Annicq De Zitter  KSVO

KSVO trok voor een midweekmatch naar Daknam. Normaal staat een wedstrijd in Lokeren garant voor veel volk en sfeer in een gezellig stadion. Deze keer niet… We kennen ondertussen het verhaal. Beide ploegen moesten aantreden in een helaas kil en leeg stadion. Voor KSVO was dit de 2de uitwedstrijd in een reeks van 3 in deze Engelse week. Het was dan ook uitkijken, hoe de ploeg de bekermatch bij RWDM had verteerd.

Zelfde starters al op RWDM

Wijzigingen noteerden we niet, in het elftal van Stefan Leleu. Op de bank zaten doelman Dutoit en de veldspelers Mathias Vercauteren, Thimo Spileers en Robin Van Wambeke. De gekwetstenboeg kennen we ondertussen al enkele weken: Milan Cambier, Jesse Martens, Casper De Buysscher en Nicolas Mulliez blijven voor lange tijd out.

Alleen de scheidsrechter zag het niet

KSVO begon de wedstrijd, net als op RWDM, met een goede organisatie. De thuisploeg probeerde voetballend een opening te vinden, maar dat lukte aanvankelijk niet. Vermeire trapte in de draai hoog over en aan de overkant probeerde Gallo het met een hieltje, maar dat leverde geen gevaar op voor doelman Merckx. Pas op het kwartier, zagen we voor het eerst een doelman aan het werk. Gillan Verbrugge moest attent zijn, na een klutsbal tussen Gallo en Vermeire, die plots vervaarlijk, richting Oudenaards doel caprioleerde. Voor de rest probeerde Lokeren het vanop afstand, maar die schoten stierven ver naast en over het doelkader uit in de lege tribunes. De bedrijvige Vermeiren appelleerde tevergeefs naar een strafschop, nadat hij wat werd gehinderd bij een lage voorzet. Hét kantelmoment volgde even later wel aan de overkant. Mingiedi stuurde met een listige doorsteekpass Mézine weg. Jérôme leek alleen op doel af te steven, maar werd afgeremd. “Foutief én een rode kaart”, zo dachten vriend en vijand erover tijdens de gezellige babbel aan de rust. Maar tot grote woede en frustratie van KSVO, liet de scheidsrechter echter verder spelen. Er restte Jérôme niets meer dan de schoen, die hij verloor in dit duel terug aan te trekken en verder te spelen. Hij zag meteen hoe doelman Merckx alles uit de kast moest halen, om een venijnig schot van Heirwegh uit zijn benedenhoek te halen. Aan de overkant was het wel raak. Strompelend en vallend, bleef Elewaut in balbezit en vond Vermeiren. De stoere Lokerse spits draaide zich vrij en trapte zuiver naast de paal de 1-0 tegen de touwen. KSVO moest reageren en de alom tegenwoordige Mézine, trapte van buiten de zestienmeter in 1 tijd niet zo ver over doel. Aan de overkant was Vermeire de bedrijvigste man. Hij loodste Janssen door het centrum van de verdediging, maar hij kon Verbrugge niet bedreigen. Even ging de Lokerse spits zijn kans vanuit een scherpe hoek, maar ook zijn schot kon de Oudenaardse doelman niet verontrusten.
Rusten deden we met 1-0 in een 1ste helft die werd gedomineerd door veel middenveldspel, maar waarin vooral werd nagepraat over “die ene fase”.

Kansarme 2de helft

Dezelfde protagonisten begonnen aan de 2de helft en die zou nog minder spektakel bieden dan de 1ste. KSVO probeerde combinerend een barst te vinden in het stevige blok, dat Lokeren nu opzette. Zelf sprongen de Waaslanders bijzonder slordig om met de hierdoor verkregen ruimte. Lokeren vocht voor elke morzel grond en hun 1ste driepunter van het seizoen. Het schuwde daarbij de overtredingen niet, wat uiteindelijk 4 gele kaarten opleverde voor de thuisploeg. Met veel goede wil en wat fantasie, noteerden we toch enkele kansjes. Demets nam een door Mézine doorgekopte bal over met een schot in de draai, maar kon doelman Merckx niet echt verontrusten. De Oudenaardse ouderdomsdeken, probeerde het dan ook enkele keren vanop afstand, maar ook zijn pogingen gingen naast het kader. Aan de overzijde kon de thuisploeg ook niet dreigen. Ze konden enkel wat hoekschoppen afdwingen, die geen gevaar opleverden. Pompend en kreunend trok de thuisploeg uiteindelijk de zege over de streep, in een wedstrijd, waarin echt doelgevaar op 1 hand te tellen was. KSVO speelde een heel moedige wedstrijd en eigenlijk viel niemand uit de toom, maar bleef onmondig. Voor de thuisploeg was het vooral de zege die vandaag telde. Hét gespreksonderwerp achteraf bleef natuurlijk de bewuste fase uit de 1ste helft. Heel cruciaal, in een wedstijd waarin alles zo dicht bij elkaar lag. Maar vooral de afwezigen - en dat waren er vanavond heel veel - hadden deze keer helaas wel gelijk…

Wedstrijdinfo:

KSC Lokeren-Temse: Merckx, El Banouhi, Boujouh, Van Moerzeke, Maes, Elewaut (75’ Vercauteren Julien), Janssens, De Wilde, Rodrigues Santos, Deneve en Vermeiren (67’ Esteban Casagolda)

KSVO: Verbrugge, Van De Wiel-Novinchanova, Gallo (84’ Spileers), De Waele, Mestdagh, Van Herreweghe (73’ Vercauteren Mathias), Vandenheede, Mingiedi, Heirwegh, Mézine en Demets

Doelpunt:

25’ 1-0 Vermeiren

Gele kaarten: Vermeiren, Maes, Vercauteren J. en Van Moerzeke (Lokeren)

Wedstrijdleiding: REF: Jonas Timmermans, AR1: Tim Rasschaert, AR2: Robby Keuleers
 



zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1