Lorenzo Heirwegh viert zijn 2de doelpunt van de avond, samen met Matt Demets. Beiden scoorden tot op heden elk 10 doelpunten.  N De Zitter  KSVO

Niemand die na de match van zaterdag tegen Lokeren-Temse nog twijfelde aan de goede afloop van dit rare seizoen, maar mathematisch moest KSVO toch nog een puntje halen om ook de volgende campagne in deze reeks te mogen aantreden. Een heel ander verhaal bij onze tegenstander KVV Zelzate. Zij zijn, mede door een fiks aantal gekwetsten, weggezakt tot net boven de degradatieplaatsen. KSVO en Zelzate troffen elkaar tot op heden slechts 3 keer in een competitietreffen. 3 keer trok de ploeg van tegen de Nederlands grens aan het langste eind. Kon KSVO eindelijk komaf maken met die slechte traditie?

Casper de Buysscher voor het eerst sinds september 2022 nog eens aan de aftrap

Na de bewogen match van vorige week tegen Lokeren-Temse, recupereerde KSVO de geschorste Vandenheede. Hij nam meteen zijn plaats in op het middenveld, waardoor Robbe De Waele opnieuw naar de bank verdween. Casper de Buysscher stond na lang blessureleed aan de aftrap en verving Van Meenen in de basis. Voor Casper was het al geleden van 17 september 2022, dat hij nog eens aan een match mocht beginnen. De andere bankzitters waren Nathan Mingiedi en Robin Van Wambeke. Trainer Gino Pauwels van Zelzate had meer zorgen. Hij moest niet alleen veel gekwetsten, maar daar bovenop ook nog eens de geschorsten Richard Antwi en Bo De Kerf missen.

Dubbele bonus aan de rust na vroege treffer Heirwegh

Droomstart voor KSVO, want nauwelijks afgetrapt of Cnudde recupereerde een bal op het middenveld. Guillaume stak de bal door het centrum van de verdediging tot bij Heirwegh. Onze kapitein omspeelde doelman Van Rie en scoorde uit een vrij scherpe hoek beheerst de 1-0. Jourquin begon kort daarop aan een knappe solo op het middenveld, maar zijn te optimistisch schot was een oprapertje voor Van Rie. Pas rond het kwartier kwamen de bezoekers wat beter in de match. Lanckman zag zijn hobbelend schot ver naast gaan. KSVO had zichzelf wat in slaap gewiegd en Mestdagh was blij dat zijn te korte terugspeelbal door Broeckaert via Verbrugge in hoekschop belandde. Jourquin stuurde Demets weg, maar doelman Van Rie had de snelheid van de bal goed gelezen en anticipeerde gevat. Heirwegh zocht naar zijn 2de van de avond en schoot uit de draai over. KSVO claimde nog een strafschop voor mogelijk hands, maar op slag van rust verdubbelde Van De Wiel toch de Oudenaardse bonus. Na wat flipperkastvoetbal op een Oudenaardse hoekschop, trapte hij de rebound tegen de netten: 2-0. Zelzate kreeg nog een kans op de aansluitingstreffer, toen Verbrugge heel wat moeite had met een hoge bal, maar Djadi knalde de rebound uit kansrijke positie hoog over.
Rusten deden we met een 2-0 tussenstand in een eerste helft, waarin KSVO bijzonder efficiënt was in de zone van de waarheid.

Moedig Zelzate knokte zich tot 2 keer toe weer in de match.

Zelzate moest vol aan de bak in de 2de helft en kreeg al vlug de kans op de aansluitingstreffer. Doelman Verbrugge moest in de voeten van een Zelzaatse speler en de ref zag er een strafschopovertreding in. Gillian ontpopte zich de voorbije matchen tot specialist in het stoppen van strafschoppen, maar Broeckaert zette hem deze keer op het verkeerde been en scoorde beheerst de 2-1. Zelzate trok zich op aan dat doelpunt, maar aan de overkant was het Heirwegh die de achterlijn haalde en teruglegde tot bij Demets, die in de draai over doel schoot. Aan de andere zijde kreeg Nyarko pots veel ruimte, maar zijn schot ging naast. Iets voorbij het uur kende de wedstrijd een belangrijk kantelmoment. Een kopbal van Broeckaert strandde via de binnenkant van de paal in de armen van Verbrugge, die meteen de tegenaanval opzette. En plots ging het heel snel. Via Cnudde en Demets in de omschakeling, belandde de bal bij De Buysscher die nog net de inlopende Heirwegh kon bedienen. Lorenzo scoorde zijn 2de van de avond met een overhoeks schot (3-1). Toch rechtte een moedig KVV Zelzate opnieuw de rug en met powerplay zochten ze naar een nieuwe aansluitingstreffer. Verbrugge redde de kopbal van Flamant en Pede knalde de rebound hoog over. Heirwegh werd even later de diepte ingestuurd en probeerde de ver uitgekomen doelman Van Rie te omspelen, maar die was net eerder bij de bal. Even later vond diezelfde Heirwegh met een geweldige kruispass de vrijstaande Demets. Mingiedi duwde de voorzet van Matt aan de eerste paal via een bezoekend been net naast. Een kwartier voor affluiten kwam de spanning terug, toen Lanckman een afvallende bal overhoeks voorbij Verbrugge tegen de netten trapte: 3-2. Zelzate geloofde er opnieuw in en zocht weer zijn kopbalsterke mannen. KSVO kon nu wel counteren naar hartenlust. Grootaert moest aan de noodrem hangen en slikte zijn 2de gele kaart. Heirwegh kreeg de kans op zijn 3de van de avond, maar schoot naast. Het slotakkoord was echter voor de ingevallen Victor Van Meenen, die na een knappe assist van Mingiedi zijn mannetje uitkapte en mooi overhoeks de verlossende 4-2 tegen de touwen trapte.

Het kan verkeren…

… zei Bredero enkele eeuwen terug, maar zijn woorden blijven zeer toepasselijk. Acht weken geleden was het na de nederlaag tegen Olsa bang achterom kijken, maar KSVO is nu ook mathematisch zeker van het behoud. En na een sterke 19 op 21, staat het op 3 speeldagen van het einde zowaar op kop in de 3de periode! Niet dat het veel uitmaakt – KSVO heeft toch geen licentie voor de hoogste amateurklasse – maar het is wel een geweldige opsteker na een moeilijke heenronde. Onze ploeg verdedigt volgende week zijn leidersplaats op het veld van KRC Gent! Dat zal wel moeten gebeuren zonder de geel geschorste Van Herreweghe.
Bij KVV Zelzate is het net andersom. Met een povere 3 op 27, moet de ploeg toch nog bang achteruit krijgen en trainer Gino Pauwels beseft nu ook, dat de match van volgende week tegen het reeds veroordeelde Erpe-Mere United van levensbelang is. Hij recupereert wel zijn 2 geschorsten, maar moet naast een resem gekwetste spelers nu ook Grootaert missen, met een rode strafdag. De trainer van Zelzate was dan wel heel tevreden over de inzet van zijn ploeg, die er tot de laatste seconde bleef voor gaan. Trainer Stefan Leleu was natuurlijk tevreden met de zege, die het laatste beetje twijfel wegspoelde. Lorenzo Heirwegh tenslotte, is bezig aan zijn meest productieve seizoen bij KSVO. Hij scoorde vandaag 2 keer, wat zijn seizoentotaal in de competitie op 10 stuks brengt.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova (65’ De Waele), Cnudde (65’ Mingiedi M’Pembele), De Buysscher (62’ Van Meenen), Heirwegh en Demets (84’ Van Wambeke)

KVV Zelzate: Van Rie, De Bremme (67’ Steel), Grootaert, Lanckman, Djadi (62’ Pede), Nyarko Koffie, Vandenhende, Boete (39’ Flamant), Van Wesemael, Criel en Broeckaert

Doelpunten:

2’ 1-0 Heirwegh
42’ 2-0 Van De Wiel Novinchanova
48’ 2-1 Broeckaert (pen.)
61’ 3-1 Heirwegh
77’ 3-2 Lanckman
91’ 4-2 Van Meenen,

Gele kaarten: Verbrugge, Van De Wiel Novinchanova, Mingiedi M’Pembele, Van Herreweghe (KSVO) en Grootaert (KVVZ)

Rode kaarten: Grootaert 2 x geel) en Baeyens (KVVZ – KT)

Wedstrijdleiding: Ref: Dhont Kenneth; AR1: De Roeck Tom; AR2: Borremans Maxime
 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart