Robbe De Waele (1ste van lnks) en Nathan Mingiedi (3de van links) zullen er tegen Oostkamp nog niet bij zijn. Vladi Van De Wiel (4de van rechts) zal waarschijnlijk wel beschikbaar zijn.    

KSVO begint januari 2023 met liefst 3 thuismatchen! De eerste tegenstander is KSCSV Oostkamp, nieuwkomer die het verrassend goed doet in deze reeks. Daarna volgt FC Merelbeke, waar KSVO 2 maanden terug een zware 6-1 pandoering kreeg. De grillige kalendermaker heeft er dan voor gezorgd, dat KSVO op iets meer dan een maand tijd, opnieuw RC Harelbeke ontmoet. Eind december werden de Ratjes in eigen huis in bedwang gehouden door onze jongens, waardoor de voorsprong op de barrageplaats nog steeds 3 punten bedraagt. Tussendoor volgt nog een uitstap naar Petegem-aan-de-Leie.

KVCSV Oostkamp: een West-Vlaams sprookje

In deze reeks hang alles dicht bij elkaar, zowel bovenaan, waar het verschil tussen het nummer 1 en het nummer 6 amper 5 punten bedraagt. Ook onderaan zit alles, met uitzondering van Rode Lantaarn Erpe-Mere United, op een zakdoek. Punten pakken tegen het nummer 2 uit de stand zou een geweldige opsteker zijn voor KSVO, dat nog niet onmiddellijk de gekwetste spelers zal recupereren…
Onze tegenstander, KVCSV Oostkamp, leeft momenteel wel op een wolk. Het verslikte zich echter op de laatste speeldag van 2022 in eigen huis tegen Olsa Brakel, meteen de eerste thuisnederlaag in twee en een half jaar voor de Oostkampers. Hadden ze die match gewonnen, dan eindigden ze 2022 als eerste en dat zou een waar huzarenstukje geweest zijn, als nieuwkomer. Oostkamp begon met een knappe 10 op 12 en vooral de 6-0 tegen Harelbeke stak er bovenuit. Het verloor dan wel tegen Jong Essevee en Jong Cercle, de 2 belofteteams in onze reeks, maar de rest was wel indrukwekkend. Het speelde gelijk tegen Lokeren-Temse en haalde zwaar uit op leider Eendracht Aalst (0-4).

De gespeelde wedstrijden van KVCSV Oostkamp:
 
1 KVSCV Oostkamp – Sparta Petegem 4-2
2 KVK Westhoek - KVSCV Oostkamp 1-1
3 KVSCV Oostkamp – RC Harelbeke 6-0
4 KVSCV Oostkamp - FC Merelbeke 2-1
5 Jong Essevee - KVSCV Oostkamp 3-1
6 KVSCV Oostkamp – KRC Gent 2-1
7 Jong Cercle - KVSCV Oostkamp 2-1
8 KVSCV Oostkamp – Zelzate KVV 1-1
9 FC Wetteren - KVSCV Oostkamp 1-3
10 KVSCV Oostkamp – Lokeren-Temse 1-1
11 Torhout KM - KVSCV Oostkamp 1-1
12 KVSCV Oostkamp – Erpe-Mere United 2-0
13 SC Dikkelvenne - KVSCV Oostkamp 3-3
14 KVSCV Oostkamp – FC Gullegem 3-1
15 Eendracht Aalst - KVSCV Oostkamp 0-4
16 KVSCV Oostkamp – Olsa Brakel 0-1De ploeg staat met 19 punten uit 16 wedstrijden op een met Lokeren gedeelde 2de plaats, met een wedstrijd meer gespeeld dan de Waaslanders. De ploeg won 8 keer, verloor 3 keer en speelde 5 keer gelijk. Met 35 gescoorde doelpunten haalt de ploeg gemiddeld ruim 2 goals per match. Enkel in de verloren match tegen Olsa, kon de ploeg niet scoren.

De doelpunten werden gemaakt door:

9: Vanhaecke Jules
7: Vanhaeren Dylan
5: Claeys Zico
4: Willem Broes
3: Canoot Phil
2: Plasschaert Rien, Declerck Louis, Benoot Thys
1: Dildick Neil
De verdediging incasseerde 16 tegendoelpunten, met 3 clean sheets.

Stefan Leleu: Oostkamp speelt op power en enthousiasme”

“Dat Oostkamp juist voor de winterbreak uitgleed tegen Olsa Brakel, zal betekenen dat ze op revanche uit zijn”, voorspelt trainer Stefan Leleu. “Ze kunnen immers profiteren van het rechtstreekse duel tussen eendracht Aalst en Lokeren-Temse! Ik zag Oostkamp aan het werk tegen Lokeren-Temse en toen was ik onder de indruk van de power en het ongelooflijke enthousiasme van de West-Vlamingen, die niet voor niets in het zog van leider Eendracht Aalst zitten. Het is een ploeg die voluit aanvallend speelt en dat gaat gepaard met technisch vernuft. We zullen dus vanaf minuut één bij de les moeten zijn. Het is ons streven om goed uit de startblokken te schieten, maar ik vermoed dat mijn collega’s dezelfde taal spreken. Tegen de toppers deden we het tot nu toe niet onaardig. In Aalst hebben we het punt niet gestolen en op Lokeren-Temse waren er enkele beslissende en discutabele fases in ons nadeel, waardoor we het verdiende punt niet kregen. We willen ons vel duur verkopen en er alles aan doen om minimum 1 punt thuis te houden.” KSVO doet het wel heel goed tegen West-Vlaamse ploegen. Thuis wonnen we van KM Torhout, FC Gullegem en Jong Essevee. West-Vlaamse ploegen liggen ons als je er ook nog de uitzege tegen KVK Westhoek en het gelijkspel tegen Harelbeke bij optelt. Tegen Oostkamp die mooie statistieken bijkleuren zou de spelersgroep een boost geven. In de maand maart treffen we veel rechtstreekse concurrenten. Hopelijk heb ik tegen die tijd positieve selectieproblemen”, blijft de Oudenaardse coach geloven in een kentering bij zijn veelgeplaagde ploeg.

Spelersinfo:

KSVO werd in de heenronde niet gespaard van blessureleed, maar stilaan klaart de hemel weer op Stefan Leleu, die hoop om de geblesseerden snel te recupereren: “Enkele spelers kunnen inpassen, betekent ook dat je andere spelers op een andere positie kan inschakelen en dat de ploeg zo aan stabiliteit wint. Er zijn positieve signalen, maar we gaan geen risico’s nemen. Robbe De Waele en Nicolas Mulliez trainden mee. Hopelijk volgt er geen reactie, maar voor beiden komt deze wedstrijd wellicht nog te vroeg. Jesse Martens deed al de opwarming mee, maar moet nog verder opbouwen. Nathan Mingiedi ondergaat deze week een echo ter controle. Ook hij deed al een deel van de trainingen mee. Met hem moeten we wellicht nog wat geduld uitoefenen en hetzelfde geldt voor Casper De Buysscher, die pas eind deze maand wedstrijdfit zal geraken. Milan Cambier timmert ook naarstig verder aan de weg terug. Guillaume Cnudde werd voor de jaarwisseling geveld door corona, maar is snel hersteld.
De kans is groot dat KSVO Vladimir Van De Wiel kan recupereren. Hij zou geen last meer hebben van de kwalijke trap op de voet, opgelopen tegen RC Gent. Na de laatste training wordt gekeken of hij 100% fit is.
Met de komst van Jarno Jourquin krijgt de ploeg alvast een kwaliteitsinjectie.
"In de maand maart treffen we veel rechtstreekse concurrenten. Hopelijk heb ik tegen die tijd positieve selectieproblemen”, blijft Stefan Leleu geloven in een kentering bij zijn veelgeplaagde ploeg.
 


Wedstrijd

zaterdag 11/02 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

21

39

4

KSV Oostkamp

21

37

5

KRC Gent

21

36

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

7

Jong Essevee

21

30

10

KSC Dikkelvenne

21

29

11

KM Torhout

21

26

12

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

21

24

14

RFC Wetteren

21

23

15

FC Gullegem

21

19

15

RC Harelbeke

21

19

17

KVK Westhoek

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

12

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Jarno Jourquin

2

5

Casper de Buysscher

1

5

Mathias Vercauteren

1

5

Nathan Mingiedi

1

5

Robin Van Wambeke

1

5

Kevin Gallo

1

5

Victor Van Meenen

1

5

Guillaume Cnudde

1