Voor Victor Van Meenen, uiterst links, wordt dit een speciale match. Hij woont op wandelafstand van het Molenkouterstadion en mag dus eigenlijk spelen in zijn achtertuin.  N De Zitter  KSVO

KSVO voetbalt momenteel op een wolk. Bij onze ambitieuze tegenstander loopt het momenteel veel minder. Toch blijft dit FC Merelbeke een niet te onderschatten tegenstander. Vorig jaar liep KSVO – toen nog op het veld in De Pinte – een zware 6-1 nederlaag op. Onze jongens zijn hiermee gewaarschuwd voor het bezoek aan het nieuwe Molenkouterstadion.

KFC Merelbeke heel ambitieus dankzij nieuwe voetbaltempel

KFC Merelbeke speelt vanaf dit seizoen haar thuiswedstrijden in het fonkelnieuwe Molenkouterstadion. De ploeg wil dit seizoen minstens even goed doen als de knappe 6de plaats van vorig seizoen en de 7de plaats van het seizoen 2021-2022. Het bestuur steekt de ambities om naar 1ste nationale te stijgen, zeker niet onder stoelen of banken. “De Raad van Bestuur zegt niet nee tegen een eventuele overstap naar eerste nationale”, verraste voorzitter Wilfried Van Keymeulen na de ruime 0-5 zege bij buur SC Dikkelvenne. Hoofdsponsor René Schepens bevestigde achteraf de ambities.

Flinke terugval na uitstekende start

FC Merelbeke begon heel sterk aan dit seizoen met 10 punten op 12. Dat leverede toen een gedeelde leidersplaats op met KVV Zelzate en FC Voorde-Appelterre. Het team van trainer Davy De Schryver scoorde in die 4 matchen liefst 14 doelpunten. Onze komende tegenstander kende dan een ongelukkige periode met 3 opeenvolgende nederlagen. Vooral de 1-4 tegen KRC Gent was opvallend, want na 2 minuten werd thuisdoelman Maes uitgesloten en er zat geen reservedoelman op de bank. Met 2 opeenvolgende en duidelijke zeges leek de Merelbeekse trein weer vertrokken, maar de ploeg viel voor een 2de keer stil met een nieuwe 0 op 9.
Merelbeke zakte hierdoor weg naar een met KRC Gent gedeelde 9de plaats met 16 punten uit 12 wedstrijden.
Ondanks dat de spitsen al 3 matchen op rij droog staan, heeft Merelbeke samen met KVK Ninove en RFC Wetteren de beste aanval van de reeks. Het trio ploegen scoorde reeds 24 doelpunten. De verdediging incasseerde 19 tegentreffers en kan 2 clean sheets voorleggen.
 
Speeldag Uur Wedstrijd Score
1 20:00 MERELBEKE KFC - NINOVE VK 3 - 1
2 19:30 OOSTKAMP VC SV - MERELBEKE KFC 2 - 2
3 19:30 DIKKELVENNE SC - MERELBEKE KFC 0 - 5
4 15:00 MERELBEKE KFC - TORHOUT KM 4 - 1
5 15:00 MERELBEKE KFC - WETTEREN R.FC 1 - 3
6 15:00 EENDRACHT AALST SC - MERELBEKE KFC 1 - 0
7 20:00 MERELBEKE KFC - GENT RACING CLUB K. 1 - 4
8 15:00 JONG CERCLE - MERELBEKE KFC 0 - 3
9 15:00 MERELBEKE KFC - PETEGEM SPARTA KFC 5 - 2
10 20:00 MANDEL UNITED KFC - MERELBEKE KFC 1 - 0
11 15:00 MERELBEKE KFC - JONG ESSEVEE 0 - 2
12 14:30 HARELBEKE RC - MERELBEKE KFC 2 - 0
13 20:00 MERELBEKE KFC - OUDENAARDE SV  

De Merelbeekse schutters:

9: Binst Nico
4: Antwi Richard
3: De Mey Milan en Soli Lamin
2: Mjahed Ilias
1: Verhelst Gillis, Boskamp Milan en Verkindere Ayron

Stefan Leleu: “We zullen scherp en geconcentreerd moeten zijn”

“Geen nieuws is goed nieuws, en dat geldt ook voor KSVO. Na de knappe zege tegen een moeilijk te bespelen FC Gullegem, speelt onze jonge ploeg met het nodige vertrouwen en wil de goede flow nog even aanhouden. Bij tegenstander FC Merelbeke loopt het de voorbije weken heel wat minder, maar trainer Stefan Leleu beseft als geen ander, dat een gewond dier heel gevaarlijk uit de hoek kan komen. “Een uitwedstrijd bij FC Merelbeke is geen sinecure,” steekt hij van wal. “Het is een ploeg met veel ambitie en zij spelen sinds dit seizoen in een heel mooi nieuw complex. Ze begonnen heel gezwind, met als sterke nieuwkomer Richard Antwi, de gewezen kwelduivel van KVV Zelzate, die ons in het verleden vaak veel pijn deed. Samen met zijn kompaan Lamin Soli – overgekomen van reeksgenoot KRC Harelbeke - en spits Nico Binst kunnen ze de tegenstander serieus pijn doen, getuige de vele doelpunten die het team tot op heden scoorde. Ze hebben ook een middenveld, dat al lang samenspeelt. Dean Van Den Winckel is de kapitein met tonnen ervaring en achteraan staat het ook heel solide met Max De Ruyver. Jordi Maes is de ervaren doelman die al vele watertjes heeft doorzwommen. We ontmoeten dus een team met gewettigde ambities, dat voorlopig een mindere periode kent. Zij spelen voor het eerst thuis op een zaterdagavond en wij verwachten dus wel wat volk en er zal druk op de ketel zitten.  
Wij zullen zoals steeds heel scherp en geconcentreerd voor de dag moeten komen om onze reeks verder te zetten. We moeten verder gaan op onze elan en zeker niet denken dat alles vanzelf zal gaan. Dit wil zeggen: blijven verder werken voor elkaar en elke wedstrijd tot het uiterste gaan om in deze moeilijke reeks verder punten te sprokkelen!”

Spelersinfo:

Voor Victor Van Meenen wordt dit alvast een speciale match. Hij woont op een boogscheut van het nieuwe stadion van Merelbeke. Met Mathieu D’Hoore heeft FC Merelbeke een gewezen KSVO-jeugdproduct in de rangen lopen.
De operatie van Vladi Van De Wiel is voor volgende week dinsdag gepland. De operatie van Simon Van Brussel gaat door eind november. Robbe Vandenheede zou volgende week lichtjes de loopoefeningen mogen hervatten.

Het verleden:

In de voorbije 2 seizoenen kon KSVO geen enkele keer winnen van FC Merelbeke. Vorig seizoen werd het een zware 6-1 nederlaag in De Pinte en werd in eigen huis met een ware noodploeg 0-0 gelijkgespeeld.

Seizoen 2022-2023: 2de afdeling VV A

FC Merelbeke – KSVO 6-1: Robin Van Wambeke zorgde voor de 4-1
KSVO - FC Merelbeke 0-0

Seizoen 2021-2022: 2de afdeling VV A

FC Merelbeke – KSVO 3-1: Kristof Verspeeten zorgde voor de aansluitingstreffer
KSVO - FC Merelbeke 0-1

Seizoen 2019-2020: 2de afdeling VV A

KSVO - FC Merelbeke 4-3: Jesse Martens en Mathieu D’Hoore, die nu bij onze tegenstander speelt, zorgden voor een vroege 2-0. Merelbeke beet terug en kwam nog voor het half uur op gelijke hoogte. Voor de rust zorgden Habbas op penalty en Lorenzo Heirwegh voor een nieuwe dubbele bonus. Verder dan een nieuwe aansluitingstreffer kwam FC Merelbeke niet meer.
De competitie werd omwille van de corona-epidemie vroegtijdig stopgezet, waardoor er geen terugmatch was.

Seizoen 2016-2017: Beker van België

FC Merelbeke – KSVO 1-1: Dempsey Vervaecke scoorde de gelijkmaker. Sören Dutoit was de held in de penaltyreeks, waarin KSVO het haalde met 3-5.
 



zaterdag 03/08 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

Club NXT


03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart