Casper De Buysscher maakte op speeldag 2 in de heenmatch de enige treffer (0-1)  Annicq De Zitter  KSVO

KSVO herpakte zich na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Olsa Brakel met een knappe 9 op 9 en kwam zo opnieuw op gelijke hoogte van de buren. Beide geelzwarte ploegen zijn trouwens leider in de 3de periode! Tegen Rode Lantaarn en het zo goed als veroordeelde Erpe-Mere United, kan KSVO een nieuwe stap zetten, richting behoud en meedingen naar die 3de periodetitel, alhoewel de ploeg daar waarschijnlijk nu niet mee bezig is. Eerst proberen om absolute zekerheid over het behoud te krijgen, is momenteel het devies!

De 2 slechtste verdedigingen tegenover elkaar.

Erpe-Mere United ontstond na een fusie tussen KRC Bambrugge en FC Mere. Als nieuwkomer was de ambitie dan ook om het behoud af te dwingen. Dat het een zwaar seizoen zou worden, wist men wel op voorhand. De ploeg begon met 3 nederlagen, telkens met 1 doelpuntje verschil. Op speeldag 4 werd voor het eerst een punt gepakt tegen FC Gullegem (1-1). Op speeldag 8 werd voor het eerst gewonnen van KM Torhout met 2-1. Daarna volgeden 9 wedstrijden zonder zege, waarin amper 1 puntje werd gepakt. Een heropflakkering kwam er na nieuwjaar met een 4 op 6 na een gelijkspel tegen FC Wetteren en een zege op RC Harelbeke. Erpe-Mere bleef onderaan na 8 nederlagen op rij. Hierin zat een forfaitnederlaag tegen Aalst, omdat men de veiligheid niet kon garanderen. Als Erpe-Mere zijn wedstrijd verliest tegen KSVO, dan is het ook mathematisch veroordeeld. De meest in het oog springende speler is de Braziliaanse spits Daniël Rodrigo De Oliveira. Hij scoorde 141 doelpunten in 328 officiële wedstrijden. Hij speelde bij onder andere VW Hamme, WS Woluwé, Sint-Niklaas, Rupel-Boom, Aalst, Cercle Brugge, Bornem, Knokke, Mandel United, Lokeren-Temse. Hij was ook 1 seizoen ploegmakker van Jérôme Mézine bij SK Deinze en is 1 jaar jonger dan onze topschutter.

De uitslagen de matchen van Erpe-Mere United
 
1 SC Dikkelvenne – Erpe-Mere United 1-0
2 Erpe-Mere United - KSVO 0-1
3 KVK Westhoek – Erpe-Mere United 2-1
4 Erpe-Mere United – FC Gullegem 1-1
5 Lokeren-Temse – Erpe-Mere United 3-0
6 Erpe-Mere United – Jong Cercle 0-1
7 Eendracht Aalst – Erpe-Mere United 1-0
8 Erpe-Mere United – KM Torhout 2-1
9 Erpe-Mere United – Olsa Brakel 2-3
10 Jong Essevee – Erpe-Mere United 6-0
11 Erpe-Mere United – KRC Gent 1-3
12 KSV Oostkamp – Erpe-Mere United 2-0
13 Erpe-Mere United – KRC Harelbeke 1-1
14 FC Wetteren – Erpe-Mere United 3-2
15 Erpe-Mere United – Sparta Petegem 0-3
16 KFC Merelbeke – Erpe-Mere United 2-0
17 Erpe-Mere United – Zelzate KVV 1-4
18 Erpe-Mere United – FC Wetteren 1-1
19 KRC Harelbeke - Erpe-Mere United 1-2
20 KRC Gent - Erpe-Mere United 4-0
21 Erpe-Mere United – Lokeren-Temse 0-3
22 Gullegem - Erpe-Mere United 3-0
23 Erpe-Mere United – KFC Merelbeke 0-3
24 Jong Cercle – Erpe-Mere United 3-0
25 Erpe-Mere United – Eendracht Aalst 0-5 ff
26 Sparta Petegem – Erpe-Mere United 4-2
27 Erpe-Mere United – KVK Westhoek 2-3
28 KSVO – Erpe-Mere United  
Erpe-Mere United scoorde amper 18 doelpunten in 27 wedstrijden. In 15 wedstrijden kon het zelfs niet scoren. De doelpunten werden gescoord door:

6: Rodrigo De Oliveira Daniel
3: Lammens Tom en Laurent Kenneth
2: Delmoitié Gianni en Beerens Thibeau
1: Hendrickx Jimmy en en Bliki Yoran

De verdediging incasseerde 68 tegendoelpunten en is de slechtste leerling uit de klas. Met 55 tegendoelpunten heeft KSVO de op één na slechtste verdediging. De ploeg kan geen enkele clean sheet voorleggen.

