Annicq De Zitter  KSVO

KFC Merelbeke verkocht de buren van KSC Dikkelvenne een stevige oplawaai, die wellicht nog even zal blijven nazinderen. SC Dikkelvenne kwam bijzonder zwak voor de dag en zal uit zijn op revanche tegen KSVO. Onze ploeg daarentegen, pakte tegen KRC Gent een duur bevochten 3 punter, waardoor het naast zijn komende tegenstander klimt. Beide ploegen hebben 4 op 9.

SC Dikkelvenne wil net als vorig jaar niet in de problemen komen

SC Dikkelvenne speelde vorig jaar een bijzonder sterke campagne en speelde constant net onder de top 5. Het haalde enkele keren verschroeiend uit. Het grootste part van de kern bleef ook dit seizoen behouden. Ook de ervaren Lieven Gevaert bleef aan boord als trainer. De broertjes Mazouz, Dennis Van Vaerenbergh, Marco Verheuge, Preben De Man en Jelle De Schryver vormen nog steeds het hart van de ploeg. Mano Decuypere maakte de overstap van KSVO naar SC Dikkelvenne
SC Dikkelvenne begon met een 4-2 zege tegen buur KRC Gent. De week daarna werd 1-1 gelijkgespeeld bij KRC Harelbeke. Zaterdag verloor Dikkelvenne zwaar in eigen huis met 0-5 tegen het naburige FC Merelbeke, dat een bijzonder sterke start kent.
Dikkelvenne scoorde 5 keer, en incasseerde 8 tegentreffers, waarvan dus 5 in de vorige match.

De schutters:

2: Preben De Man en Dennis Van Vaerenbergh
1: Cédric Deceuninck

Stefan Leleu: “Dikkelvenne zal erop gebrand zijn om iets recht te zetten tegen Oudenaarde”.

KSVO tankte vertrouwen na de 2-0 van vorige zaterdag tegen RC Gent. “Het was een welgekomen overwinning. Zeker de manier waarop was veelbelovend en door deze overwinning kregen we aansluiting met de middenmoot”, aldus Stefan Leleu.
“Dikkelvenne is wisselvallig aan het seizoen begonnen”, kijkt de Oudenaardse coacht vooruit naar de volgende wedstrijd. “Maar na de 0-5 nederlaag tegen Merelbeke zullen ze zeker iets willen recht zetten tegen KSVO. We verwachten zaterdag een heel gemotiveerde tegenstander”.

Het verleden:

KSVO won 4 van de 6 tot op heden gespeelde onderlinge duels, allen in de 2de amateurklasse.
In het seizoen 2019-2020, won KSVO in de slotminuten met 0-1 na een doelpunt van invaller Gilles Van Herreweghe.
In de terugwedstrijd kwam KSVO op slag van rust op achterstand na een doelpunt van ex-speler Frederic De Graeve. Donovan Habbas, momenteel topschutter in onze reeks met 7 doelpunten voor KVV Zelzate, zorgde in de 2de helft uiteindelijk voor de 2-1 zege.
Vorig seizoen kwam Dikkelvenne naar KSVO, voor het eerst onder huidig trainer Lieven Gevaert. De trainerswissel had meteen succes. Na een sterk openingskwartier van KSVO, moest het rond het kwartier wel verder met een mannetje minder, toen Lekhechine de doorgebroken De Schryver onderuit haalde. Nog voor het halfuur stond de eindstand 0-3 al op het bord. Jesse Martens miste de eerreder nog vanop de stip.
KSVO nam echter revanche in de terugmatch, en hoe! Een al fors gehandicapte ploeg, verloor rond het halfuur ook nog eens Mézine met een blessure en speelde een uur met een 18-jarige en een 19-jarige in de spits. Robin Van Wambeke en Arne Lagache dolden echter met hun tegenstander en achteraan hield het gelegenheidsduo Lekhechine-Spileers de boel goed gesloten. Heirwegh verzilverde in de 2de helft een assist van Robin en Arne zette de kers op zijn taart met het bevrijdende 2de doelpunt in de slotminuut (0-2).
Het afgelopen seizoen verloor KSVO met 1-0, na een doelpunt in de lange blessuretijd die er kwam na de kwetsuur voor Nathan Mingiedi. Voor Dikkelvenne was dit de start van een heel succesvolle reeks. De Oudenaardse motor zou pas na nieuwjaar op toerental komen. In de terugmatch nam KSVO wel revanche. Het werd 2-1 met de 1-0 van Demets op strafschop en de 2-1 van Mézine. Jassim Mazouz was de kwelduivel voor KSVO. Hij scoorde de gelijkmaker en was ook de maker van het enige doelpunt in de met 1-0 verloren match op Dikkelvenne.