Voor KSVO zijn de dobbelstenen allang gegooid. Op de laatste speeldag ontvangt het kampioen Sparta Petegem. Leuke afsluiter en een soort gala-match, terwijl op hetzelfde moment Sporting Lokeren Temse en KVK Ninove in een onderlinge confrontatie gaan uitmaken wie echt gaat promoveren. Maar er is niet alleen de slotmatch in deze reeks, er is ook nog de finale van de “Viktor”-cup tussen de U-13 van KSVO en de U-12 van niemand minder dan RSC Anderlecht.

Sparta Petegem: de niet verwachte maar verdiende kampioen

Even verrassend als verdiend: zo zou je de kampioen Sparta Petegem kunnen omschrijven. Daar waar iedereen bij aanvang van de competitie Zwevezele, Ninove of Lokeren Temse verwachtte als kampioen, deed de ploeg van aan de Leie het met overtuiging en vaak zwierig voetbal. De kern waarrond de kampioeneploeg werd gebouwd, staat er immers al jaren. De ploeg scoorde gemiddeld meer dan 2 keer per match en als we kijken naar de schutters, dan zien we dat de ploeg niet afhankelijk is van 1 speler. Ter illustratie: bij KSVO is Lorenzo Heirwegh topschutter met 7 doelpunten. Bij Petegem staat Gianni Swennen, die eveneens 7 keer scoorde, pas op de 5de plaats in het klassement van hun schutters. De ploeg heeft niet alleen de beste aanval, maar samen met Lokeren de beste verdediging. We moeten er dan nog bij vertellen, dat Lokeren een 3-1 nederlaag zag omgezet worden in een forfait zege (0-5). De ploeg won 20 keer en verloor slechts 2 matchen. Uit die cijfers kunnen we enkel maar concluderen, dat KFC Sparta Petegem de terechte kampioen is. Het is dan ook doodjammer, dat de ploeg niet kan (of wil) promoveren, omwille van geen licentie voor de hoogste amateurreeks. Het voetbal zélf, verliest hiermee toch een stuk van zijn charme.
Sparta Petegem wil zich nog 1 keer opladen en gaat op zoek naar de 20ste match zonder nederlaag. De laatste dateert van de thuismatch tegen FC Gullegem, toen Sparta in de laatste minuut een gelijkspel zag ontglippen. De week daarvoor, kende de ploeg een gelijkaardig scenario op bezoek bij Menen. Ook toen viel de winnende treffer voor de thuisploeg pas in de laatste minuut.
Sparta Petegem behaalde 67 punten uit 29 matchen. Ninove en Lokeren Temse, de 2 ploegen die op de laatste speeldag in een onderlinge confrontatie gaan uitmaken, wie uiteindelijk mag promoveren, staan op de gedeelde 2de plaats met 10 punten achterstand. De verdediging kan 11 clean sheets voorleggen.

Doelpuntenmakers bij Sparta Petegem:

18: Davy Joye,
15: Lorenzo Berwouts,
10: Anton Vanborm,
8: Rienes Vanborm,
7: Gianni Swennen,
3: Tom Denoulet,
2: Thomas Vande Velde, Sam Blancke, en Wesley Basyn,
1: Maxime Maes, Robbe Van Steenkiste en Robbe Van Den Heede

Met de partybus

De supporters van Sparta Petegem maken de verplaatsing naar Oudenaarde met een Partybus. Zij zullen voor extra ambiance zorgen. “We hebben overwogen om na de match terug te keren met die partybus, maar dat is praktisch niet haalbaar”, laat Anton Vanborm noteren in de krant. “We komen wel vroeger dan gewoonlijk samen om iets te eten. Daarna rijden we naar Oudenaarde en gaan proberen om onze 20ste match op rij met puntenwinst binnen te rijven. Eenvoudig zal dat niet zijn, want KSVO is een ploeg die het elke club uit de top vijf lastig heeft gemaakt. Thuis tegen KSVO kwamen we heel vroeg op voorsprong en het was pompen tot de laatste seconde om de krappe zege bij ons te houden.”

Bij Sparta Petegem komt het gevaar uit elke hoek

Stefan Leleu is zich daar ook heel bewust van. “Sparta Petegem is goed bij schot. De 33-jarige Davy Joye speelde waarschijnlijk zijn beste seizoen ooit en zit in de vorm van zijn leven, maar zal er ons niet bij zijn. Het is een team dat kan teren op veel automatismen, want de meesten spelen al jaren samen en spelen ook samen minivoetbal. Davy Joye, Anton en Rienes Vanborm, Lorenzo Berwouts en Thomas Vande Velde zijn al zowat meubelstukken geworden bij Sparta Petegem.  Maar elke aanvallender speler is bijzonder trefzeker in dit team.” Zowat de ganse voorlijn vindt makkelijk de weg naar doel. Er staat niets meer op het spel, maar het kan een leuke wedstrijd worden.”

Feest in Oudenaarde

Voorafgaand aan deze wedstrijd, is er in de benedenkantine een BBQ voorzien. Om 13h00 is er dan de finale van de Viktor De Coker Cup, tussen de U-13 van KSVO en de U-12 van RSC Anderlecht.
Na afloop van de wedstijd tussen KSVO en Sparta Petegem, is er geen gebruikelijke persconferentie, maar is er een bedankingsmoment en evaluatie van het voorbije seizoen in de benedenkantine. Dit begint om 17h30 en de aanwezigen kunnen genieten van belegde broodjes.

Spelersinfo:

Bij KSVO zal Mathias Vercauteren er tegen zijn oude ploeg niet bijzijn. Hij pakte vorige week zijn 3de gele kaart. Jérôme Mézine ontbreekt wegens kwetsuur. Achter de naam van Lorenzo Heirwegh, staat nog een groot vraagteken.

Bij Sparta Petegem is spelmaker Davy Joye geel geschorst.
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1