KRC Gent en KSVO hebben er op de voorlaatste speeldag nog een leuke match van gemaakt, maar dat zijn we stilletjes aan wel gewoon van wedstrijden tussen deze beide clubs. Gent stond net boven Oudenaarde in de stand en tankte de voorbije weken veel vertrouwen na zeges tegen de topploegen Lokeren Temse en VK Ninove. Bij KSVO liep het de voorbije weken heel wat minder met een povere 2 op 15.

Eerste helft miste schwung

Zonder de geschorste Nicolas Mulliez en de gekwetste Jérôme Mézine, miste KSVO heel wat ervaring. Mulliez werd centraal achterin vervangen door de jonge Thimo Spileers en De Buysscher kwam in de ploeg ter vervanging van Mézine. Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Pieters.
De match begon meteen met een reuzekans voor de thuisploeg. Nadat een poging van De Buysscher werd afgeblokt, counterde Gent bliksemsnel. Addo ging recht op doel af, maar plaatste de bal onbegrijpelijk naast. KSVO was meteen gewaarschuwd. Hebbelinck probeerde het vanop afstand, recht in de grijpgrage handen van Verbrugge. KSVO had wel het balbezit, maar kon aanvankelijk niet dreigen. Het was oppassen voor de bliksemsnelle omschakeling van de thuisploeg want met onder andere Hebbelinck en Addo, hebben ze heel wat snelheid in de ploeg. We waren al ruim het kwartier voorbij, toen er voor het eerst wat gevaar kwam van Oudenaardse zijde. Vandenheede stuurde Heirwegh weg op rechts en op zijn voorzet werd Cambier net voldoende gehinderd, waardoor de bal in hoekschop verdween. Aan de overkant kwam Triest in schietpositie, maar Verbrugge redde knap in hoekschop. Deze werd al te gemakkelijk binnen gekopt door Vankerkhoven (1-0). KSVO moest meteen achtervolgen en Heirwegh noopte de thuisverdediging tot een ultieme redding. Even later infiltreerde Martens in de zestienmeter, maar zijn schot belandde via een thuisbeen in de handen van Londot. Na een lang uitgesponnen aanval, probeerde Hassan Ertürk het met een plaatsbal, niet zover naast. Echt dreigen kon KSVO nog niet, maar op slag van rust viel toch de gelijkmaker. Spileers zag zijn voorzetschot uitsterven tegen het doelkader, waarna Martens de bal recupereerde en Heirwegh vond in de zestien. Lorenzo werd aangetikt en de bal ging terecht op de stip. Onze kapitein kweet zich voorbeeldig van zijn taak en zette doelman Londot op het verkeerde been (1-1). Op slag van rust kreeg Leemans nog een schietkans, maar hij kon Verbrugge niet verontrusten. Gerust werd er met een 1-1 tussenstand, in een 1ste helft, waarin KSVO het meest balbezit had, maar de thuisploeg voor de meeste dreiging zorgde. Het zout ontbrak echter op de “patatjes”.

Knappe 2de helft ondanks blessureleed

Zou de 2de helft meer amusementswaarde brengen? Trainer Stefan Leleu moest al meteen ingrijpen en de geblesseerde Heirwegh vervangen. De jonge Robin Van Wambeke kwam in de plaats. KSVO startte furieus en kreeg meteen 2 grote kansen. Eerst kapte Cambier zich vrij, maar besloot van dichtbij pal op doelman Londot. Daarna vond Essikal, die was blijven hangen op een hoekschop, de inlopende Mingiedi, maar zijn poging werd nog ijlings door een verdediger afgeblokt. Het was nu KSVO dat de toon zette. De Buysscher noopte doelman Londot tot een nieuwe redding en op de hierop volgende counter glipte Addo door de Oudenaardse buitenspelval. Nu was het doelman Verbrugge, die heel knap redde. Nadat Londot zich bijna verslikte bij het uitverdedigen, na storend werk van de Buysscher en Cambier, was het opnieuw De Buysscher die zijn spitsbroeder Cambier door de buitenspelval loodste. Londot riskeerde lijf en leden, maar was een fractie eerder op de bal. Terug naar de overkant, waar doelman Verbrugge alles uit de kast moest halen om Triest van een doelpunt te houden, na een slechte terugspeelbal van Vercauteren. Dubbele pech voor KSVO, dat op enkele minuten tijd noodgedwongen 2 wissels moest doorvoeren. Vandenheede en Spileers moesten gekwetst naar de kant en werden vervangen door Vanwildemeersch en Verstichelen. Beiden gingen nu centraal op het middenveld spelen en Mingiedi werd naar het centrum van de verdediging gebracht. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Van Wambeke bleef een gesel voor de thuisverdedigers en Cambier en De Buysscher bleven op de loer liggen. Deze laatste werd halverwege in heel verdachte omstandigheden van de bal gehouden, maar ondanks Oudenaards appel voor strafschop, ging de bal geen 2de keer op de stip. De Buysscher stak even later de bal knap door naar Martens, maar Londot bewees opnieuw een heel goede doelman te zijn en wierp zich in de voeten van onze captain. De amusementswaarde in deze eindeseizoenwedstrijd lag in de 2de helft hoog en KSVO beloonde zichzelf een kwartier voor affluiten. Vanwildemeersch loodste De Buysscher slim door de buitenspelval en Casper maakte het subliem af (1-2). De slotfase was heerlijk spannend met Gent dat het probeerde met powerplay, en KSVO dat met man en macht verdedigde. Verder dan een actie van de heel sterke Addo, opnieuw gepakt door Verbrugge, kwam de thuisploeg niet meer. Aan de overzijde probeerde De Buysscher het met een acrobatische omhaal op een voorzet van Martens, maar zijn bal ging naast.

Afsluiten tegen de kampioen

Knappe zege van KSVO, dat vooral in de 2de helft sterk voor de dag kwam. 3 blessures konden onze geelzwarten niet afstoppen en bij het laatste fluitsignaal was het duidelijk, dat de tank bij de jonge garde leeg was, want bijna iedereen zeeg tegen het canvas.
Komende zondag speelt KSVO zijn laatste match tegen kampioen Sparta Petegem en kan mits een zege toch nog de kaap van 40 punten bereiken. Dat zou een mooie afsluiter zijn na een heel wisselvallig seizoen.

Wedstrijdinfo:

KRC Gent:
Londot, Nfodjo (74’ Turay), Vercruysse (46’ Volckaert), Davies, Ertürk Hassan (60’ Ertürk Ibrahim), Vankerkhoven, Triest, Leemans, Hebbelinck, Caryn en Addo

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Essikal, Spileers (66’ Verstichelen, Vercauteren, Vandenheede (62’ Vanwildemeersch), Mingiedi, De Buysscher, Heirwegh (46’ Van Wambeke), Martens en Cambier

Doelpunten:

24’ 1-0 Vankerkhoven
43’ 1-1 Martens (Penalty)
76’ De Buysscher

Gele kaarten: Vercauteren (KSVO), Tant (T1 KRCG)

Wedstrijdleiding: Ref: Christophe Carrein, AR1: Joachim Huyghebaert, AR2: Quinten Straetmans
 


Wedstrijd

woensdag 20/07 om 19u30

FCV Dender

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

K.S.V.O

0

0

1

SC.E. AALST

0

0

1

KSC Lokeren-Temse

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Merelbeke

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

RFC Wetteren

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

Cercle Brugge U23

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

EM United

0

0

Kalender

20/07

19u30

FCV Dender

-

K.S.V.O.

30/07

19u30

K.S.V.O.

-

Club NXT

03/08

19u30

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

04/08

19u30

SK Munkzwalm

-

K.S.V.O.

07/08

16u00

K.S.V.O.

-

Croky Cup

10/08

19u30

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

Topscorers

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart