In de heenronde was het Oudenaarde, dat heel wat geblesseerden had. In de heenmatch bij het nu zwaar geteisterde KVV Zelzate, liep Thimo Spileers nog een polsbreuk op.  Annicq De Zitter  KSVO

Na een bewogen en fors “gekleurde” wedstrijd tegen de toekomstige kampioenen uit Lokeren, moet KSVO nu de weide in tegen KVV Zelzate. De ploeg van tegen de Nederlandse grens zit in een moeilijk situatie omwille van veel kwetsuren, maar won alle voorbije confrontaties tegen KSVO, telkens met 2-0. Dus wordt het toch oppassen voor het team van trainer Leleu.

Op zoek naar dat ene puntje van de zekerheid

KSVO kan niet meer rechtstreeks degraderen. Het staat 12 punten voor op de voorlaatste, RFC Wetteren, dat in theorie nog over KSVO kan wippen. Ingeval onze ploeg alles zou verliezen en Wetteren wint alles, springt het over KSVO wegens meer gewonnen matchen. Harelbeke en Westhoek staan 11 punten onder KSVO en zouden in principe nog haasje-over kunnen springen, maar aangezien ze nog een onderlinge confrontatie moeten afwerken, is het dus onmogelijk dat beiden nog over KSVO springen. “Mathematisch kan het nog”, zei ooit een Belgische bondscoach, maar de kans dat KSVO alsnog die barragematch zou moeten spelen is nagenoeg onbestaande. Onze tegenstander daarentegen, kan nog minstens 1 zege gebruiken om zich veilig te spelen. KVV Zelzate is bezig aan een heel magere reeks met amper 3 gelijke spelen uit de voorbije 8 matchen. De ploeg die na twee derden van de competitie zelfs lonkte naar de top 5, zakte ver terug. Eén van de hoofdredenen is ongetwijfeld een resem blessures, waarmee het team momenteel te kampen heeft. Bij KSVO weten ze maar al te goed, wat dit inhoudt… Komt daar ook nog eens bij, dat de ploeg te kampen heeft met 2 geschorsten. Maar we weten dat een gewond dier gevaarlijk uit de hoek kan komen en dat KVV Zelzate absoluut een Zwart Beest is voor KSVO. Sinds de kanaalploeg promoveerde naar de 2de amateurklasse, won het alle drie de onderlinge confrontaties met dezelfde cijfers: 2-0! KSVO doorbrak de ban reeds eerder dit seizoen tegen FC Merelbeke. Lukt het nu ook tegen KVV Zelzate en verzekeren de onzen zich zo van het definitieve behoud?

KVV Zelzate stuntte al enkele keren in uitwedstrijden

KVV Zelzate speelde vorig seizoen nog de eindronde, maar het verloor zijn enige match tegen Lyra-Lierse met 0-3. Ook dit seizoen is de ambitie probleemloos meedraaien en misschien weer zorgen voor een gelijkaardige stunt. Het begon echter heel slecht met amper 1 punt uit 4 matchen, maar daarna volgde een 9 op met onder andere een thuiszege tegen KSVO. De ploeg zorgde voor enkele merkwaardige uitschieters, zoals winst op Lokeren-Temse en Dikkelvenne. Bij Sparta Petegem en KSV Oostkamp werd dan ook nog eens gelijk gespeeld.
 
