De Waele, Mezine en Demets aan het feest tegen KSV Oostkamp. Kan KSVO iets halen in het Pierre Cornelisstadion? foto ADZ    

Na het deugddoende gelijkspel tegen het ambitieuze KSV Oostkamp, trekt KSVO op zondag naar Eendracht Aalst, waar een extreme make over is gebeurd. Er volgde in het tussenseizoen – niet voor het eerst – een paleisrevolutie bij Eendracht Aalst. Nieuwe investeerders en een resem nieuwe spelers moeten de ploeg zo vlug mogelijk hogerop brengen. Of ze het nu zelf willen of niet, Eendracht Aalst wordt door iedereen naar voor geschoven als de te kloppen ploeg.

Nieuwe bezems

Eendracht Aalst begon vorig seizoen furieus, pakte de eerste periodetitel en leek autoritair op weg naar de titel. Maar na die periodetitel volgde een steile terugval. In de eindronde overleefden de Ajuinen de eerste ronde niet. Crisis en veel tumult in Aalst, waar het eigenlijk nooit stil en rustig is. Voorzitter Patrick Le Juste was bij de fans de Kop van Jut. De figuur van Patrick Le Juste zorgde voor een patstelling bij Aalst, wegens de verzuurde relatie met de supporters en de clash met sponsors en medebestuurders.  Half mei stelde hij de club zelfs te koop, wat op luid applaus werd onthaald door de achterban.
De intrede van nieuwe Turkse investeerders werd positief onthaald door de Aalsterse supporters. De nieuwe Aalsterse voorzitster, Tülin Sönmez, is 38 jaar en geboren in Gent. Na haar studies begon ze als zelfstandig kredietmakelaar. Daarna produceerde ze verschillende Tv-programma’s. Ondertussen zit ze in de autohandel (import/export), heeft haar eigen hotel en een bedrijf in de eventsector. Een Workaholic in diverse sectoren. Coach Carl De Geyseleer kreeg een positieve repliek op zijn vraag om versterking, maar zal niet langer als coach-manager fungeren. Het nieuwe bestuur bepaalt de transferpolitiek, zodat De Geyseleer zich voortaan enkel op het veldwerk moet concentreren. Gewezen Rode Duivel Kevin Mirallas wordt immers de nieuwe sportieve baas van het project

Eendracht Aalst smeet zich de voorbije weken zwaar op de transfermarkt.

Eendracht Aalst smeet zich de voorbije dagen volop op de transfermarkt. Stef De Backer is iemand met leiderscapaciteiten en ervaring en komt over van KVK Ninove. Bob Straetman en Jelle Geenens komen eveneens over van Ninove. Straetman kennen we nog van bij FC Merelbeke. De Noor Edward Race komt over van Olympic Charleroi. Zvonimir Mikulic is een doelman en komt over van het Bulgaarse Hebar Pazardzhik. Jordy Schelfhout, een andere doelman, komt over van KV Oostende. Calvin Dekuyper, broer van speler Mitch, komt over van reeksgenoot Mandel. Rahis Nabi is een half Engels, half Pakistaanse centrale middenvelder, die een jeugdopleiding genoot bij onder andere WB Albion en Burnley. Híj is tevens Pakistaans international. Ferhad Ayaz is een Zweed die overkomt van IK Brage. Nicolae Milinceanu is een Moldavische spits en was 15 keer international voor zijn land. Hij komt over van het Cypriotische Karmiotissa Pano Polemidion. Denislav Angelov tenslotte, speelde vorig seizoen bij het Bulgaarse Etar Veliko Tarnovo. Of het hier bij ophoudt, weten we op de dag vandaag nog niet…
Het vertrek van Ibrahima Mbaye naar Hoogstraten is wel een groot verlies.

De te kloppen ploeg?

Carl De Geyseleer krijgt de moeilijke en uitdagende job om van dit bonte allegaartje, een team te kneden dat mee doet voor de oppergaai. Hij houdt het etiket “Titelkandidaat nummer 1” het liefst op een veilige afstand en is niet opgetogen met die absolute favorietenrol. “Ik roep Aalst zeker niet uit als titelfavoriet. Ik vraag me af of de andere ambitieuze ploegen dan niet genoeg in zichzelf geloven. Ik denk veeleer dat het leuker is om als underdog te starten en Aalst de favorietenrol toe te wijzen.” Of ze het nu zelf willen of niet, of ze nu de bal afhouden of niet, dit Eendracht Aalst is de absolute titelfavoriet en de te kloppen ploeg.
Eendracht Aalst diende midweek alvast niet te spelen op EsseVee B, omwille van de kermis in Waregem. Zij genoten na hun bekeruitschakeling van een extra rustdag. In de verloren bekermatch tegen RAEC Mons, kwamen met Schelfhout en Race slechts twee nieuwkomers aan de aftrap, omdat de internationale transfers tijd in beslag nemen. Het wordt voor Eendracht een uitdaging om de vele late transfers te integreren in de ploeg. “Dat onze eerste speeldag wegens Waregem Koerse werd uitgesteld is vervelend. Zo lopen we meteen achter de feiten aan,” aldus de trainer.

Stefan Leleu: “Koffiedik kijken wat Eendracht in zijn mars heeft met al die nieuwe spelers”

“We moeten inderdaad de lijn proberen verder te trekken na onze goede prestatie van woensdag en dit tegen een titelkandidaat, opent Stefan Leleu zijn babbeltje. “Bij Aalst is het geraamte van het team van vorige seizoen gebleven, maar de teller staat ondertussen op 11 nieuwkomers die uit alle hoeken van de wereld komen.”
Of deze speelgerechtigd zijn en dewelke hun kwaliteiten zijn? “Daar hebben we het momenteel het raden naar. Wel hebben ze niet moeten spelen woensdag, wat Eendracht Aalst alvast een voordeel heeft. Het blijft een fysiek sterk elftal met veel gestalte te zijn. Het geloof is er in Aalst opnieuw, want ook hun twaalfde man is weer op post. En dat maakt toch nog altijd een verschil,” beseft de Oudenaardse trainer.
KSVO deed het na de midweek match alvast rustiger aan. “Iedereen is wel gretig. Ook de jongens die nu niet aan de aftrap staan, zijn wel ontgoocheld natuurlijk, maar werken keihard om te tonen dat ze ook kunnen spelen en dat het team op hen kan rekenen. Donderdag hadden we een rustige recuperatietraining, maar vanaf zaterdagmorgen legt iedereen opnieuw de focus naar de zware, maar leuke uitmatch op Eendracht Aalst,” aldus Stefan Leleu.

Spelersinfo:

Naast de zwaar geblesseerde Robbe Vandenheede, staat er nog een vraagteken achter de namen van Gilles Van Herreweghe en Lorenzo Heirwegh.woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart