Foto: Robbe De Waele, kandidaat om de geschorste Robbe Vandenheede te vervangen, is zelf nog twijfelachtig voor de match tegen Jong Cercle B    

Een flink gehavend KSVO bezorgde zichzelf in het Pierre Cornelisstadion een geweldige opsteker na de nederlagen tegen KVV Zelzate en RFC Wetteren. Leider Aalst haalde vooraf 15 op 15 en had nog geen enkel punt verloren in eigen huis. KSVO kan dit weekend scherprechter zijn in de strijd om de eerste periodetitel. Als Eendracht Aalst niet wint in Harelbeke, kan tegenstander Jong Cercle bij eigen winst de periodetitel pakken.

Ploegen sterk aan elkaar gewaagd

“Aalst had thuis nog geen punt laten liggen”, blikt Stefan Leleu nog even terug op het verdienstelijke gelijke spel op Aalst. “Ik ben heel tevreden over de match die we daar speelden. We hadden de beste kansen en hebben het punt zeker niet gestolen. In het Pierre Cornelisstadion was het al van 1974-1975 geleden, dat KSVO er nog eens kon winnen. Ook in andere seizoenen viel er voor ons bitter weinig te rapen in Aalst. Daarom ben ik heel tevreden met dit punt”, zegt de trainer die ook vaststelt, dat de ploegen in deze reeks zeer aan elkaar gewaagd zijn. “In deze reeks beweegt er nogal wat. Bekijk je het optimistische, dan staan we op slechts zes punten van de koploper. Zet je een realistische bril op, dan stel je vast dat we slechts vier punten meer hebben dan de ploegen in gevarenzone. Zo dicht ligt alles bij elkaar. We mogen niet te veel domme dingen doen”, zegt Leleu.

Jong Cercle B: de nobele onbekende

“Zaterdag spelen we opnieuw een wedstrijd met een hoge inzet. Jong Cercle kan die periodetitel grijpen en dat zal die jongeren motiveren. Aalst moet naar Harelbeke en dat is nooit een plezierreis. Ik zag Jong Cercle nog niet, maar heb wel al vastgesteld dat er steeds nieuwe namen opduiken. Die ploeg scouten is onbegonnen werk, omdat je nooit vooraf weet wie er aan de aftrap komt. De manier waarop ze spelen is wel gekend: met veel druk en enthousiasme. Ik ben geen fan van de belofteploegen in onze reeks. Die ploegen hebben onbeperkte trainingsmogelijkheden, terwijl wij in drie trainingen de tijd goed moeten opvullen.”

Spelers met ervaring op het hoogste niveau

Voor KSVO wordt het koffiedik kijken, wie speelt bij Jong Cercle B. Zij kunnen kiezen uit ruim 30 spelers, die dan ook nog eens van een professionele begeleiding genieten. Zo is bijvoorbeeld Teun Wilke een 20-jarige centrumspits van Nederlandse origine, maar geboren in Mexico. Op 16-jarige leeftijd kwam hij naar Europa, waar hij bij de jeugdopleiding van Heerenveen terecht kwam. Daarna verhuisde hij naar het Italiaanse SPAL, dat hem momenteel uitleent aan Cercle Brugge. Onder ex-coach Thalhammer mocht hij zijn debuut maken in de Jupiler Pro League tegen Zulte Waregem. De laatste weken speelt de Mexicaanse jeugdinternational echter zowat elke match met Jong Cercle. “Het is wel wat aanpassen aan het niveau, aangezien de tegenstanders veel ervaring hebben. Zo merk je dat verdedigers allerlei trucjes gebruiken om je af te stoppen. Dat is best wel even wennen. Langs de andere kant krijg je wel iets meer tijd dan bij de A-kern”, zegt hij. Ook zijn landgenoot Dagoberto Espinoza is min of meer vaste waarde. Hij wordt gehuurd van de roemrijke Mexicaanse club CF America. Ook hij trainde vorig seizoen al even mee als testspeler bij Cercle. “Ik merk vooral dat het spel in Europa veel bitsiger en meer fysisch is dan in Zuid-Amerika. Daar is de intensiteit iets lager, met meer rust aan de bal. In Mexico wordt de nadruk iets meer gelegd op het technische aspect.”

