Annicq De Zitter  KSVO

KSVO trok naar de Westhoek, op zoek naar de eerste puntenwinst van het seizoen. Ook tegenstander KVK Westhoek begon het seizoen met een nederlaag. Beide ploegen moesten dus iets halen om niet te hoeven spreken over een valse start.

Verspeeten out, Vanwildemeersch terug in

Bij KSVO noteerden we toch wat verrassingen en wijzigingen in de groep. Van Waeyenberghe kwam in de plaats van Vercauteren op links en Cambier verving in de spits Verspeeten, die niet wedstrijdfit was. Op de bank verrassend Jaan Vanwildemeersch, die na nauwelijks wat trainingsarbeid al terug in de kern zit. Alvast een brok karakter erbij voor Stefan Leleu.

KSVO geraakte maar niet in zijn ritme in 1ste helft

De thuisploeg begon met enorm veel drive aan deze wedstrijd en ging heel hoog storen. KSVO probeerde er vanuit de verdediging voetballend uit te komen, maar dat lukt niet tegen de kort opzittende Westhoekers. Dat leidde op het middenveld ook tot veel balverlies. Westhoek speelde “no-nonsense” verticaal voetbal en zocht met de lange pass de snelheid van de flankspelers. Toch was er, ondanks die intensiteit, van echt doelgevaar nauwelijks sprake. Een vrije trap van Luckx, kon Verbrugge niet verontrusten. Cremers draaide zich op de rand van zestienmeter ook eens vrij, maar zijn schot ging enkele meters naast. KSVO kon hiertegen niets inbrengen en moest na 18 minuten een hinkende Heirwegh al vervangen. De Buysscher kwam in zijn plaats. Halverwege de 1ste helft ging de lokale storm toch wat luwen en stak KSVO toch ook eens de neus aan het venster. De Buysscher infiltreerde knap in de zestien, maar Cambier kwam een stapje te kort om gevaarlijk te zijn. Met de rust in zicht, stak de thuisploeg opnieuw een tandje bij. Luckx zag zijn gevaarlijke voorzet naar de 2de paal net met het hoofd gedevieerd worden in hoekschop door Mulliez. Dewilde vond vanop links de opduikende Mahieu aan de 2de paal en die tikte de 1-0 simpel binnen. Rusten deden we op basis van het veldoverwicht en grinta met een verdiende 1-0 voorsprong voor KVK Westhoek.

Afgekeurde gelijkmaker

KSVO zou duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen in de 2de helft en zou dat ook doen. Van Herreweghe kopte een vrije trap van Martens niet zo ver over doel. Na dit 1ste kansje voor KSVO, volgde daarna ook meteen het 1ste schot tussen de palen. Opnieuw Van Herreweghe sneed vanop recht naar binnen. Doelman Colley moest het harde schot van Gilles van onder de lat duwen. Het hoog storende spel van de 1ste helft was nu bij Westhoek zo goed als verdwenen. De ploeg kroop nu in de egelstelling, loerend op de counter. Even later ging doelman Colley totaal de mist in op een voorzet. In de daaropvolgende scrimmage kreeg KSVO de bal niet over de lijn. Het was verdediger De Deygere, die de bal nog ultiem kon wegtrappen. Vanwildemeersch kwam in de ploeg en zorgde meteen voor dreiging. De ook al ingevallen Vercauteren haalde de achterlijn en bediende de aanstormende middenvelder. Jaan kon zijn schot echter niet kadreren. Een kwartier voor affluiten voelde KSVO zich plots bekocht. Van Herreweghe werd diep gestuurd en zijn voorzet werd binnengeduwd door Cambier. De lijnrechter gaf echter buitenspel tot groot ongenoegen van gans KSVO en trainer Leleu in het bijzonder. Hij werd getrakteerd op een gele kaart. Het was duidelijk dat het “niet voor vandaag” zou zijn voor KSVO, want aan de overkant volgde een breed uitgespannen aanval, netjes afgewerkt door Robaeys, die met lage schuiver via de binnenkant van de paal Verbrugge te grazen nam: 2-0 en boeken toe. KSVO ging man-op-man spelen en dat creëerde natuurlijk veel ruimte voor Westhoek. Gantois draaide zijn schot net naast de verste kruising en op een lage voorzet van Robaeys kwam de inlopende Coppin een teenlengte tekort om er nog eentje bij te doen.

Commotie om afgekeurd doelpunt

KSVO start dus met 2 opeenvolgende nederlagen aan het nieuwe seizoen en met een uitwedstrijd op FC Merelbeke, dat het maximum heeft, is het alle hens aan dek. Er was na de wedstrijd heel wat te doen rond het afgekeurde doelpunt van Milan. Net zoals vorige week, mag KSVO zich hier toch wat bekocht voelen. Maar we mogen zeker niet blind zijn over het feit, dat onze jongens vooral in de 1ste helft nauwelijks een poot aan de grond kregen en Westhoek daar al de basis legde voor de zege.

KVK Westhoek: Colley, De Deygere, Mahieu, Robaeys, Himpe, Diakho (79’ Chateau), Cremers, Luckx (71’ Gantois), Degels (65’ Coppin), Dewilde, Simoens.

KSVO: Verbrugge, Coopman, Mulliez, Lekhechine, Van Waeyenberghe (66’ Vercauteren), Vandenheede, Mingiedi (71’ Vanwildemeersch), Van Herreweghe, Martens, Heirwegh (18’ De Buysscher) en Cambier

Doelpunten:
36’ 1-0 Mahieu
83’ 2-0 Robaeys

Geel: Coopmans, Mulliez, Cambier (KSVO), Robaeys, Diakho, Simoens en Himpe (KVKW)

Wedstrijdleiding: Niels Bossuyt – Tom Verheye – Joachim Huyghebaert
 


Wedstrijd

zaterdag 23/10 om 20u00

K.S.V.O.

V/S

KSC Dikkelvenne


Stand

1

KSV Zwevezele

7

19

2

KVK Ninove

7

17

3

Olsa Brakel

7

16

4

KFC Merelbeke

7

15

4

KFC Sparta Petegem

7

15

4

KVV Zelzate

7

15

7

KSC Lokeren-Temse

7

13

8

FC Gullegem

7

9

9

KRC Gent

7

7

9

RC Harelbeke

7

7

11

KSC Dikkelvenne

7

6

11

RFC Wetteren

7

6

13

KSCT Menen

7

5

14

KVK Westhoek

7

4

15

K.S.V.O

7

3

15

KSK Ronse

7

3

Kalender

23/10

20u00

K.S.V.O.

-

KSC Dikkelvenne

30/10

18u00

RC. Harelbeke

-

K.S.V.O.

07/11

14u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

14/11

15u00

KSC Lokeren-Temse

-

K.S.V.O.

20/11

19u30

K.S.V.O.

-

KSCT Menen

28/11

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

03/12

20u00

K.S.V.O.

-

RC. Gent

12/12

15u00

K.F.C. Sparta Petegem

-

K.S.V.O.

19/12

15u00

Olsa Brakel

-

K.S.V.O

Topscorers

1

Lorenzo Heirwegh

2

2

Kristof Verspeeten

1

2

Gilles Van Herreweghe

1

2

Milan Cambier

1

2

Omar Lekhechine

1