1 RC Harelbeke - KVV Zelzate 2-1   16 KRC Gent – KVV Zelzate 4-2
2 KVV Zelzate - Olsa Brakel 2-2   17 Erpe Mere United - KVV Zelzate 1-4
3 KVV Zelzate – Jong Cercle 0-4   18 KVV Zelzate - KSV Oostkamp 1-4
4 Eendracht Aalst - KVV Zelzate 2-1   19 KFC Merelbeke - KVV Zelzate 1-0
5 KVV Zelzate - KM Torhout 1-0   20 KVV Zelzate - SC Dikkelvenne 1-2
6 SC Dikkelvenne - KVV Zelzate 0-2   21 Olsa Brakel - KVV Zelzate 0-3
7 KVV Zelzate - KSVO 2-0   22 KVV Zelzate - RC Harelbeke 2-1
8 KSV Oostkamp - KVV Zelzate 1-1   23 KVV Zelzate - Eendracht Aalst 1-1
9 KVV Zelzate - Jong Essevee 1-2   24 KVK Westhoek - KVV Zelzate 2-0
10 FC Gullegem - KVV Zelzate 1-2   25 Jong Essevee - KVV Zelzate 1-0
11 KVV Zelzate - KVK Westhoek 4-1   26 KVV Zelzate - FC Gullegem 1-1
12 Sparta Petegem - KVV Zelzate 2-2   27 RFC Wetteren - KVV Zelzate 1-1
13 KVV Zelzate - KFC Merelbeke 2-3   28 KVV Zelzate - KSC Lokeren-Temse 0-4
14 KSC Lokeren-Temse - KVV Zelzate 1-3   29 KM Torhout - KVV Zelzate 4-1
15 KVV Zelzate - RFC Wetteren 2-0   30 KVV Zelzate - KRC Gent 0-1


KVV Zelzate haalde zowel in eigen huis als op verplaatsing 18 punten. Met dat totaal van 36 punten staan ze momenteel op de 12de plaats op 6 punten van KSVO en 5 punten meer dan het duo Harelbeke-Westhoek en RC Wetteren. Ook Torhout en Gullegem hebben respectievelijk 1 en 2 punten minder. Panikeren moet de ploeg zeker nog niet doen, ware het niet ze dus in een neerwaartse spiraal zitten. Het team won 10 keer, verloor 14 matchen en speelde 6 keer gelijk. Het legde 43 doelpunten in het mandje van de tegenstrevers. De verdediging incasseerde 49 tegendoelpunten en kan 5 clean sheets voorleggen.

De doelpunten werden gemaakt door:
12: Thomas Zwart,
7: Richard Antwi Manu,
6: Roy Broeckaert,
3: Pieter Grootaert en Sami Djadi
2: Jens Vandenhende, Jules Flamant, Kyran Boete, Simon Lanckman en Tibo Franki
1: Bakary Pede en Kevin Kabera

Stefan Leleu: “Zelzate blijft een moeilijk te bekampen tegenstander”
 
“KVV Zelzate zit inderdaad in een moeilijkere periode,” begint Stefan Leleu zijn wekelijkse babbel. “Zij hebben heel wat geblesseerden en nu ook nog eens 2 geschorsten. Het is en blijft echter een stugge tegenstander die uitgaat van een strakke organisatie en duelkracht, en dat zal morgenavond ook niet anders zijn. Ze hebben nog altijd heel wat kopbalkracht en iemand die ver kan ingooien! Wij willen maar één zaak en dat is zo vlug mogelijk mathematische zekerheid over een verlengd verblijf, dus zelf minimum een punt pakken is de boodschap. Na de mooie en intense wedstrijd van vorige week, mag er geen concentratieverlies zijn. Er zal minder volk en minder sfeer zijn, maar dit mag ons niet beletten om 100% geconcentreerd te zijn en het volle pond te geven.”
 
Spelersinfo: 

Bij KSVO keert Robbe Vandenheede terug uit schorsing. Jérôme Mézine begint aan zijn 2de van 3 schorsingsdagen. Voor de zaak Jarno Jourquin, moeten we wachten tot komende maandag op de uitspraak. Op alle beelden is duidelijk te zien dat Jarno zuiver de bal speelt en de doorgebroken Vermeiren niet aanraakt! Jarno kreeg een straf van 1 speeldag, maar KSVO ging hiertegen in beroep. Maandagavond moet hij zich digitaal aanbieden en kan Jarno zijn verhaal doen. Hierdoor is hij wel beschikbaar voor de match tegen KVV Zelzate. Jesse Martens en Milan Cambier blijven out wegens letsel.
KVV Zelzate mist naast enkele geblesseerden nu ook nog Richard Antwi en Bo De Kerf. Beiden zijn geel geschorst.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart