Annicq De Zitter  KSVO

Na de lekkere start met 6 op 6, kreeg KSVO nu de kampioenen van vorig seizoen, Sparta Petegem, voor de kiezen. Matchen tegen de groenzwarten zijn altijd fel betwiste duels. De bezoekers wonnen nog nooit in Oudenaarde en wilden daar vanavond verandering in brengen.

Oudenaardse jeugdploegen zorgen voor sfeer

Voor de wedstrijd was er in het aardig gevulde stadion de huldiging van alle jeugdploegen, die voor heel wat sfeer zorgden tijdens de match. Mooi initiatief en voor herhaling vatbaar.
Bij KSVO stonden dezelfde spelers op het veld als vorige week op E-M United. De enige wijziging was op de bank, waar de herstelde Jesse Martens de voorkeur kreeg op Mathias Vercauteren.
Ook trainer Bert Dhont koos voor de formatie die vorige week de 1ste wedstrijd won tegen Merelbeke.

Vroege voorsprong geeft Sparta Petegem vleugels

Kampioen Sparta Petegem liet er geen gras over groeien en trok meteen de aanvallende registers open. Doelman Verbrugge moest al vroeg ver zijn doel verlaten om een doorsteek naar Luckx te onderscheppen, en had even verzorging nodig na een lichte botsing met de speler. Petegem zocht en kreeg de vroege voorsprong, toen Joye een voorzet van op rechts van Rienes Vanborm verzilverde. Hij trapte hard en laag voorbij de kansloze Verbrugge (0-1). Sparta Petegem is een ploeg die reeds jarenlang gekneed is en teert op routine en automatismen. Voor KSVO was het heel moeilijk om voet aan de grond te krijgen op het middenveld. Joye heerste en strooide kwistig met voorzetten. Op één daarvan, zag Blancke zijn poging verzeilen in hoekschop. Joye trapte die corners telkens haarfijn en Verbrugge moest bij de pinken zijn. Halverwege de eerste helft, kwam KSVO toch beter in de match en kreeg een grote kans. Heirwegh stuurde De Buysscher het straatje in, maar hij kon zijn doelpoging niet kadreren en de bal kwam tot bij de meegevolgde Mézine, die leek te scoren, maar kennelijk in buitenspel stond. Weg kans en het waren opnieuw de bezoekers die voor dreiging zorgden. Schoten uit de 2de lijn zeilden echter over. Op slag van rust werd de infiltrerende Demets nog net afgeblokt en zag Mingiedi zijn schot ook al in hoekschop verdwijnen. Op deze corner kon onze centrale middenvelder onvoldoende kracht zetten op zijn kopbal. De Spartanen mochten rusten met een toch wel verdiende 0-1 voorsprong.

Assist en doelpunt Mézine konden niet baten

Kon KSVO de rug rechten na de pauze? Martens kwam in voor De Buysscher, die last had van een oude blessure, maar KSVO werd meteen koud gepakt, toen Rienes Vanborm na een mooie combinatie werd aangespeeld en het mooi afmaakt: (0-2) en een serieuze domper voor de thuisploeg. De bezoekers leken gewonnen spel te hebben, maar op het uur kwam de spanning terug, toen Mézine een voorzet, richting 2de paal, terug kopte in de loop van Demets die niet aarzelde en de 1-2 op het scorebord knalde. Het dominante voetbal van Petegem was weg en KSVO begon te drukken. KSVO claimde een strafschop voor al dan niet hands, maar dat leverde enkel een gele kaart op voor Stefan Leleu, die kennelijk “iets te ver” uit zijn dug-out zou hebben gestaan. KSVO kwam 10 minuten voor affluiten op gelijke hoogte, toen de ingevallen Van De Wiel de perfecte voorzet gaf naar Mézine, die de 2-2 mooi overhoeks binnen kopte. Meteen nummer 4 voor onze ouderdomsdeken en dolle vreugde in de tribune. Maar de Spartanen rechtten meteen de rug en namen weer over. Het was pompen of verzuipen bij KSVO, dat er niet meer uitkwam. Een voorzet van Verheuge ketste via de paal weer het veld in en Rienes Vanborm werd bij een kopkans voldoende gehinderd door De Waele. Het onvermijdelijke gebeurde echter dicht bij het slot. Rienes Vanborm zwiepte de bal tot bij de ongedekte Swennen, die rustig Verbrugge tegenvoets nam met een rake kopbal (2-3). Met de inbreng van Van Wambeke probeerde KSVO met nog wat extra aanvallende kracht de gelijkmaker te forceren, maar Petegem hield het slot op de deur.

Zorgen om De Buysscher en Martens

KSVO leed zo zijn 1ste nederlaag tegen een vooral in de 1ste helft sterk Sparta Petegem. Met het oog op de Engelse week, die er aan komt, zijn er echter zorgden over de blessures van Martens en De Buysscher. Beiden hervielen in hun oud letsel. Hopelijk is het minder erg dan het lijkt, want met de maandenlang afwezige Cambier, zou de spoeling in het aanvallend compartiment wel eens heel dun kunnen worden…

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (72’ Van De Wiel Novinchanova), De Waele, Gallo, Mestdagh, Vandenheede Robbe, Mingiedi, Heirwegh, De Buysscher (46’ Martens), Van Wambeke), Mézine en Demets (87’ Van Wambeke)

KFC Sparta Petegem: Carré, Verheuge, Van Den Heede Robbe, Ameys, Luckx (69’ Swennen), Vanborm Rienes, Joye, Van Steenkiste (79’Vande Velde), Blancke, Vanborm Anton en Maes

Doelpunten:

5’ 0-1 Joye
47’ 0-2 Rienes Vanborm
61’ 1-2 Demets (Mézine)
78’ 2-2 Mézine (Van De Wiel Novinchanova
86’ 2-3 Swennen

Gele kaarten: Mestdagh, Mézine, Vandenheede, Leleu (T1) (KSVO), Maes en Van Steenkiste (Pet)

Wedstrijdleiding: Cools Lauren, Van Roy Jan en Ghijselincks Rune
 


Wedstrijd

zondag 02/10 om 15u00

K.VK. Westhoek

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

Cercle Brugge U23

5

11

2

KVK Westhoek

4

10

2

KSV Oostkamp

4

10

4

KRC Gent

4

9

4

SC.E. AALST

5

9

6

KSC Dikkelvenne

4

7

6

KFC Sparta Petegem

4

7

8

K.S.V.O

4

6

9

KSC Lokeren-Temse

4

5

9

Olsa Brakel

4

5

9

Jong Essevee

4

5

12

RC Harelbeke

4

4

12

KM Torhout

4

4

14

FC Gullegem

4

3

14

RFC Wetteren

4

3

16

KFC Merelbeke

4

1

16

KVV Zelzate

4

1

16

EM United

4

1

Kalender

02/10

15u00

K.VK. Westhoek

-

K.S.V.O.

08/10

19u30

K.S.V.O.

-

FC Gullegem

16/10

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

22/10

19u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

29/10

20u00

E. Aalst

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Jerome Mezine

4

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Casper de Buysscher

1

2

Mathias Vercauteren

1

2

Matt Demets

1