Annicq De Zitter  KSVO

KSVO moest naar het Edmond Machtensstadion, met toch een door blessures fel uitgedunde kern. De thuisploeg wil niet alleen gaan voor de titel in 1B, maar wil ook zo ver mogelijk doorstoten in de Croky Cup. De wereldvreemde kalendermakers, zorgen er nu ook voor dat KSVO als amateurploeg voor een Engelse week staat…

Vijfmansverdediging

Het blijft eigenaardig: deze bekerwedstrijd tegen traditieclub RWDM, dat in het gezellige Edmond Machtensstadion speelt in de Challenger Pro Reeks (vroeger 1B) zou een bekroning moeten zijn van een sterke bekercampagne en de hoop moeten doen leven op een wedstrijd tegen een eersteklasser. Maar door de onbegrijpelijke kalenderplanning van de Belgische voetbalbond leefde in het Oudenaardse kamp vooral het gevoel van “hopelijk geen extra gekwetsten in de volle ziekenboeg” en “vooral niet afgaan”.
Coach Stefan Leleu had zijn pionnen lichtjes herschikt op het prima veld en pakte uit met een vijfmansverdediging. Daardoor kwam Vladimir Van De Wiel in de ploeg in plaats van de onfortuinlijke Casper De Buysscher.
Het doel was overduidelijk: de boel achteraan dichtmetselen en vooraan hopen op een flits van een spits of foutje van de tegenstander. Al van de eerste minuten bleek dat RWDM dat helemaal niet erg vond. De rood-zwarten lieten de bal “op zijn Braziliaans” van voet tot voet gaan, zonder zich te veel te vermoeien. En daarmee is eigenlijk het hele verhaal van deze wedstrijd verteld. Zaten er veel slordigheden in het spel van RWDM? Zeker. Bleek dat een probleem? Eigenlijk niet. KSVO vocht voor elke morzel grond, maar deed dat vooral rond het eigen doelgebied. We noteerden 17 schoten op doel voor de net-niet eersteklasser (herinner u dat RWDM vorig seizoen in de ultieme play-off verloor van Seraing), en toch 5 van onze geel-zwarten.
Eentje daarvan was in de eerste helft: na een veelbelovende aanval werd het schot van Robbe Vandenheede afgeblokt.
Daarvoor en daarna zagen we de thuisploeg rustig zoeken naar het openingsdoelpunt, maar de spitsen liepen al te vaak buitenspel, en KSVO hield alles goed gesloten zodat doelman Gillian Verbrugge geen mirakels moest doen op de vele schoten van ver die ofwel te zwak waren, ofwel het doel misten.
Even hoopten de Oudenaardse supporters dat de ruststand 0-0 zou zijn, maar in de 40e minuut vond RWDM een eerste gaatje in de muur: de spits met de welluidende naam Vinicius Lopes Da Silva werd door het hart van de verdediging geloodst en rondde eenvoudig af: 1-0.

RWDM pas in slotfase definitief voorbij KSVO

Hetzelfde spelbeeld zagen we in de tweede helft. Zonder het tempo te verhogen bleef RWDM onze jongens onder druk zetten. Twee keer probeerde KSVO schuchter het Brusselse doel te belagen: eerst probeerde Jérôme Mézine een wereldgoal te maken van bijna op de middellijn, zijn schot ging niet zo ver over. Matt Demets deed even later beter: hij zorgde het eerste schot tussen de palen voor KSVO, maar het deed RWDM amper iets. Geduldig bleven ze de Oudenaardse vesting belegeren, en het moet gezegd: die hield bewonderenswaardig goed stand. Op het uur dan nog een laatste Oudenaardse opflakkering: op een vrije trap van Demets moest de Brusselse doelman toch even zijn kunde tonen, de rebound werd wild door Mézine over getrapt. Toen vond de thuisploeg het welletjes, al zorgde de 2de treffer toch voor wat commotie in deze voor de rest eerder saaie match: Demets lag gekwetst op de grond maar RWDM speelde gewoon door. Doelman Verbrugge kon eerst nog het lage schot redden maar de bal viel voor de voet van die andere spits met de exotische naam Valentim Dos Santos en die twijfelde niet: 2-0. Boeken toe en KSVO slikte nog een derde treffer: een voorzet werd in eigen doel gewerkt, officieel door Matthias Vercauteren maar volgens ons leek het Kevin Gallo (3-0). Het maakte helemaal niets uit, in deze wedstrijd tussen David en Goliath had de underdog de reus helemaal niet aan het wankelen gebracht. RWDM was de hele wedstrijd de betere ploeg en moest zelfs niet versnellen om de logische zege op het bord te zetten.
Voor KSVO is het nu belangrijk om deze wedstrijd vooral fysiek goed te verwerken want in deze “Europese” week wacht komende woensdag het uitgestelde competitieduel in en tegen topploeg Lokeren-Temse (zonder supporters), en zondag de altijd moeilijke verplaatsing naar de Westhoek.

Wedstrijdinfo:

RWDM: Le Joncour, Baretto (81’ Sada Diallo), Heris (46’ Botella), N’Zi, Biron (57’ Rikelmi), Vinicius Lopez (81’ El Ouahdi), Defourny, De Sart (71’ Ephestion), Challouk, Ruyssen en Plange

KSVO: Verbrugge, Van De Wiel-Novinchanova, Van Herreweghe, De Waele, Gallo, Mestdagh, Vandenheede (77’ Verstichelen), Mingiedi, Heirwegh (70’ Spileers), Demets (77’ Vercauteren) en Mézine (77’ Van Wambeke)

Doelpunten:

40’ 1-0 Vinicius Lopes
75’ 2-0 Rikelmi
80’ 3-0 Vercauteren (og)

Gele kaarten: Mingiedi (KSVO) en Heris (RWDM)

(Verslag JVW)

 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1