Een glunderende Rune Vandenborre wordt gefeliciteerd door zijn ploegmakkers Jarno Jourquin, Jerome Lyssens en Jerome Mezine, nadat hij de belangrijke winnende treffer scoorde tegen Sparta Petegem  N De Zitter  KSVO

Toen KSVO in de derby op Olsa Brakel op achterstand kwam, bracht trainer Stefan Leleu Rune Vandenborre in de ploeg. Uitgerekend hij lag aan de basis van de late gelijkmaker, na een strafschopfout op hem. Hij zag zijn goede invalbeurt op Brakel beloond met een basisstek tegen Sparta Petegem en bedankte met het enige en dus superbelangrijke winnende doelpunt. Afgelopen woensdag was hij ook al trefzeker op Wetteren, waar hij in de openingsminuut ook al de enige en dus beslissende treffer scoorde. Rune solliciteert duidelijk voor een basisstek, maar het verliep in het begin van dit seizoen niet van een leien dakje. Hij heeft het ondertussen duidelijk naar zijn zin bij KSVO en tekende alvast bij voor volgend seizoen.

"Herman Glorieux loodste mij naar KSVO"

“Mijn eerste voetbalstappen zette ik bij mijn plaatselijke club KWS Desselgem,” vertelt Rune over zijn jeugdopleiding. “Op 9-jarige leeftijd speelde ik Interprovinciaal voetbal bij Racing Waregem en als U-15 trok ik voor 1 jaar richting KV Kortrijk om daar elitevoetbal te spelen. Daarna volgden 3 jaar AA Gent en vorig seizoen was ik actief bij de beloften van KMSK Deinze.”
Via de scouting van KSV Oudenaarde kwam hij in contact met de club. “Herman Glorieux, Oudenaardse scout, was voorheen ook nog actief bij AA Gent. Hij haalde me indertijd van Kortrijk naar AA Gent. Hij kent me dus goed en volgt me al een hele periode. SK Deinze wou me heel graag houden maar door de vele onzekerheden daar met onder andere de verhuis naar Moeskroen, viel dit moeilijk te combineren met mijn studies Sport en Bewegen in Brugge. Ik koos dan ook bewust voor KSVO omdat ik wou overstappen naar het volwassen voetbal in combinatie met studeren en een mooie club als Oudenaarde daarvoor ideaal kwam. Je kan dus stellen dat Herman beetje een rode draad is in mijn voetbalverhaal.”

“Ik kan uit de voeten op alle aanvallende posities”

“Het is zo dat ik alvast aanvallend ben ingesteld,” vertelt Rune over zijn favoriete positie in het elftal. “Ik kan dan ook op verschillende posities spelen maar heb mijn opleiding voor een groot deel als een nummer 9 (spits) in een twee spitsensysteem gehad. Op de vleugel is een andere manier van spelen en denken, maar is ook geen probleem en uiteraard is dit de keuze van de trainer.”

"Hard blijven werken wordt uiteindelijk beloond"

Nochtans lukte het niet zo goed tijdens de heenronde en moest Rune geduld hebben. “Dat is waar,” vertelt hij over de aanpassing tijdens voorbereiding en seizoenstart. “Na een degelijke voorbereiding kwam een kleine blessure op een ongelukkig moment, maar ik wil me daar niet achter verstoppen. Het team had vorig seizoen een schitterende tweede ronde gespeeld en begon ook goed aan de competitie. Ik ben voor mezelf blijven werken door extra te trainen. Op die manier wou ik klaar zijn als de kans er zou komen, ondanks minder speelminuten. Ik ben dan ook blij dat mijn geduld, positieve ingesteldheid en werken op die manier wordt beloond.”

Matchwinnaar op Wetteren, met lof voor de Oudenaardse verdediging

“De match op Wetteren was een wedstrijd tussen 2 ploegen die punten nodig hadden,” blikt Rune nog even terug op de match van afgelopen woensdag. “We wilden na de overwinning tegen Petegem opnieuw 3 punten halen. Het begon zowel voor mezelf als voor de ploeg ideaal. Jarno speelde me aan in de diepte, de verdediger aarzelde even en ik was iets attenter waardoor ik voor de doelman kwam en hem in de benedenhoek binnentrapte. Wetteren kon langszij komen via penalty maar deze werd gelukkig gemist terwijl wij net voor rust de 0-2 gered zagen door hun doelman. De tweede helft was Wetteren vooral gevaarlijk via stilstaande fases terwijl wij meer op de tegenaanval probeerden gevaarlijk te zijn. Onze verdediging hield, net als vorige week de 0 en zo konden we opnieuw 3 gouden punten sprokkelen. Over het resultaat zijn we zeer tevreden, maar het was niet onze best match.”

Rune hoopt op een mooi seizoeneinde voor KSVO 

Rune blikt ook al vooruit naar de match van zaterdag op RC Gent. “Ik hoop dat we onze reeks van de voorbije 3 matchen kunnen verder zetten en dat we zo snel mogelijk definitief gered zijn want in deze reeks staat alles dicht bij elkaar. Eenmaal we dit voor elkaar hebben kunnen we volgende doelstelling vooropstellen. Als we verder kunnen gaan zoals de laatste 3 wedstrijden kunnen we misschien nog mooi eindigen. Persoonlijk wil ik mijn basisplaats door prestaties blijven verdienen.  Als aanvallende speler hoop ik natuurlijk ook nog mijn aantal doelpunten te verhogen en zo mijn steentje bij te dragen, maar pas op… ik kan ook genieten van een assist. Als we maar winnen,” besluit hij met een knipoog.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

KV Mechelen U23

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart