Elimane Coulibaly, hier als speler actief bij KSVO, krijgt dit jaar zijn eerste kans als hoofdcoach van KRC Gent  9Annicq De Zitter  Annicq De Zitter

Na de nederlaag in Aalst, doet KSVO er het best aan om de 3 punten in huis te houden, wil men niet spreken van een slechte start. Tegenstander KRC Gent heeft er een woelige zomer opzitten en komt naar KSVO met een oude bekende. Het wordt alvast een leuk weerzien met Elimane Coulibaly, aandachtig toeschouwer in het Pierre Cornelisstadion.

Het rommelde fors in het tussenseizoen in Gent.

We kondigden het hier zelf nog aan in de voorbeschouwing van de wedstrijd op KRC Gent op het einde van vorig seizoen: “De Nederlander Jan Versleijen wordt komend seizoen de nieuwe trainer van de Ratjes.” Coach Jannes Tant en zijn trouwe assistent Wesley De Smet, lieten al voor nieuwjaar weten, dat ze toe waren aan een nieuwe uitdaging. Jannes en Wesley trokken naar RFC Knokke, met in hun zog toch enkele belangrijke spelers zoals Kevin Hebbelinck, Samuel Addo en Justin Pieters, zeker niet de minste.
Het rommelde de voorbije 2 maanden ondertussen flink bij KRC Gent. Sportief manager Eric Ceulemans leek op weg naar de uitgang en Algemeen manager Luc Vande Moortel diende ook effectief zijn ontslag in. Jan Versleijen die Jannes Tant zou opvolgen als T1 kreeg te horen dat er dan toch niet op hem wordt gerekend om volgend seizoen de Ratjes onder zijn hoede te nemen. Die rol wordt nu opgenomen door ex-spits Elimane Coulibaly.
Enkele plooien werden met moederclub AA Gent ondertussen wel glad gestreken en Ceulemans blijft dit seizoen aan boord als sportief manager van KRC Gent. Meer zelfs. Vanaf volgend seizoen zal hij ook opgenomen worden in de scoutingscel van Jong KAA Gent. Op die manier wil KAA Gent de doorstroming van jong talent naar ‘kweekvijver’ KRC Gent nog stimuleren: “KRC Gent kan zo een springplank zijn voor onze jeugd, die in Tweede Amateur ervaring kan opdoen. Elimane Coulibaly is daarbij als coach de ideale verbindingsman. Hij voetbalde zelf bij beide clubs en was vijf seizoenen lang assistent-trainer bij de beloften van de Buffalo’s”, laat KAA Gent in een communiqué verstaan.

Kweekvijver voor KAA Gent

De Buffalo’s willen immers nog meer de banden aanhalen met de Ratjes. “De samenwerking met KRC Gent past in de globale visie van onze club en in het bijzonder in het project ‘Elk Talent Telt’. AA Gent investeert daarom ook graag in de opleiding van jonge voetballertjes die trots de zwart-witte kleuren dragen. Datzelfde geldt ook voor alle andere clubs die deel uitmaken van Elk Talent Telt. De stamnummers 7 en 11 bewijzen dat KAA Gent en KRC Gent al een mooie geschiedenis hebben geschreven. Een intensieve samenwerking kan een win-win zijn voor een mooie toekomst”, liet Michel Louwagie zich ontvallen.
KRC Gent koos voor jong en vrijwel onbekend om de verdwenen sterkhouders te vervangen. Een bewuste keuze die simpelweg onvermijdelijk was gezien de nieuwe besparingsronde die de gemoederen in de Chillax Arena flink verhitte. De klemtoon ligt meer dan ooit op het klaarstomen van jonge talenten die hun strepen nog moeten verdienen bij de grote jongens. Daarom werd voor Elimane Coulibaly gekozen als nieuwe trainer. Met hem krijgen de Ratjes een gepassioneerde coach die evenwel ook voor het eerst helemaal op eigen benen staat nadat hij de voorbije seizoenen bij de jeugdreeksen en beloften van AA Gent actief was.

Elimane Coulibaly passeerde in zijn loopbaan ook bij KSVO

De Senegalese ex-spits die de voorbije jaren ervaring opdeed bij de jeugdteams en Jong KAA Gent, krijgt zo zijn eerste kans als hoofdtrainer. Coulibaly stapte pas laat in het profvoetbal. Hij begon bij KFC Oostakker en maakte op 25-jarige leeftijd bij SK Deinze de sprong naar 2de klasse. Hij trok dan naar KV Kortrijk, waarmee hij promoveerde naar de hoogste klasse. Daarna volgde een lange, succesvolle periode bij AA Gent. Bij de Buffalo’s werd hij zelfs topschutter en mocht Europa in. Een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot werd na een akkefietje met Losada stopgezet en hij belandde opnieuw bij KV Kortrijk. Na 2 seizoenen KV Oostende, een korte uitleenbeurt aan Mouscron-Péruwelz én een seizoen KVK Westhoek, kwam hij in het seizoen 2017-2018 als 37-jarige bij KSVO terecht, toen in de hoogste amateurklasse actief. Hij vormde vooral in de heenronde met Olivier Verstraete een gevaarlijk aanvallend duo en scoorde 9 keer, waardoor KSVO een rustig 2de seizoen op dat niveau kende. Uiteindelijk sloot hij zijn spelersloopbaan af bij KM Torhout, waarvoor hij ook 5 keer scoorde.

Antwoorden op het veld

“Overleven is voor ons de belangrijkste prioriteit”, zegt Racing-coach Elimane Coulibaly. “We hebben door allerlei omstandigheden een heel moeilijke voorbereiding afgewerkt. Eigenlijk hebben we momenteel slechts een dozijn A-kernspelers en nu moeten we nog enkele beloften van AA Gent proberen in te passen. Bovendien werden we ook meteen geconfronteerd met enkele blessures. Momenteel zijn er eigenlijk slechts een zevental volwaardige A-kernspelers beschikbaar. We moeten dan ook realist zijn. Zo snel mogelijk het behoud verzekeren, is het belangrijkste maar met deze groep moet dat ook haalbaar zijn en dan zien we wel weer verder. Ik vind ons dan ook zeker en vast geen degradatiekandidaat, we mikken resoluut op de brede middenmoot.”
De start van Racing Gent is alvast niet onaardig. Er werd met 4-2 verloren bij SC Dikkelvenne, dat ook dit jaar kennelijk weer een sterke ploeg tussen de lijnen brengt. Op de vorige speeldag werd in eigen huis alvast gewonnen van Olsa Brakel met 2-1. Ook dit seizoen zijn het de bekende – overgebleven – namen die voor de doelpunten zorgen. Gent scoorde 4 keer en incasseerde 5 tegendoelpunten. Met 3 punten op 6, staat het rustig halverwege de stand.

Doelpuntenmakers KRC Gent:

Vankerkhoven Victor: 3;
Triest Joran: 1

Stefan Leleu: “Wij zullen RC Gent zeker niet onderschatten.”

KSVO doet er best aan om deze match te winnen, want anders kan men spreken van een valse start. “Crisis, interne problemen… Wij moeten ons daar niet mee moeien en op onze hoede zijn voor het team KRC Gent,” vindt trainer Stefan Leleu, die zoals steeds geen enkele tegenstander onderschat. “Het zijn altijd heel leuke wedstrijden tegen KRC Gent en het wordt een blij weerzien met Elimane Coulibaly. We kennen de woelige zomer, die Racing Gent heeft gekend.
Men ging eerst voor de ervaren Nederlander Jan Versleijen, maar dat ging uiteindelijk niet door. KAA gent heeft daar de touwtjes in handen en stalde daar Elimane als trainer en enkele jeugdige talenten. De as Londot, Leemans, Vankerkhoven en Triest staat er wel nog altijd en vooral die laatste twee zijn levensgevaarlijk!”

“Iedereen moet top zijn bij KSVO en dat was in Aalst niet het geval”

Stefan Leleu kwam ook nog eventjes terug op de nederlaag bij eendracht Aalst. “In die match haalden we niet het niveau dat nodig is om Aalst af te stoppen. Daar zijn echter wel wat redenen voor. Wij moesten 3 wedstrijden spelen op 8 dagen, met daarbovenop nog eens een ellenlange busreis naar Habay-La-Neuve en verlengingen en strafschoppen. Eendracht Aalst had een extra rustdag op woensdag! Om onze speelstijl top te kunnen spelen, moeten we ook fysiek 100% zijn, wat nu niet het geval was! Maar desondanks krijgt de thuisploeg in de eerste helft maar 1 mogelijkheid, maar die ging wel binnen. In de 2de helft kregen wij géén strafschop na onze corner die werd gedevieerd waarop een speler van Aalst de bal met zijn arm beroerde. Als het daar 1-1 wordt… Maar kom, die match is afgelopen! Op naar RC Gent!”

Spelersinfo:

Met uitzondering van Robbe Vandenheede is iedereen inzetbaar.
 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart