Jerome Mezine (centraal) en de grijnzende Davy Joye (midden achteraan) scoorden samen de helft van de 6 doelpunten in deze boeiende match    

Voor aanvang van de match tussen Sparta Petegem en KSVO, zouden de meeste Oudenaardse supporters waarschijnlijk willen tekenen hebben voor een gelijkspel. Na afloop van een match die alles te bieden had wat voetbal zo mooi maakt, heerste er toch een dubbel gevoel. Hebben we nu een punt gewonnen? Of 2 verloren?” was de meest gehoorde opmerking achteraf. Op zich is dit gelijkspel zeker een mooi resultaat bij de ploeg die sinds afgelopen woensdag op de leidersplaats staat, maar toch was er ontgoocheling in het Oudenaardse kamp. Ook bij de thuisploeg heerste een dubbel gevoel. Maar één zaak is zeker: de neutrale voetballiefhebber ging gisteren meer dan voldaan naar huis na een ware spektakelmatch. Na afloop sprokkelden we onderstaande reacties uit beide kampen.

Vreugde en ontgoocheling lagen zondagnamiddag wel heel dicht bij elkaar

KSVO speelde misschien wel het beste kwartier van dit seizoen. Het zette de leidersploeg meteen vast en kreeg een half dozijn hoekschoppen en forceerde een handvol doelkansen. 0-1 of 0-2 na het openingskwartier, behoorde echt wel tot de mogelijkheden. “Tom Vandenbossche redde enkele keren goed, maar misschien hadden wij beter moeten doen”, vond KSVO-trainer Stefan Leleu. “Een moeilijk eerste kwartier”, gaf de Petegemse trainer Bert Dhont toe. “We speelden tegen een goed Oudenaarde. In het tweede deel van de eerste helft voetbalden wij wat lager en namen zo de ruimte in onze rug weg. Zo werd het evenwicht toch hersteld.” Petegem kreeg voor de rust één echte kans via Berwouts. “Mijn ploeg kwam na de rust goed uit de kleedkamer, maar onze tegenstander deed nu wel, wat hen in de eerste helft niet lukte: scoren!” Mézine opende de score op een slimme doorsteekpass van Cnudde. Even later kopte Jourquin een corner van Heirwegh in. Trainer Dhont gooide meteen Luckx in het veld voor Dhulster. Joye zorgde voor de 1-2, hij lag met een vrije trap aan de basis van de gelijkmaker, verzilverd door Maes en zette enkele minuten later zijn 2de van de namiddag op het scorebord. Van 0-2 naar 3-2 in zes minuten. 
“Als coach ben je ongelooflijk fier als je team zoveel weerbaarheid toont”, gaat Dhont verder. “We slikten op alweer een goeie actie van de bezoekers de gelijkmaker. Goed uitgespeeld, met veel drang naar voor afgewerkt. Drie goals tegen, dat is veel. Dus moeten we met dit gelijkspel kunnen leven. We zijn zes matchen op rij ongeslagen. De groep is ontgoocheld met deze puntendeling. Dat siert hen, maar we mogen niet met negativiteit naar huis gaan.”

2de helft kende heel wat kantelmomenten

Er waren heel wat kantelmomenten in deze match. Kort na de 0-2 kreeg Cnudde nog een kans om te scoren. Na een mooie actie van Mézine, werd de doelpoging van onze Benjamin nog net op tijd afgeblokt in hoekschop. Geen 0-3, maar zes minuten later stond het 3-2. Petegem leek de trend van de voorbije matchen door te trekken tegen KSVO, want ook op Brakel en Gullegem werd een achterstand in een mum van tijd omgezet in een voorsprong. Maar KSVO rechte de rug en kwam al vlug verdiend op gelijke hoogte. En gelukkig was er nog de ultieme uitstekende redding van Verbrugge op een pegel van Van Steenkiste.

Stefan Leleu: Met Petegem heb je nooit gedaan.”

“Halfweg hadden we altijd op voorsprong moeten staan,” zegt een toch ontgoochelde Oudenaardse trainer Stefan Leleu. “In de 2de helft komen we op enkele minuten tijd dan toch op 0-2 en begin je te geloven in een goede afloop, maar met Petegem heb je nooit gedaan.”
In een tijdspanne van zes minuten, slaagde de thuisploeg erin om een dubbele achterstand om te buigen in 3-2-voorsprong, met twee goals van Joye en eentje van centrale verdediger Maes. “Bij de 1-2 stond Joye volledig vrij”, analyseerde Leleu de tegentreffers. “De gelijkmaker op een vrijschop kwam er door een dekkingsfout. Daarna kregen we een voorzet niet weg en stond Joye weer op de juiste plaats om af te ronden. Ondanks dat zij niet beter waren dan ons stonden ze toch voor. We kwamen weer in de match. Mézine stak Van De Wiel op links goed diep. Zijn voorzet werd door Heirwegh aan de 2de paal afgerond.”

Stefan Leleu: “Voor tweede keer op een week tijd twee punten kwijt”

De trainer en gans KSVO mopperden na de match over de fases waarin eerst Cnudde en later Van Meenen al dan niet onterecht werden afgevlagd voor buitenspel. Stefan Leleu reageerde furieus, het leverde hem enkel een gele kaart op in een anders heel faire match. “Zeker geen buitenspel! Ook bij het afgekeurde doelpunt van Mézine, die de rebound na een actie van Heirwegh verzilverde, was er al heel wat twijfel.“ Onze trainer bleef ook na het laatste fluitsignaal overtuigd van zijn mening en hij was niet alleen. “Heel zuur. Ook tegen Merelbeke werd het winnende doelpunt van Mézine onterecht afgekeurd. In twee matchen verliezen we zo vier punten. Reken die punten erbij en we sluiten aan bij de middenmoot, terwijl we nu achter ons moeten blijven kijken.”

Focus nu al op komende zaterdag

De gekwetsten beginnen langzaam maar zeker terug te komen en dat opent meer mogelijkheden voor de coach. Op basis van wat KSVO de voorbije weken heeft gepresteerd, ligt er nog een mooie periode in het vooruitzicht. Toch moeten de voetjes op de grond worden gehouden, want zaterdag moet de lijn van de voorbije weken worden doorgetrokken. Zaterdag thuis tegen Harelbeke wordt een belangrijke match. Verliezen tegen de “Ratten”, zou al het goede van de voorbije weken teniet doen...
 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart