning binnenhalen, maar die dekselse thuisdoelman lag weer in de weg. Na een rode kaart voor Menen probeerde KSVO nog alles om de 3 punten mee naar huis te nemen maar de thuisploeg prikte bij momenten fel tegen en zoals gezegd redden onze verdedigers samen met doelman Verstichelen aan de andere kant ook het punt.

Zo moest de leider zich uiteindelijk tevredenstellen met een gelijkspel, en door de overwinningen van de achtervolgers valt jong KSVO nu terug naar de 3e plaats. Maar niet getreurd, volgende week treedt onze ploeg in het Thienpontstadion aan tegen middenmoter Oostkamp. Supporters op post!

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verstichelen Gwaeron, Delarue Owen (45’ Verstichelen Tuur), Vander Haegen Milan, Spileers Thimo, Steyaert Jordy, Van Den Meersschaut Batist, Sobrie Gianni, Kat Emre, Van Audenhove Alin (45’ Versmesse Thibo), Lagache Arne en Van Wambeke Robin