Na het verlies van de leidersplaats vorige week moest jong KSVO op zoek naar eerherstel tegen KVCSV Oostkamp.

In heel slechte weersomstandigheden begon KSVO zeker niet slecht op het kunstgrasveld. Al na een paar minuten viel een voorzet van Oostkamp op de lat maar KSVO was aanvankelijk baas en probeerde van op afstand de bezoekende doelman te verschalken. Schoten van Emre Kat, Arne Lagache en onze testspeler Diallo uit Portugal waren ofwel niet goed gericht, ofwel te zwak. De beste kans was voor Van Wambeke maar ook onze topschutter kreeg de bal niet voorbij de doelman. Na 25 minuten zagen we meer slordigheden in het spel bij KSVO waardoor de bezoekers steeds beter in de match kwamen. Ook zij probeerden het vooral van op afstand maar thuisdoelman Gillian Verbrugge bleef zonder moeite overeind. Zo gingen we rusten met 0-0 en dat was vooral voor KSVO iets te weinig.

In de gutsende regen ging KSVO na de pauze op zoek naar de 3 punten. Na 5 minuten werd Arne Lagache tegen het kunstgras gewerkt in de 16 en voor de 4e keer in 3 matchen kreeg KSVO een (terechte) strafschop. Maar zoals de 3 anderen voor hem misten, kon Tuur Verstichelen ook deze niet verzilveren. Onze beloften zitten dus met een huizenhoog penaltycomplex. Oostkamp putte moed en plots was het alle hens aan dek voor KSVO. Tot 2 keer toe moest de paal redding brengen, en zo leek het alsof Dame Fortuna wel weer een handje zou helpen. De bezoekende doelman had wel nog een prima redding in huis op een afgeweken schot van Van Wambeke, maar toen was het kaarsje uit. Na slecht inspelen kon Oostkamp eenvoudig de 0-1 maken en amper een minuut later viel de bal opnieuw goed voor de bezoekers en mochten de boeken helemaal toe (0-2). KSVO claimde nog tevergeefs een 2de strafschop maar dichter bij de aansluitingstreffer kwam het niet.
Voetjes op de grond na deze mindere prestatie en KSVO moet nu de rol lossen bovenaan. Op maandag 6 december, wacht alweer een moeilijke verplaatsing naar Torhout. Staan onze beloften op na deze opdoffer? U hoort het volgende week.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge Gillian, Delarue Owen, Verstichelen Tuur, Spileers Thimo, Steyaert Jordy, Van Den Meersschaut Batist, Kat Emre (58’ Versmesse Thibo), Willems Moses (68’ Van Audenhove Alin), Lagache Arne, Diallo en Van Wambeke Robin