Na een voormiddag teambuilding en een lichte training, speelde KSVO zijn 1ste oefenmatch tegen SK Pepingen-Halle.

De bezoekers uit Hall-Pepingen staan voorlaatste in de 2de reeks B, maar kwamen heel gedreven naar Oudenaarde. Met Julien Pé, Redouan Aalhoul (FC Dender), Arne Emmanueel (Zwevezele) en Ngadrira (Ex Virton), kwam KSVO toch een handvol spelers tegen, waartegen het in het verleden al had gespeeld.

Het waren de bezoekers die meteen hun neus aan het venster staken en in de 1ste minuut, strandde een plaatsbal na een mooie combinatie tegen het doelkader van Doelman Dutoit. Aan de overkant kopte Verspeeten uit hoekschop nipt naast. Vanwildemeersch bediende Van Herreweghe, die doelman Vandervorst op zijn weg vond. Na slecht uitverdedigen, kon Baras al te gemakkelijk de 0-1 binnentrappen. KSVO kreeg kansen, maar verzuimde om te scoren. Kapitein Martens trapte 2 keer van dichtbij over doel. Tussendoor liet de Oudenaardse verdediging zich verrassen op een stuiterende voorzet, waardoor het voor Morais De Almeda slechts een koud kunstje was om de 0-2 binnen te duwen. In de slotfase miste Martens op een haartje na de aansluitingstreffer. Zijn schot ging centimeters naast. Op een tegenaanval dolde Morais De Almeda met de Oudenaardse verdediging en trapte heerlijk de 0-3 in de kruising.

Veel wissels bij KSVO en Lekhechine verzilverde meteen een hoekschop met een krachtige kopbal (1-3). Lagache kreeg ook nog een kans en doelman Vandervorst pakte uit met een heel knappe redding op een vrije trap van Essikal. In de slotseconde leverde knap stoorwerk van Verspeeten nog de aansluitingstreffer op (2-3).

Wedstrijdinfo:

KSVO 1ste helft: Dutoit, Van Herreweghe, Lekhechine, Essikal, Coopman, Vandenheede, Vanwildemeersch, Martens, Verstraete, Cambier en Verspeeten

KSVO 2de helft: Verbrugge, Coopman, Lekhechine, Essikal, Van Waeyenberghe, Verstichelen, Van Den Meersschaut, Lagache, Van Wambeke, De Buysscher en Verspeeten

Doelpunten:

17’ 0-1 Baras
23’ 0-2 Morais De Almeda
45’ 0-3 Morais De Almeda
46’ 1-3 Lekhechine
90’ 2-3 Verspeeten