KSVO behaalde vorig seizoen 6 op 6 tegen FC Gullegem. De West-Vlamingen hebben zich voor dit seizoen serieus versterkt!  N De Zitter  KSVO

KSV Oudenaarde ontvangt zaterdagavond FC Gullegem. We mogen gerust spreken van de topper van het weekend, want het betreft het nummer 3 tegen het nummer 4 uit de stand. De bezoekers misten dit seizoen zeker hun start niet en hadden ze op de vorige speeldag hun wedstrijd tegen FC Mandel United gewonnen, dan deelden ze nu de leidersplaats met Eendracht Aalst. Het wordt alvast geen gezondheidswandeling

FC Gullegem versterkte zich, waar nodig

FC Gullegem kreeg een kwaliteitsinjectie. Bij Racing Harelbeke haalde het doelman Sören Dutoit. Sören speelde 7,5 seizoenen voor KSVO. Voor hem wordt dit ongetwijfeld een beetje thuiskomen. Jarne Jodts, Liam Prez en Dirk-Jan Dewaegemaeker kwamen over van KVK Westhoek, dat vorig seizoen de degradatie niet kon ontlopen. Voor de rest bleef de kern zo goed als behouden. Warre Coopman (RC Harelbeke), Victor Notebaert (SV Rumbeke), Efram Vansuypeene (SV Loppem) en doelman Brandon Vanderbeken (SC Wielsbeke) zochten wel andere oorden op.
FC Gullegem begon met een thuiszege en 2 gelijke spelen aan deze jaargang. Op speeldag 4 werd voor het eerst verloren op het veld van KSV Oostkamp. Na 2 zeges verloor het in eigen huis van Jong Cercle B. Daarna pakte de ploeg uit met 7 op 9, waardoor het in de top 5 terecht kwam. Op de vorige speeldag liet het zich echter in eigen huis verrassen door Mandel United, anders kwam FC Gullegem als medeleider naar KSVO!

Wedstrijden FC Gullegem
 
1 FC Gullegem – Sparta Petegem 2-0   7 FC Gullegem – Jong Cercle 0-2
2 KVK Ninove - FC Gullegem 1-1   8 KM Torhout - FC Gullegem 0-1
3 FC Gullegem – RFC Wetteren 4-4   9 FC Gullegem - FC Voorde-Appelterre 2-2
4 KSV Oostkamp - FC Gullegem 2-1   10 Jong EsseVee - FC Gullegem 0-2
5 FC Gullegem – KRC Gent 3-1   11 FC Gullegem – FC Mandel United 1-2
6 KVV Zelzate - FC Gullegem 1-2   12 KSVO – FC Gullegem -
FC Gullegem staat momenteel op een met KSV Oostkamp gedeelde 4de plaats met 18 punten. Dat is ééntje puntje minder dan KSVO, 2 minder dan KVK Ninove en 3 minder dan leider Eendracht Aalst. Het won 5 keer, verloor 3 matchen en speelde 3 keer gelijk. De ploeg scoorde 19 doelpunten en incasseerde er 15. De verdediging kan 3 clean sheets voorleggen

Doelpuntenmakers FC Gullegem:

5: DEWAEGEMAEKER Dirk-Jan
3: VANCRAEYVELDT Indy & HENNEUSE Kevin
2: BRAEKEVELD Jorn & DHONDT Aaron
1: PREZ, Liam, HANSSENS Michiel & MOERKERKE Rune
1: Own Goal

Stefan Leleu: “Dit Gullegem is een sterke tegenstander”

“Matchen tegen FC Gullegem zijn steeds leuke en erg intense wedstrijden,” weet trainer Stefan Leleu. “Het wordt een harde dobber, want de ploeg heeft zich stevig versterkt. Met Jodts, De Prez en Dewaegemaeker van KVK Westhoek haalden ze ervaring en kwaliteit binnen. Hun doelman Dutoit, hoeven we hier niet voor te stellen. Sören zal gebrand zijn op een goede prestatie, maar dat maakt het allemaal des te leuker. Met Indy Vancraeyveldt en sluipschutter Aaron Dhont bleven nog eens 2 ervaren pionnen. Samen maakt dit een stevig geheel, dat niet toevallig bovenaan de rangschikking meedraait.”
Hoe het terrein er na de zware regenval zal bijliggen, blijft afwachten. “We weten dat het terug een zware wedstrijd zal worden. Hopelijk heeft het terrein niet teveel schade, want er wacht ons een fysiek sterke tegenstander. We moeten zorgen dat we terug dezelfde grinta hebben als in de vorige wedstrijden. We zitten in de goede flow en willen deze zo lang mogelijk vasthouden,” aldus een strijdvaardige Oudenaardse trainer.

Spelersinfo:

Jarno Jourquin keert alvast terug uit schorsing. Vladi Van De Wiel wacht volgende week dinsdag een serieuze operatie (kraakbeentransplantatie). Op hem zal KSVO naar alle waarschijnlijkheid niet meer moeten rekenen voor dit seizoen. Robbe Vandenheede zit voorlopig nog in de fitness en revalideert verder bij de kiné. Op 29 november ondergaat doelman Simon Van Brussel een knieoperatie aan de gescheurde meniscus. Hopelijk kan hij na nieuwjaar terug aanpikken op training.
Stefan Leleu vindt het dan ook bijzonder jammer, dat de beloftenwedstrijd van deze avond is afgelast. Het ware de ideale gelegenheid voor Jesse Martens, Jérôme Lyssens, Rune Vandenborre en Yves Boguhe om wedstrijdritme op te doen.

Wedstrijdleiding:

Ref: Claes Marnic; AR1: De Vriendt Fabian; AR2: Ares Emiel

 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart