Dolle vreugde in het Oudenaardse kamp, nadat De Waele in de slotfase de 3-2 tegen de touwen trapte.   N De Zitter  KSVO

De topper van de 12de speeldag in 2de nationale A, vond enigszins verrassend plaats in het Thienpontstadion in Oudenaarde. Het nummer 3, thuisploeg KSVO, nam het op tegen het nummer 4, FC Gullegem. Alhoewel de bezoekers vorige week verrassend onderuit gingen tegen Mandel United, kennen zij net als KSVO een zeer degelijke heenronde. Onze geelhemden zetten een knappe reeks neer van 14 punten op 18 en slopen geruisloos de top 3 in. Eén zaak was zeker: de eventuele winnaar van deze topper zou een gouden zaak doen in de stand.

Jarno Jourquin terug in de basis

Bij KSVO kwam Jarno Jourquin terug na zijn gele schorsing. Moeilijke keuze voor T1, om een winnend team toch te wijzigen. Jarno kwam terug op zijn vertrouwde plaats, centraal achterin naast Thimo Spileers. Robbe De Waele, vorige week vervanger van Jarno, schoof een positie vooruit, naar zijn plaats centraal voor de verdediging. Robin van Wambeke mocht na zijn uitstekende wedstrijden van de voorbije weken blijven staan. Het was Guillaume Cnudde, die op de bank terecht kwam, naast de andere jongeren Lyssens en D’Hondt én ouderdomsdeken Mézine. Bij FC Gullegem waren Jorn Braekeveld en Victor Van De Wiele geel geschorst, terwijl Dewaegemaeker wel terug kwam na een wedstrijd op de strafbank. Kevin Heunesse was geblesseerd. In doel bij Gullegem, vonden we Sören Dutoit terug. Sören stond liefst 200 wedstrijden in doel bij KSVO en kwam via een ommetje bij KRC Harelbeke bij onze tegenstander terecht.
Het veld lag er vrij zwaar bij, na de hevige regenval van de voorbije dagen, maar was ondanks de omstandigheden vrij goed bespeelbaar.

Opsteker voor KSVO op slag van rust…

FC Gullegem zette meteen een stevige organisatie neer en KSVO had het balbezit in de openingsfase. Heirwegh liep voor het eerst zijn flank af en vond Van Meenen aan de 2de paal. De hoek was te scherp en het schot ging over de kooi van Dutoit. Op het kwartier was een gretig KSVO heel dicht bij de openingstreffer, maar de vrije trap van Heirwegh belandde op de bovenkant van de lat. Even later zagen we op links een vlotte combinatie tussen Van Meenen en Heirwegh. Lorenzo probeerde het uit een vrije scherpe hoek met een stiftertje, over de kooi van Dutoit. KSVO was in het openingskwartier duidelijk de ploeg die het meest wou, maar toch kwam Gullegem beter in de match. De Waegemaeker kreeg een kopkans. Zijn plaatsbal ging echter naast. Even later was het heel warm voor de Oudenaardse kooi. Een hoekschop leverde een ingestudeerd nummertje op en Tanghe trof van buiten de zestienmeter met een geweldige trap het Oudenaardse doelkader. Hierna was het even wachten op doelgevaar. De Buysscher trapte een weggewerkte corner naast, maar op slag van rust kwam KSVO toch nog op voorsprong. Mestdagh werd weggestuurd op links en zijn gevaarlijke voorzet werd half weggewerkt. Van Meenen pikte de bal op en draaide die met links enige mooi in de verste hoek. 1-0 was meteen de ruststand.

… meteen gevolgd door een dubbele koude douche na de rust!

KSVO had zichzelf hiermee een geweldige opsteker bezorgd, maar de vreugde smolt weg als sneeuw voor de zon. Nauwelijks afgetrapt, of Vancraeyveldt pikte een weggewerkte bal op en trapte op doel. De bal week in het benenbos af en zette doelman Verbrugge volledig op het verkeerde been: 1-1 en nu een koude douche voor KSVO, dat van slag leek. Enkele minuten later vond Vancraeyveldt met een subtiele pass de vrijstaande Moerkerke. Deze pikte de bal op en vloerde Verbrugge met een plaatsbal, net naast de eerste paal: 1-2 en een nog koudere douche voor KSVO, dat even niet wist wat hen overkwam. FC Gullegem – dodelijk efficiënt - kroop weer in zijn organisatie en de vraag was of het jonge KSVO zich van deze opdoffer kon herstellen. Van Meenen – nu op rechts - gaf een gemeten voorzet richting 2de paal waar De Waele met een duik de bal naar doel kopte. Dutoit redde echter knap en met een beetje geluk. Het ronde lederen ding bleef gelukkig voor hem tussen zijn benen steken. Het sein voor KSVO om het pedaal in te drukken en FC moest achteruit.

Jong KSVO toont zijn mentale weerbaarheid

Halverwege de 2de helft kwam KSVO verdiend op gelijke hoogte. Van Meenen kreeg de bal en de ruimte in de strafschopzone, maar Dutoit redde in eerste instantie. De bal kwam echter voor de voeten van De Buysscher die ijzig kalm de 2-2 tegen de netten prikte. KSVO rook nu bloed. Van Herreweghe etaleerde zijn snelheid op rechts en leverde de perfecte voorzet, richting eerste paal. De knappe deviatie van De Buysscher strandde echter op de binnenkant van de paal en zo terug het veld in. Na een mooie beweging van De Waele, zag de ingevallen Cnudde zijn schot gepakt worden door Dutoit. Beide ploegen hadden op het zware veld al heel wat brandstof verbruikt en het was uitkijken of een ploeg nog de kracht had voor een slotoffensief. Tanghe leek alleen op doel af te gaan, maar door knap storende werk van Spileers, kwam die niet echt tot een schot. In de slotfase kregen we nog een warrig moment, toen Heirwegh voorbij Dutoit leek te gaan, maar de Gullegemse keeper leek handspel te maken buiten de zestienmeter. Iedereen dacht “rood voor de doelman” en een vrije trap op een interessante plaats. Dutoit kreeg echter geel, maar dat werd op aanraden van de lijnrechter ingetrokken. Er kwam ook geen vrije trap voor KSVO en naar het waarom, hebben wij nog steeds het raden. Kennelijk was er voorafgaand buitenspel van Lorenzo. KSVO putte echter opnieuw moed uit deze beslissing en de mee opgerukte De Waele pakte uit met een heerlijke plaatsbal, laag in de hoek voorbij een kansloze Dutoit: 3-2! Veel tijd om te reageren, restte de bezoekers niet meer. Van De Geuchte kreeg een kopbalkans, maar het was slechts een oprapertje voor Verbrugge.

KSVO even op de leidersplaats

Dolle vreugde bij KSVO na afloop, want het tekent voor een reeks van 7 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Het mag zich deze avond (even?) uitroepen tot leider in de reeks. Vreugde in het geelzwarte huishouden, maar op de persconferentie achteraf, bleef Stefan Leleu zeer nuchter en beseft dat het seizoen nog lang is en het vlug kan keren.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (92’ Lyssens), Van Meenen, Heirwegh, Demets (72’ Cnudde) en De Buysscher (84’ Mézine)

FC Gullegem: Dutoit, Hanssens, Van De Geuchte, Moerkerke, Vancraeyveldt, Tanghe, Prez, Jodts, Moyart (89’ Moenens), Dewaegemaeker en Dhondt,

Doelpunten:

43’ 1-0 Van Meenen
46’ 1-1 Vancraeyveldt
50’ 1-2 Moerkerke
65’ 2-2 De Buysscher
87’ 3-2 De Waele

Gele kaarten:

Van Herreweghe (KSVO), Dhondt en Moerkerke (FCG)

Wedstrijdleiding:

Ref: Claes Marnic; AR1: De Vriendt Fabian; AR2: Ares Emiel
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart