Het in puntennood verkerende KSVO trekt op de voorlaatste speeldag naar SK Deinze, ploeg die zijn licentie voor 1B beet heeft en niet onder stoelen of banken steekt, dat het ook naar 1B wil. Voor KSVO zijn de belangen totaal anders: het probeert te overleven in zijn 3de jaar hoogste amateurklasse en in zijn 100ste seizoen. Het heeft zijn lot nog altijd in eigen handen en is met een 6 op 6 altijd gered. Wordt het een strijd tussen David en Goliath aan het Kanaal Van Schipdonk? Slaagt KSVO er na vanavond nog in om dat lot nog steeds in eigen handen te houden?

Indrukwekkende namen

2 seizoenen terug was Deinze goed op weg om de eindronde te halen, maar door de affaire Jarric Buysse dreigde het liefst 34 punten te verliezen. Deinze, op dat moment goed op dreef, kreeg hierdoor wellicht een mentale tik, waardoor het in de laatste wedstrijden nauwelijks nog punten haalde. Eind goed, al goed: de punten werden uiteindelijk niet kwijt gescholden. Vorig seizoen eindigde Deinze 4de en mocht wel deelnemen aan de eindronde, gewonnen door huidig Rode Lantaarn FC Knokke. Deinze kocht al ieder jaar slim in. Het gaat ook vaak shoppen bij de tegenstander in de reeks. Zo haalde het eerder al Jérôme Mézine weg bij KSVO. Vorig seizoen haalde het bij SK Heist sterkhouder Youssef Challouk weg. Dit seizoen maakte Mehdi Tarfi de overstap van FCV Dender naar Deinze. Met Niels de Schutter, die we nog kennen van bij Aalst, KV Oostende en Waasland-Beveren, haalde het een pak ervaring binnen. Ook Le Postollec is geen onbekende. Hij heeft een verleden bij Eupen, Mons en OHL. Seppe Brulmans kwam eerder al over via Dessel Sport en Thes Sport. Jonas Vinck speelde met SK Lierse nog in 1B. Naast die ervaring die het de voorbije seizoenen binnen haalde, zijn er ook nog spelers zoals Michael Lallemand en Lennart Mertens, die in de regio werden weggehaald. Om van al deze namen een ploeg te kneden, kan het al 3 seizoenen rekenen op de ervaren trainer Regi Van Acker.

Indrukwekkende namen

SK Deinze begon alvast met een 3-1 zege tegen Châtelet. De week erna werd gewonnen op het veld van FCV Dender met 0-2 en ook Knokke moest het onderspit delven. Met 9 op 9 was dit een perfecte start, maar op speeldag 4 verloor het bij FC Seraing met 2-1. De week erna won het nipt tegen FC Liège en werd gelijkgespeeld op Virton (2-2). RWDM werd vlotjes opzij gezet. Het werd 3-0. Hierna volgden 2 gelijke spelen, op Lierse Kempenzonen (2-2) en thuis tegen Dessel Sport (0-0). Op Rupel Boom werd met 1-2 gewonnen en tegen Aalst werd het 3-2. De topper tussen Deinze en Thes Sport op een 1-1 gelijkspel. Op KSVO haalde Deinze de trekker over: KSVO had niets in de pap te brokken en verloor met 1-4, goed voor de eerste zege van Deinze op Oudenaarde sinds 1988. Thuis tegen Heist werd het slechts 0-0, maar de thuisploeg zat toen wellicht met de bekerwedstrijd tegen KAS Eupen in gedachten. Op ASV Geel werd vervolgens met 2-3 gewonnen, maar in eigen huis moest het tegen Dender opnieuw 2 punten afstaan na een 2-2 gelijkspel. De start na nieuwjaar was slecht met een zware 4-1 nederlaag op Knokke en een 0-0 gelijkspel tegen Virton. Op Châtelet werd 1-2 gewonnen, maar daarna verslikte Deinze zich wel in 2 andere Waalse tegenstanders. Seraing won 0-2 en op Luik werd een zware 3-0 nederlaag geleden. Deinze herpakte zich vervolgens met een merkwaardige reeks van 6 opeenvolgende zeges, waarin het ook geen enkel tegendoelpunt incasseerde. Tegen Lierse (3-0), Rupel Boom (3-0) en ASV Geel (5-0) werd thuis de trekker overgehaald en op Dessel sport (0-1), RWDM (0-2) en Heist (0-2) werd ook al vlot gewonnen. Deinze knabbelde op 5 weken tijd een achterstand van liefst 13 punten weg op leider Thes. Vorige week verloor het echter als medeleider toch wel verrassend op het veld van Eendracht Aalst met 1-0.

