Op de foto zien we onze voorzitter met kapitein Jesse Martens, die begint aan zijn 14de seizoen bij KSVO    

Onze voorzitter Kurt Vandeputte kijkt nog even achterom naar het afgelopen seizoen, maar zijn focus ligt vooral op het komende seizoen.
Een vooruitblik op het seizoen 2022-2023 in 2 delen.

Deel 1: over het sportieve

Een voetbalseizoen is voorbij gevlogen. Een voetbalseizoen dat, ondanks het steeds dreigende corona-virus, in zo goed als normale omstandigheden heeft kunnen plaatsvinden. Ik denk dat iedereen het met mij eens is als ik schrijf dat we hopen op een seizoen dat in de beste omstandigheden kan doorgaan zoals in de pre-corona-tijden. Het is onze jeugdopleiding gelukt om ondanks deze moeilijke omstandigheden het seizoen met goede resultaten te beëindigen. We hebben wederom diverse kampioenen kunnen huldigen. Alsook werden er door onze jeugdploegen van klein naar groot diverse 1ste en podiumplaatsen behaald op hoog aangeschreven tornooien en cups.

Daarvoor allereerst een woord van dank aan iedereen, die vorig seizoen op zijn of haar manier heeft bijgedragen aan het vlotte verloop van trainingen, wedstrijden en alle andere activiteiten binnen de jeugdafdeling. Door jullie inzet blijft het mogelijk de jeugd de gelegenheid te bieden sport te bedrijven of om samen op een verantwoorde manier met hun vrije tijd bezig te zijn. Hartelijk dank hiervoor.
Na een moeilijke start is ons 1ste elftal finaal geëindigd in de middenmoot van de 2de afdeling Voetbal Vlaanderen. We hadden absoluut op meer gehoopt maar ook hier schuilde het corona-virus doorheen het seizoen. Maar er zijn ook andere oorzaken aanwezig, zowel bij de jeugd als bij het 1ste elftal. Maar met achterom te kijken draaien we de mindere resultaten van de afgelopen seizoenen niet terug. Het volgen van een duidelijke visie, leren van de gemaakte fouten en onze blik richten op de toekomst is het advies. Enkele spelers zijn vertrokken maar onze ambitie is om met de aangetrokken spelers (Matt Demets, Niels Mestdagh, Robbe De Waele, Jérôme Mézine en Vladimir Vanderwiel) en de huidige kern, de top 5 te ambiëren.

Door het behalen van 3 sterren bij de audit van Double Pass, kunnen we garanderen dat KSVO ook de komende 2 seizoenen interprovinciaal voetbal kan aanbieden voor onze jeugd. Maar wat me vooral voldoening schenkt is dat onze doorstroming naar het 1ste elftal opnieuw hoge toppen scheert. Maar liefst 5 nieuwkomers uit onze eigen jeugdopleiding worden komend seizoen toegevoegd aan de A-kern: Elio, Robin, Tuur, Moses en Thibo. Naast de jongens die reeds 1 of meerdere seizoenen deel uitmaken van onze A-kern, komt het totaal zo op liefst 12 spelers met een verleden bij onze jeugdwerking. De helft van onze A-kern bestaat dus uit zelf opgeleide spelers. Daar kunnen we met onze jeugdwerking alleen maar fier op zijn en moeten we de komende seizoenen ook bestendigen.

Welke ploeg in 2de afdeling Voetbal Vlaanderen kan dergelijke doorstroming presenteren? Enkel KSVO!
 


Wedstrijd

zondag 02/10 om 15u00

K.VK. Westhoek

V/S

K.S.V.O.


Stand

1

Cercle Brugge U23

5

11

2

KVK Westhoek

4

10

2

KSV Oostkamp

4

10

4

KRC Gent

4

9

4

SC.E. AALST

5

9

6

KSC Dikkelvenne

4

7

6

KFC Sparta Petegem

4

7

8

K.S.V.O

4

6

9

KSC Lokeren-Temse

4

5

9

Olsa Brakel

4

5

9

Jong Essevee

4

5

12

RC Harelbeke

4

4

12

KM Torhout

4

4

14

FC Gullegem

4

3

14

RFC Wetteren

4

3

16

KFC Merelbeke

4

1

16

KVV Zelzate

4

1

16

EM United

4

1

Kalender

02/10

15u00

K.VK. Westhoek

-

K.S.V.O.

08/10

19u30

K.S.V.O.

-

FC Gullegem

16/10

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

22/10

19u30

K.S.V.O.

-

RFC Wetteren

29/10

20u00

E. Aalst

-

K.S.V.O.

Topscorers

1

Jerome Mezine

4

2

Lorenzo Heirwegh

1

2

Casper de Buysscher

1

2

Mathias Vercauteren

1

2

Matt Demets

1