Omar Lekhechine, rechts op de foto, maakte in het tussenseizoen de overstap van KSVO naar KVK Westhoek  Annicq De Zitter  KSVO

Zondag speelt KSVO zijn 3de wedstrijd in 8 dagen. Na de bekermatch op RWDM en een midweek bezoekje aan Daknam, volgt nu een steeds gevaarlijke verplaatsing naar (de) Westhoek. De fusieploeg uit het Picanolstadion startte heel sterk en deelt de 2de plaats met Oostkamp. Met uitzondering van een bekermatch, won KSVO nog nooit in Ieper.

Sterke start van KVK Westhoek

Onze komende tegenstander, KVK Westhoek, speelt sinds de hervormingen van 2016 in de 2de amateurklasse. Een uitschieter was er in het seizoen 2017-2018, toen het een knappe 5de plaats behaalde. Voor de rest eindigde de ploeg steeds tussen plaats 10 en 13. Ook vorig seizoen kende de ploeg geen problemen om het behoud te verzekeren. De ploeg versterkte zich in het tussenseizoen heel gericht. Met Omar Lekhechine (KSVO) en Jarne Jodts (Zwevezele), versterkte het zich vooral in verdedigend opzicht. Een andere nieuwkomer is Josias Musenge, overgekomen van KSCT Menen.
KVK Westhoek begon heel sterk aan deze competitie met op de openingsspeeldag een duidelijke 1-4 zege bij de beloften van Zulte-Waregem. Tegen Oostkamp, een andere revelatie, werd 1-1 gelijkgespeeld en zowel tegen E-M United als op FC Wetteren, werd telkens met 2-1 gewonnen. Westhoek deelt de 2de plaats met Oostkamp. Beide ploegen hebben 10 punten op 12. De beloften van Cercle Brugge staan 1ste met 11 punten, maar zij hebben wel een match meer gespeeld. De ploeg scoorde 9 doelpunten en incasseerde er 4.

De schutters zijn:

3: Janis Coppin
2: Olivier Schollaert en Jeremie Cremers
1: Valentin Mahieu en Gabriël Gaillez

Stefan Leleu: “Nederlaag op Lokeren-Temse heeft een bittere nasmaak”

Afgelopen woensdag verloor KSVO met het kleinste verschil op Lokeren Temse. Het gevoel dat er meer inzat, overheerste na afloop van een wedstrijd, waarin halverwege de eerste helft de beslissing viel. Fel aangevochten door KSVO. Stefan Leleu regeerde vol ongeloof. “Het gevoel overheerst, dat we bestolen zijn,” zegt hij. “Eerst was er de overduidelijke fout op de doorgebroken Mézine. De beelden zijn hierover heel duidelijk. Dit was een fout op een doorgebroken speler, die alleen afging op doel. Dit moet altijd rood zijn en dan spelen we nog 70 minuten tegen 10 man. Ook bij het doelpunt blijkt uit de beelden, dat de speler die de voorzet geeft waaruit wed gescoord, eerst de bal beroerde met de hand. Het scheidsrechterlijke trio stond erbij en keek ernaar… Maar het heeft geen zin om daar verder te blijven bij stilstaan. Case Closed en zondag wacht alweer een gevaarlijke uitmatch op KVK Westhoek.”

Stevige ploeg

Stefan Leleu kan ook deze tegenstander naar waarde schatten. “Westhoek is een team dat vrank en vrij voetbalt. Met Liam Prez en Jeremie Creemers hebben ze 2 voetballers lopen, die met een actie een wedstrijd kunnen beslissen. Ik zag ze vorige week aan het werk op FC Wetteren, waar ze het in het begin moeilijk hadden. In de 2de helft scoren ze dan via Cremers en namen zo de 3 punten mee naar huis. Ze staan momenteel op een gedeelde 2de plaats. Het wordt dus weer een match 100% focus en concentratie.”

Spelersinfo:

Onze ziekenboeg blijft hetzelfde. De kruisbandoperatie van Milan Cambier staat gepland op 10 oktober. Jesse Martens zal volgens Dr. Sas zeker 3 maand out zijn. Ook Casper De Buysscher staat al zeker 2 maand aan de kant. Bij hem blijft het zoeken naar de oorzaak de oorzaak van zijn blessure. Het is een vervelend letsel. Ook Nicolas Mulliez is nog geruime tijd out met last aan de aanhechtingspieren lies en buikspieren.

Het verleden:

KSVO won nog nooit een competitiematch in Ieper. Enkel in het seizoen 2014-2015, werd gewonnen in een match voor de Beker van België

2014-2015 Beker van België:

KVKW – KSVO: 1-2 Alex Frutos veegde een vroege achterstand weg met 2 doelpunten

2018-2019 Beker van België:

KVKW – KSVO: 2-1 De gelijkmaker kwam van de hoofd van Dempsey Vervaecke

2019-2020: 2de amateurklasse A

KSVO – KVKW: 3-2 Donovan Habbas bracht met een hattrick KSVO op 3-0, maar het werd nog pompen te de laatste minuut om de zege veilig te stellen

KVKW – KSVO: 4-3: Dit was de wedstrijd van de orkaan Dennis, die een belangrijke rol speelde in het wedstrijdverloop. KSVO kwam tegenwind al vroeg achter, maar Vervaecke kopte halverwege de 1ste helft de gelijkmaker binnen. Met een mannetje meer kreeg KSVO voor de rust de beste kansen. Maar op 3 minuten tijd, stond het plots 4-1. Vooral goal 3 en 4 bleven nog lang in Oudenaarde nazinderen. Die werden telkens gescoord vanop heel grote afstand, het laatste zelfs vanop eigen helft. Dennis blies de bal telkens over de hopeloos graaiende Rodrigue Dutoit. In de 2de helft volgde een Oudenaardse belegering, maar Martens mistte al vroeg een strafschop. Even later scoorde hij wel heerlijk en zorgde Heirwegh voor de aansluitingstreffer. Verder kwam KSVO niet.

2021-2022: 2de amateurklasse A

KVKW – KSVO: 2-0
KSVO – KVKW: 0-0