Stefan Leleu: “Ik denk niet dat Erpe-Mere zal komen uitbollen.”

Zoals steeds is er van onderschatting van de tegenstander geen sprake bij trainer Leleu, ook al is die ploeg zo goed als veroordeeld. “We willen elke wedstrijd winnen, dus ook die tegen Erpe-Mere United,” zegt de trainer vastberaden. “Zij kunnen spelen zonder enige druk en alles wat ze pakken is bonus. Ze haalden bij het gestopte SV Anzegem ondertussen toch 2 stevige versterkingen met linksbuiten Michiel De Bruycker en verdedigende middenvelder Kenneth Pauwels, wat een extra impuls geeft aan het team. Dus zomaar uitbollen doen ze niet, getuige hun vorige wedstrijden waarin ze telkens scoorden en op Petegem zelfs 2 keer op voorsprong kwamen.”
Naast de 2 nieuwkomers, zijn er nog enkele spelers die we best in de gaten houden. Rodrigo De Oliveira is een ervaren, sterke spits, met daarrond foerier Thomas Van Der Haegen, zoon van Chris én 1 seizoen bij KSVO. Met rechtsachter Michiel Piers, is er nog een ex KSVO-speler in hun rangen. Zaterdag kunnen we onszelf belonen en de winst op Cercle extra glans geven. We moeten absoluut geconcentreerd de wedstrijd aanvatten en dezelfde mentaliteit tonen van onze laatste wedstrijden.”

“Spelers toonden uitstekende mentaliteit tegen Jong Cercle.”
 
Trainer Stefan Leleu komt nog even terug op de zege in Ruddervoorde tegen Jong Cercle B. “De wedstrijd begon met een enorme regenbui, wat het voetballen niet gemakkelijk maakte. We wisten ook dat de tegenstander héél sterk uit de startblokken schiet en dat steeds doet met heel veel druk naar voor. Ons team deed dat ook en in de eerste seconden werd Matt Demets al neergetrokken op de rand van de zestienmeter, maar er werd geen kaart getrokken, zelfs geen fout geblazen! Even later kon er zelfs een penalty geblazen worden voor een fout op Matt en ook na een handsbal op een schot van Lorenzo Heirwegh. We kwamen dan op achterstand, maar zetten dit snel weer recht. Alle spelers waren heel verbeten bezig en gaven weinig toe aan Cercle. Integendeel! Via scherpe tegenprikken, meestal via Victor Van Meenen, kwamen we aan kansen. En op 1 van onze corners komen we dan op voorsprong via Jarno.”
KSVO zette in de 2de helft dan een strakke organisatie neer. “Inderdaad”, vervolgt de Oudenaardse trainer. “De voorsprong werd in de 2de helft via een uitstekende organisatie en een topmentaliteit sterk verdedigt. Cercle kwam een géén uitgespeelde kansen, maar wij verzuimden om onze counters goed uit te spelen. Bij een actie aan de buitenkant van onze rechthoek gaf de lijnrechter een fout aan, maar de ref liet doorspelen en in het tumult belandde de bal tegen de arm van Niels, die tegen het lichaam was. Penalty… Deze werd echter subliem door Gillian Verbrugge gered en met deze boost werden de drie punten uit de brand gesleept!”

Spelersinfo:

Na de wedstrijd op Cercle Brugge zijn er nog twijfels of Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers fit zullen geraken voor zaterdag. Beiden zijn vroegtijdig moeten stoppen tijdens de wedstrijd. En we zullen pas vanavond weten of ze klaar zijn voor de strijd.

De heenmatch:

KSVO was 75 minuten baas, maar kon slechts 1 keer scoren via Casper de Buysscher. De thuisploeg zette alles op alles in de slotfase en kwam enkele keren heel dicht bij de gelijkmaker. KSVO haalde moeizaam het einde, maar kon met een 6 op 6 spreken van een perfect geslaagde start.
 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart