Thimo Spileers, hier in duel met Donovan Habbas van KVV Zelzate, is niet meer weg te denken, centraal achterin.  N De Zitter  KSVO

Vorig seizoen vielen er in The Farm, het jeugdcomplex waar Jong EsseVee B zijn wedstrijden speelt, liefst 8 doelpunten. Wie had durven voorspellen dat er deze keer evenveel doelpunten zouden vallen, had zeker de hoofdprijs gewonnen. De afwezigen hadden wel degelijk ongelijk, want de toeschouwers zagen een sportieve match tussen 2 jonge ploegen die er 100% wilden voor gaan.

Propaganda voor het voetbal

Hoogtepunten genoeg in het Oudenaardse kamp, na de spectaculaire zege op het veld van Jong EsseVee. Oudenaardse uitblinkers noemen na deze match, is moeilijk en gevaarlijk! Gillian Verbrugge die in de slotminuut met een geweldige redding de gelijkmaker verhinderde. Robbe De Waele en Robin Van Wambeke, ons duo centraal op het middenveld, die elk voor een gelijkmaker zorgden. Vic Van Meenen, alweer goed voor 2 assists. Mézine en Demets, onze 2 bankzitters die hun stempel drukten op de Oudenaardse remonte. Matt zorgde met zijn eerste baltoets voor de perfecte voorzet naar Robbe De Waele die krachtig de 2-2 inkopte. Hij nam ook in de slotfase alle twijfels weg met de 3-5. Jérôme bewees dat hij is zoals de wijn! Hij scoorde heel knap de 3-3 en zorgde dan met een fantastische omhaal voor het orgelpunt. Ook een dikke pluim voor het oeverloze werk van Gilles, Niels, Jarno, Guillaume, Lorenzo, Casper en invaller Vandenborre, die aan de basis lag van de bevrijdende 3-5.

Thimo Spileers al weken op hoog niveau

We hebben bewust in dit lijstje één speler “vergeten”. Eéntje die al weken ijzersterk acteert in de verdediging. Iemand die nooit opvalt, maar nauwelijks op een foutje te betrappen valt.
Thimo Spileers is sinds juli 21 jaar oud en speelde in Zulte reeds zijn 46ste officiële match voor KSVO. Samen met Jarno Jourquin, ook nog maar 22, vormt hij het jonge hart, centraal in de verdediging van KSVO. Zaterdagavond vierde hij met KSVO. Zondag zag hij zijn jongere broer Jorne, zegevieren met Club Brugge op OHL. Voetbal zit duidelijk in het bloed ten huize Spileers.
“We begonnen goed aan de match en kregen kansen op de 0-1 maar die werden net niet benut,” begint Thimo aan de wedstrijdanalyse. “Het spel ging goed op en neer en na een hoekschop stond topschutter Mohamed Guindo op de goede plaats om een schot binnen te deviëren. We bleven rustig verder voetballen, niet te overhaast en op zoek naar de ruimtes die er kwamen. Guillaume Cnudde vond met een mooie pass tussendoor Victor Van Meenen, die achteruit legde tot bij de inlopende Robin Van Wambeke die stevig binnenschoot. De 2-1 op slag van rust, was toch eventjes een domper. We waren er ons echter van bewust hoe het vorig jaar verliep na de rust en trokken ons daar aan op. Ook tegen Gullegem keerden we na een achterstand terug. Geen overhaast voetbal, voor elkaar blijven werken en met de juiste mentaliteit, voelden we dat we dit konden rechtzetten. Zo bleek ook, want Robbe De Waele kopte de 2-2 krachtig tegen de touwen. We kwamen echter opnieuw op achterstand, maar ook nu maakten we terug gelijk. Onze invallers brengen altijd wat extra en dat is ook het bewijs dat we een goede groep hebben. Niet alleen de basisspelers maar ook de bankzitters hebben we nodig om dit allemaal voor elkaar te brengen. Nadat we de 3-3 maakten hadden we het spel terug wat meer in handen en dit resulteerde dan ook in het laatste kwartier in de 3-5.”

“Mohamed Guindo heel moeilijk spits om op te verdedigen"

Men was op voorhand gewaarschuwd voor het gevaar Guindo, en de jonge Malinese spits toonde waarom! “Dit is inderdaad een heel goede spits, met sterke duelkracht, inzicht en een geweldig schot,” vertelt Thimo over de Waregemse topschutter. “Als hij wat ruimte krijgt, is hij in deze reeks één van de betere. Hij weegt door op de verdediging en blijft alles geven. Het was een lastige tegenstander, goed gesteund door Thibaud Sergeant die vaak bijsloot.”

“Onze sportieve en fysieke staf, leveren uitstekend werk”

Ook mentaal staat het bij KSVO ijzersterk. Drie keer op achterstand komen en toch nog met de zege naar huis gaan: het is niet veel ploegen gegeven. Dit toont ook een uitstekende fysieke conditie, getuige ook de 2de helft tegen FC Gullegem. “Na de trainingen is er altijd wel een fysieke prikkel aanwezig. Onze physical coach Matthias Flama zorgt hiervoor. De volledige sportieve staf staat achter ons en dat voelen we ook. We zijn inderdaad tevreden hiermee.”

“Wij communiceren veel en coachen elkaar voortdurend”

Op de 2 beloftenploegen in deze reeks na, heeft KSVO waarschijnlijk het jongste centrale verdedigersduo uit de reeks. De wisselwerking tussen Thimo en Jarno Jourquin verloopt optimaal. Beiden zijn erg verschillend qua stijl. Thimo lijkt eerder het sobere type, terwijl Jarno iets “avontuurlijker” is in het uitvoetballen. “Wij communiceren bijna heel de tijd onderling, wat heel belangrijk is,” verduidelijkt Thimo. “Maar niet alleen wij beiden. Ook met Gillian, Gilles, Niels, Robbe en Robin wordt er goed gecommuniceerd. Elkaar coachen is een groot deel van het werk. Het is natuurlijk wel een voordeel dat we al een tijdje met elkaar samenspelen en mekaar zo beter en beter kennen. Onze verdediging is hecht en probeert steeds zo weinig mogelijk doelpunten tegen te krijgen. We wisselen elkaar goed af met inderdaad de gewone basistaken.”

“Met Milan Cambier ga ik een babbeltje doen NA de match!”

Thimo blikt ook al eens vooruit naar de ongetwijfeld spannende derby die vrijdagavond op het programma staat. “Deze week wordt er enkel op dinsdag en donderdag getraind, aangezien de match reeds vrijdagavond is. Dit is inderdaad altijd een felbevochten derby die we zeker willen en gaan proberen winnen. Het wordt ook een terugzien met Milan Cambier, ex-speler waar ik het wel nog goed mee kan vinden. Op het veld zullen we alles geven voor Oudenaarde, nadien zal er waarschijnlijk wel wat bijgepraat worden,” zo eindigt Thimo Spileers met een knipoog.
 zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1