Stunt tegen landskampioen

SK Deinze won 16 matchen, speelde 7 keer gelijk en verloor 5 keer, waarvan 4 keer in de terugronde. Het staat momenteel op de 2de plaats met 55 punten uit 28 matchen en dat zijn 3 punten minder dan leider Thes Sport, dat vorige week wel won tegen KSVO. Excelsior Virton volgt al op 7 punten, Lierse op 9.
Deinze scoorde tot op heden 50 doelpunten. Lennart Mertens en Youssef Challouk zijn topschutters met 9 doelpunten, gevolgd door Michael Lallemand en Jérôme Mézine, die elk 7 keer raak troffen. Seppe Brulmans mocht 5 keer juichen en Mehdi Tarfi vond 3 keer de weg naar de netten. 3 spelers scoorden elk 2 keer: Lennert de Smul, Jonas Vinck en Gert Van Walle. Viktor Boone, Bart Goossens en Flavien Le Postollec maakten de overige doelpunten. Er viel ook 1 owngoal in het voordeel van Deinze.
Deinze incasseerde 28 tegendoelpunten en de verdediging kan 12 clean sheets voorleggen.
Deinze haalde ook zijn licentie voor 1B binnen en is een grote kanshebber op promotie naar de op 1 na hoogste reeks. Het is trouwens al zeker van deelname aan de Play Off. Maar wat er ook nog gebeurt in deze campagne, het seizoen kan al niet meer stuk. KMSK Deinze schreef immers in de Belgische Beker geschiedenis door landskampioen Club Brugge uit te schakelen. Nadat eerder RWDM een half dozijn doelpunten rond de oren kreeg, werd ook blauwzwart werd met het schaamrood en een 2-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Een uitgekookt KAS Eupen bleek echter een maatje te groot en kon standhouden na een vroege 0-2 voorsprong. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Panda’s, maar Deinze mocht met opgegeven hoofd uit de bekercampagne stappen.

“Deinze kan verschillende spelsystemen spelen”

KMSK Deinze is al 3 jaar bezig met de beste spelers te verzamelen. Dit jaar hebben ze een zéér uitgebalanceerd elftal op de been gebracht, dat zeker zal strijden voor de oppergaai. Zij trainen dit jaar dan ook nog eens als een profteam, dus overdag, wat hen ook voorsprong geeft op vele teams in onze reeks. “Deinze is een absoluut topteam in onze reeks”, weet T2 Kurt Van Synghel. “Zij hebben dan ook tal van goeie spelers, maar hun sterkte is dat ze als ploeg een stevig geheel zijn,” vervolgt Kurt. “Ze beschikken over een grote kern en kunnen dan ook wissels doorvoeren, zonder dat ze verzwakken. Deinze kan in verschillende systemen aantreden, want ze hebben veel mogelijkheden. Op Aalst speelden ze in een 4-3-3 maar ze kunnen ook aantreden in een 4-4-2 en soms, zoals tegen Thes, spelen ze met 5 achteraan. Het zal afwachten zijn tot voor de wedstrijd morgen om te weten hoe ze zullen spelen. Zij kunnen geduldig rondtikken en dan met een flits van hun technische voorspelers een doelpunt maken. Met de snelheid van Tarfi, Challouk en De Smul kunnen zij snel omschakelen. Ze kunnen het ook met powerplay en in de zone van de waarheid kunnen ze dan ook nog rekenen op hun kopbalsterke spelers Mézine en Mertens.”

Spelersinfo:

Bij KSVO is Jaan Vanwildemeersch terug uit schorsing maar Robbe Van Ruyskensvelde lost hem daar nu af. Yannick Deppé wordt dinsdag geopereerd. Voor Jochen Van Waeyenberghe en Lars Wantens komt de wedstrijd nog te vroeg. Olivier Verstraete trainde donderdagavond mee en is speelklaar. Dieter De Wilde hervatte gisteren en zou normaal inzetbaar moeten zijn.

Het verleden

Seizoen 1965-1966: 4de klasse
KSVO – KMSKD: 4-1
KMSKD - KSVO: 1-0
Seizoen 1966-1967: 4de klasse
KMSKD - KSVO: 0-1
KSVO – KMSKD: 4-0
Seizoen 1988-1989: 4de klasse KSVO degradeerde naar de hel van 1ste provinciale en later nog dieper, Deinze kon zich na een dramatische start redden en beginnen aan zijn opmars naar 2de klasse
KSVO – KMSKD: 1-2.
Deinze kwam naar KSVO, nadat het zijn 6 eerste wedstrijden allemaal had verloren
KMSKD - KSVO: 1-1.
De 0-1 kwam van Marc Uyttenhove.

Vanaf het seizoen 2009-2010 kwamen beide ploegen elkaar regelmatig tegen in 3de klasse, of de hoogste amateurklasse

Seizoen 2009-2010
KSVO – KMSKD: 2-1.
Nu al legendarische kantelwedstrijd, waarin KSVO na een rampzalige start met 2 op 27, zijn 1ste zege behaalde. Het waren uitgerekend ex-spelers Joris Brewaeys en Jesse Martens die de 0-1 achterstand ombogen naar de 2-1 zege, die KSVO terug op de rails zette.
KMSKD- KSVO: 2-2.
Nico Blondeel zorgde voor de 1-1, Thomas Vivé voor de 1-2
Seizoen 2010-2011:
KSVO – KMSKD: 2-1.
Nabil Guelsifi scoorde al vroeg de 1-0, Thompson Ode – ook al tegen zijn ex-ploeg – zorgde in de 2de helft voor de winnende treffer.
KMSKD- KSVO: 2-0
Seizoen 2011-2012:
KSVO – KMSKD: 5-0
Een owngoal van Dindeleux zette KSVO al vroeg op weg naar de zwaarste Oudenaardse zege ooit. Klaas Van Den Bossche, Ramzi Ben Ahmed, Jesse Martens en Mathieu Dejonckheere (beiden tegen hun ex-ploeg) zorgden voor de andere doelpunten.
KMSKD- KSVO: 2-2
Via Tom Raes en Kevin De Broyer haalde KSVO 2 keer een achterstand op
Seizoen 2013-2014:
KSVO – KMSKD: 2-0.
2 strafschoppen, omgezet door Jérôme Mézine
KMSKD- KSVO: 2-0
Seizoen 2014-2015:
KSVO – KMSKD: 2-2.
Deinze scoorde 2 keer via ex-KSVO-speler Schamp. De 2 Oudenaardse doelpunten waren owngoals
KMSKD- KSVO: 3-1.
Gewezen KSVO-speler Arne Naudts bracht SK 2-0 voor. De Oudenaardse eerredder kwam er via Alex Frutos vanop de stip.
Seizoen 2016-2017:
KSVO – KMSKD: 1-0.
Het Oudenaardse doelpunt werd gescoord door Dempsey Vervaecke
KMSKD- KSVO: 0-1.
Jesse Martens scoorde tegen zijn ex-ploeg de enige treffer, meteen goed voor de 1ste zege op het veld van SK Deinze sinds 1966.
Seizoen 2017-2018:
KSVO – KMSKD: 1-0.
En opnieuw was het Dempsey Vervaecke, die voor de enige treffer zorgde.
KMSKD- KSVO: 4-0. De zwaarste nederlaag van KSVO op het veld van SK Deinze sinds 1966.
Seizoen 2018-2019:
KSVO – KMSKD: 1-4. Voor het eerst sinds 1988, won Deinze in Oudenaarde na een knappe match. De Oudenaardse eerredder kwam er via Robbe Van Ruyskensvelde.

Wedstrijdinfo:

Seizoen 2018-2019 1ste Klasse Amateurs: speeldag 29
Wedstrijd: KMSK Deinze (00818) - K.SV.OUDENAARDE (00081)
Datum en uur: Zaterdag 13 april 2019 om 20h00
Plaats: Burgemeester Van De Wielestadion - TERR.1
Adres: Stadionlaan 5 in 9800 Deinze
Wedstrijdleiding: Ref.: Dhont Kenneth - Bourdeaud'Hui Simon - Bonduel Toon


Wedstrijd

woensdag 22/07 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KSK. Ronse


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KSK Ronse

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

KSV Zwevezele

0

0

1

KSCT Menen

0

0

1

KFC Mandel United

0

0

1

KVK Ninove

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

Kalender

22/07

19u30

K.S.V.O.

KSK. Ronse

25/07

18u00

Olsa Brakel

K.S.V.O

29/07

19u30

K.S.V.O.

Jong Zulte

01/08

19u00

K.S.V.O.

FC.V.Dender E.H.

12/08

19u30

K.S.V.O.

KFC KNOKKE

Topscorers

Nog geen resultaten. De Kompetitie is nog niet gestart