Thimo Spileers is 1 van de Oudenaardse jongeren, die in de terugronde bijzonder goed op dreef is.  N De Zitter  KSVO

KSVO staat op een zucht van het 3de periodekampioenschap. Met een zege is het 100% zeker van die titel. Indien het in Wetteren alsnog zou mislopen, heeft het volgende week in eigen huis nog een kans tegen Eendracht Aalst.  Ook al zijn er de nodige “lasten” aan verbonden, het behalen van die 3de periodetitel zou een heel mooie beloning zijn, voor de jonge spelersgroep van Stefan Leleu.

Kan KSVO de lijn van de sterke terugronde doortrekken?

Na een heel wisselvallige heenronde, geteisterd door veel langdurige en zware blessures, is KSVO na nieuwjaar uitstekend op dreef. Het verloor amper 2 keer in de laatste 17 matchen, en dan nog in eigen huis. In uitwedstrijden is KSVO reeds 8 matchen op rij ongeslagen. De laatste uitnederlaag dateert al van begin december, toen KSVO zwaar onderuit ging in Merelbeke. Wie toen luidop had durven zeggen, dat KSVO een serieuze kanshebber was voor de 3de periode, had men wellicht redacteur gemaakt bij de Fabeltjeskrant. Voor KSVO zou dit een geweldige beloning zijn na een sterke terugronde en het nadrukkelijk op de deur kloppen van het 1ste elftal, van de eigen jeugd.

Voor RFC Wetteren is dit de laatste strohalm

Voor RFC Wetteren daarentegen, is het op 2 speeldagen van het einde van de reguliere competitie, alarmfase rood. De ploeg heeft de kans op het behoud zelf niet meer in handen. Het moet 6 op 6 halen en is dan nog afhankelijk van uitschuivers van de ploegen boven hen. De kloof met de barrageplaats, bezet door Westhoek, is 3 punten. Die met de veilige plaats, bezet door Harelbeke, bedraagt 6 punten. En laat beide ploegen nu uitgerekend dit weekend tegen elkaar spelen! Zelf moet het zijn wedstrijden tegen KSVO en op Jong Essevee winnen en hopen dat Westhoek geen 4 op 6 haalt. Dan speelt Wetteren, net zoals vorig seizoen, een barragematch tegen KFC Turnhout of FC Lebbeke. Vorig seizoen konden de Wetterse Leeuwen tegen SK Pepingen-Halle het behoud nog afdwingen. En enkel als Harelbeke 2 keer zou verliezen en Westhoek haal niet meer dan 3 op 6, dan is de ploeg die op Dassevelde speelt, rechtstreeks gered.
Wetteren behaalde amper 3 puntjes uit zijn eerste 7 wedstrijden, maar kwam op speeldag 8 wel winnen op KSVO. De Wetterse motor sloeg dit seizoen eigenlijk nooit echt aan. Het pakte wel nog enkele zeges, maar geraakte nooit weg uit de degradatiezone. Op 1 maart werd trainer Francky Cieters door de ploeg van sportief manager Andy Bontinck op de keien gezet. T2 Steven Blomme nam over en haalde 3 gelijke spelen op rij. Op speeldag 28 pakte Wetteren nog een belangrijke driepunter op Olsa Brakel en leek op weg naar het behoud, maar door een recente 0 op 12, kwam het in de huidige penibele situatie terecht.
 
1 GENT RACING CLUB K. - WETTEREN R.FC 5 - 1
2 WETTEREN R.FC - JONG ESSEVEE 0 - 2
3 MERELBEKE KFC - WETTEREN R.FC 1 - 2
4 WETTEREN R.FC - WESTHOEK KVK 1 - 2
5 WETTEREN R.FC - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 2
6 HARELBEKE RC - WETTEREN R.FC 3 - 2
7 WETTEREN R.FC - BRAKEL OLSA 2 - 3
8 OUDENAARDE SV - WETTEREN R.FC 1 - 2
9 WETTEREN R.FC - OOSTKAMP VC SV 1 - 3
10 DIKKELVENNE SC - WETTEREN R.FC 0 - 2
11 WETTEREN R.FC - GULLEGEM FC 2 - 1
12 WETTEREN R.FC - LOKEREN-TEMSE KSC 1 - 2
13 TORHOUT KM - WETTEREN R.FC 4 - 0
14 WETTEREN R.FC - ERPE-MERE UN. 3 - 2
15 ZELZATE K.VV - WETTEREN R.FC 2 - 0
16 WETTEREN R.FC - EENDRACHT AALST SC 3 - 1
17 JONG CERCLE - WETTEREN R.FC 4 - 0
18 ERPE-MERE UN. - WETTEREN R.FC 1 - 1
19 WETTEREN R.FC - TORHOUT KM 2 - 0
20 EENDRACHT AALST SC - WETTEREN R.FC 1 - 1
21 WETTEREN R.FC - JONG CERCLE 1 - 3
22 LOKEREN-TEMSE KSC - WETTEREN R.FC 4 - 1
23 WETTEREN R.FC - HARELBEKE RC 0 - 1
24 GULLEGEM FC - WETTEREN R.FC 2 - 2
25 WETTEREN R.FC - MERELBEKE KFC 1 - 1
26 WESTHOEK KVK - WETTEREN R.FC 1 - 1
27 WETTEREN R.FC - ZELZATE K.VV 1 - 1
28 BRAKEL OLSA - WETTEREN R.FC 1 - 2
29 WETTEREN R.FC - GENT RACING CLUB K. 0 - 4
30 OOSTKAMP VC SV - WETTEREN R.FC 3 - 1
31 PETEGEM SPARTA KFC - WETTEREN R.FC 4 - 1
32 WETTEREN R.FC - DIKKELVENNE SC 1 - 1
33 WETTEREN R.FC - OUDENAARDE SV -
34 JONG ESSEVEE - WETTEREN R.FC -


Wetteren staat na 32 matchen op de voorlaatste plaats met 31 punten. Dat zijn er 3 minder dan Westhoek en 6 minder dan Harelbeke. De ploeg won 8 wedstrijden, verloor 17 keer en speelde 7 keer gelijk. Met 39 gescoorde goals heeft het samen met Westhoek de op één na slechtste aanval. Enkel Erpe-Mere doet slechter. De ploeg incasseerde 66 tegentreffers en dat is ook na Erpe-Mere het slechtste resultaat van de reeks.

De doelpunten werden gescoord door:

9: Guus Vandekerckhove
6: Salah Dib en Cédric Mitu
4: Gauthier Willemyns
3: Kay De Caigny en Yenten Van Houcke
2: Timon Van Calenbergh en Jonas Heymans
1: Sietse Vispoel, Sami Lamrani, Kenneth Devuldere en Arno Claeys

Stefan Leleu: “Onze jeugd kan nu bewijzen dat ze aan maturiteit hebben gewonnen”

KSVO heeft zijn lot wel in eigen handen. Bij een zege is het zeker van de 3de periodetitel. Ingeval het gelijkspeelt en de wedstrijd tussen Lokeren-Temse en Merelbeke eindigt ook op een gelijkspel, dan is het ook al zeker van de eindronde. Lukt het deze speeldag niet, dan kan KSVO op de slotspeeldag tegen Eendracht Aalst met een zege de kroon op het werk zetten. Trainer Stefan Leleu blijft er zoals steeds rustig bij. “Het klopt dat het voor RFC Wetteren van moeten is. Niet winnen staat zo goed als gelijk met rechtstreekse degradatie. We moeten dus tegen een supergemotiveerde ploeg spelen, die zal proberen om die laatste strohalm te grijpen” waarschuwt hij alvast voor onderschatting van de tegenstander. “Dit Wetteren heeft nochtans enkele getalenteerde spelers rondlopen zoals de snelle Cédric Mitu en Kay De Caigny. Vooraan heeft het met Guus Vandekerckhove een nimmer aflatende spits en met Hervé Telen een sterke middenvelder.”
KSVO maakte indruk op de vorige speeldag met een ruime zege bij KRC Gent. “Dit wordt een totaal andere wedstrijd dan in Oostakker,” vervolgt de trainer. “Het is opnieuw een moment voor onze jonge spelersgroep, om aan te tonen dat ze ook zulke wedstrijden tot een goed eind kunnen brengen. Ze kunnen bewijzen, dat ze aan maturiteit hebben gewonnen.” Stefan Leleu spreekt zich ook uit over het periodekampioenschap. “De kans om die 3de periode binnen te halen, mogen we zeker niet links laten liggen. Het zou een mooie bekroning zijn voor onze jonge ploeg die uit de helft zelf opgeleide jeugdspelers bestaat! Afgelopen zaterdag stonden er liefst 5 aan de aftrap en vielen er nog eens 2 in, in de loop van de match. Dat is bijna de helft van het wedstrijdblad,” zegt een tevreden Oudenaardse trainer, die er toch nog een kanttekening bijmaakt. “We zijn nog zover niet, er wachten ons nog 2 moeilijke wedstrijden!”

Wedstrijdinfo:

Bij KSVO keren Gilles Van Herreweghe en Jérôme Mézine terug uit schorsing. Enkele spelers hebben wel wat last van vervelende kwaaltjes, en er wordt bekeken met onze medische staf of het opportuun is om ze te laten spelen.
Bij RFC Wetteren is Quinten Boudry geschorst.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart