KSVO verloor vorige week nipt met 2-1 op FC Gullegem, en dat is de kampioen van vorige seizoen. In de 1ste thuismatch van het seizoen, mochten onze beloften het opnemen tegen KVK Westhoek, het nummer 2 van het afgelopen seizoen. Een pittige seizoenstart dus, voor onze jongens. De wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van vorig seizoen beloofde dus vuurwerk, want ook KVK Westhoek verloor vorige week de openingsmatch.

vorige week hun openingsmatch verloren.

Jong KSVO begon het best en versierde al snel een vrije trap en een schietkans, beide gingen hoog over doel. Op het kwartier zette een verre uittrap van doelman Gwaeron Verstichelen Thibo Versmesse alleen op weg naar doel, maar zijn schuiver strandde op de paal.
Westhoek schoot plots wakker en werd de betere ploeg zonder veel dreiging, tot ze een penalty kregen, niemand die echt wist waarom. Maar de rood-blauw gestreepte namen het geschenk in dank aan: 0-1 (30)’ KSVO was van slag en ontsnapte een paar keer aan een tweede treffer. Pas met de rust in zicht kon de thuisploeg een vuist maken, toen Robin Van Wambeke een diepe bal mooi aannam en rustig over de doelman stak, maar de scheidsrechter had (ten onrechte?) buitenspel gezien.

KSVO moest dus na de rust vol aan de bak en Mozes Willems gaf het goede voorbeeld met een prima dribbel maar zijn schot was te centraal. Westhoek zette de thuisploeg goed vast en rond het uur kregen ze plots kans op kans. Een kopbal van dichtbij ging net over en een bal werd van de lijn geveegd. Aan de andere kant kreeg Mano Decuypere de beste kans op de gelijkmaker maar zijn keiharde schot werd uitstekend gepareerd door de bezoekende doelman. Onze eigen doelman Gwaeron moest daarna alles uit de kast halen om de 0-2 te vermijden. Westhoek verdiende in die periode zeker een extra doelpunt. Trainer Leendert Van Hulle gooide nog zijn laatste bankzitters in de strijd en KSVO rechtte de rug. De geel-zwarten zetten alles op alles in de laatste minuten: een kopbal nipt voorlangs, een scrimmage met een schot dat maar net in hoekschop gewerkt wordt, een voorzet voor het lege doel die niemand kon raken, een mogelijke strafschop niet gefloten, de bal wou er maar niet in.

En zo mochten de West-Vlamingen met de 3 punten terug naar de Westhoek, en bleef KSVO verweesd achter met 0 op 6, weliswaar tegen de kampioen en runner-up van vorig seizoen. Volgende week een nieuwe kans om die nul weg te vegen in Wielsbeke.

(Verslag + foto: Jo VW)