De resultaten van Jong Cercle B:
 
1 FC Gullegem – Jong Cercle B 2-2
2 Jong Cercle B – SC Dikkelvenne 0-0
3 JKVV Zelzate - Jong Cercle B 0-4
4 KM Torhout - Jong Cercle B 0-1
5 Jong Cercle B – Eendracht Aalst 1-0
6 Erpe-Mere United - Jong Cercle B 0-1
7 Jong Cercle B – KVCSV Oostkamp 2-1
8 Jong EsseVee B - Jong Cercle B 0-0
9 Jong Cercle B – FC Merelbeke 1-3Jong Cercle won 5 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor pas vorige week voor de 1ste keer, tegen FC Merelbeke. Hierdoor was het medeleider af en moet nu de 1ste plaats aan Eendracht Aalst laten. Cercle heeft 18 punten op 30, ééntje minder dan de leiders. De ploeg scoorde 12 doelpunten en incasseerder er 6, waarvan liefst 3 tegen FC Merelbeke. De verdediging kan 6 clean sheets voorleggen.

De doelpuntenmakers:

2: Bouhadi Hamza Mehdi, De Block Jef, El Bahri Rayan
1: Wilke Braams Teun, Sampers Aske, Vandemaele Jef, Ravych Christiaan en Callens Dré

Stefan Leleu: “We zullen ons vel duur verkopen!”

“Het blijft een ongelijke strijd en holt het competitieformat wat uit, maar het is nu eenmaal zo,” vervolgt Stefan Leleu. “Maar dat betekent niet dat Jong Cercle het zaterdagavond zonder slag of stoot zal halen”. Naast het handvol gekwetsten, moet er alweer geschoven worden, want nu is Robbe Vandenheede geschorst en blijft Robbe De Waele hoogst twijfelachtig. “Het is te hopen dat we Robbe De Waele kunnen recupereren,” hoopt de Oudenaardse trainer. “Het wordt zoeken om een uitgebalanceerd elftal tussen de lijnen te krijgen. We hebben een paar opties en bekijken dit op de vrijdagavondtraining hoe we dit het best kunnen invullen.”
De spoeling is nu wel heel dun en al zeker tot na Nieuwjaar moet KSVO er niet op rekenen om iemand van de geblesseerde spelers te recupereren. “Daar blijven over doordrammen heeft geen zin,” aldus de trainer. “De ingepaste jongeren doen het goed en winnen week na week aan maturiteit. Een goed resultaat tegen Jong Cercle zou een opsteker zijn, ook al omdat er daarna twee uitwedstrijden op het programma staan. SC Dikkelvenne en Olsa Brakel kennen we door en door, maar ook omgekeerd! Zo is dit voor Olsa Brakel de wedstrijd van het jaar. Die derby’s zorgen altijd voor animo. Punten sprokkelen blijft in deze reeks belangrijk, aangezien er zowel boven als onderaan het klassement veel beweging is. We zullen tegen Cercle terug ons vel duur moeten verkopen en net zoals vorige week vol aan de bak moeten om iets te rapen.”
 


Wedstrijd

zaterdag 11/02 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

K.VK. Westhoek


Stand

1

KSC Lokeren-Temse

20

42

2

KFC Sparta Petegem

20

41

3

Cercle Brugge U23

21

39

4

KSV Oostkamp

21

37

5

KRC Gent

21

36

6

SC.E. AALST

20

33

7

KFC Merelbeke

20

30

7

KVV Zelzate

20

30

7

Jong Essevee

21

30

10

KSC Dikkelvenne

21

29

11

KM Torhout

21

26

12

Olsa Brakel

20

24

12

K.S.V.O

21

24

14

RFC Wetteren

21

23

15

FC Gullegem

21

19

15

RC Harelbeke

21

19

17

KVK Westhoek

20

18

18

EM United

20

9

Kalender

11/02

19u30

K.S.V.O.

-

K.VK. Westhoek

18/02

18u30

Jong Essevee

-

K.S.V.O.

25/02

20u00

K.S.V.O

-

Olsa Brakel

Topscorers

1

Jerome Mezine

12

2

Lorenzo Heirwegh

5

2

Matt Demets

5

4

Jarno Jourquin

2

5

Casper de Buysscher

1

5

Mathias Vercauteren

1

5

Nathan Mingiedi

1

5

Robin Van Wambeke

1

5

Kevin Gallo

1

5

Victor Van Meenen

1

5

Guillaume Cnudde

1