Lorenzo Heirwegh wordt door zijn ploegmakkers gefeliciteerd. Hij scoorde in de heenmatch de bevrijdende 2de treffer met een heerlijke vrije trap. Of hij wedstrijdfit is, valt nog even af te wachten.  N De Zitter  KSVO

Met een knappe 7 op 9 herpakte KSVO zich fors na een magere reeks en flirt zo opnieuw met de top 5. Met amper 1 puntje uit de laatste 7 wedstrijden voelt onze komende tegenstander KRC Gent, de hete adem van de degradatie in de nek. De ploeg van gewezen KSVO-speler Elimane Coulibaly kon nog niet winnen in 2024 en zal er alles aan doen om het tij te laten keren. KSVO is hierbij gewaarschuwd.

Stefan Leleu: “Zege in Wetteren op basis van teamgeest en grinta”

Het lukte KSVO om eindelijk eens te winnen op het veld van RFC Wetteren. Het enige en beslissende doelpunt kwam er al in de openingsminuut. “We kenden de perfecte start in Wetteren met de vroege voorsprong via Rune Vandenborre,” blikt trainer Stefan Leleu terug op de match van afgelopen woensdag. “We hadden iets voorbij het kwartier wel geluk dat een héél licht toegekende penalty door de thuisploeg werd gemist. Wetteren moest komen en probeerde dat, maar het kreeg geen uitgespeelde kansen. Ook wij kregen in de eerste helft geen echt uitgespeelde kansen, tot op slag van rust. Een vrije trap werd door Mézine verlengd tot bij De Waele die van dichtbij kon uithalen. De thuisdoelman pakte hier uit met een knappe redding en pakte ook de rebound van Vandenborre. In de 2de helft kregen we nagenoeg hetzelfde scenario. Er kwam voor ons nu wel meer ruimte om te counteren. We hadden zeker recht op een strafschop toen Robbe De Waele foutief werd getackeld bij een vrije schietkans in hun strafschopzone. Hier kon de wedstrijd al beslist zijn. Wetteren kreeg nog 1 goede kopkans en wij verzuimen de wedstrijd te beslissen. Zo trapte Lorenzo Heirwegh van aan de rand van de zestienmeter te centraal op doel na een mooi uitgesponnen actie. Daarna had Matt Demets altijd de vrijstaande Glenn Tangala moet aanspelen zodat deze alleen voor de doelman kon verschijnen, maar besloot zelf te trappen. Maar uiteindelijk bekroonden we een goede teamprestatie met de nodige grinta met 3 belangrijke punten.

RC Gent leek rond nieuwjaar schaapjes reeds op het droge te hebben, maar…

KRC Gent begon dit seizoen met een fors verjongde kern. Coach Jannes Tant en zijn trouwe assistent Wesley De Smet lieten al vroeg weten, dat ze toe waren aan een nieuwe uitdaging. Jannes en Wesley trokken naar RFC Knokke, met in hun zog toch enkele belangrijke spelers zoals Kevin Hebbelinck, Samuel Addo en Justin Pieters. Elimane Coulibaly werd binnen gehaald als nieuwe coach. Hij voetbalde zelf bij beide clubs en was vijf seizoenen lang assistent-trainer bij de beloften van de Buffalo’s. Elimane is dus de geschikte persoon om met jong talent te werken. Het pakte goed uit, want na een eerder moeizame start, kwam KRC Gent na 7 wedstrijden echt op dreef met fris aanvallend voetbal.
Toen de ploeg de heenronde afsloot met 26 punten, dacht iedereen dat de jonge ploeg de schaapjes al op het droge had. Na nieuwjaar werd de ploeg echter geteisterd door blessures en pakte amper 1 puntje uit 7 voorbije wedstrijden. Afgelopen woensdag verloor het kansloos bij Rode Lantaarn Sparta Petegem, maar de week ervoor had leider Eendracht Aalst in de Chillax Arena al de moeite van de wereld om de 3 punten binnen te halen. Pas in de slotfase viel de door Gent gecontesteerde winnende treffer voor de Ajuinen.

 
Speeldag Wedstrijd Score
1 DIKKELVENNE SC - GENT RACING CLUB K. 4 - 2
2 GENT RACING CLUB K. - BRAKEL OLSA 2 - 1
3 OUDENAARDE SV - GENT RACING CLUB K. 2 - 0
4 GENT RACING CLUB K. - JONG CERCLE 1 - 2
5 GULLEGEM FC - GENT RACING CLUB K. 3 - 1
6 GENT RACING CLUB K. - OOSTKAMP VC SV 2 - 3
7 MERELBEKE KFC - GENT RACING CLUB K. 1 - 4
8 WETTEREN R.FC - GENT RACING CLUB K. 1 - 1
9 GENT RACING CLUB K. - JONG ESSEVEE 3 - 0
10 ZELZATE K.VV - GENT RACING CLUB K. 1 - 2
11 GENT RACING CLUB K. - PETEGEM SPARTA KFC 1 - 0
12 TORHOUT KM - GENT RACING CLUB K. 2 - 1
13 GENT RACING CLUB K. - HARELBEKE RC 7 - 2
14 VOORDE-APPELTERRE FC - GENT RACING CLUB K. 1 - 0
15 GENT RACING CLUB K. - NINOVE VK 1 - 0
16 EENDRACHT AALST SC - GENT RACING CLUB K. 0 - 0
17 GENT RACING CLUB K. - MANDEL UNITED KFC 1 - 0
18 BRAKEL OLSA - GENT RACING CLUB K. 3 - 0
19 GENT RACING CLUB K. - WETTEREN R.FC 2 - 3
21 HARELBEKE RC - GENT RACING CLUB K. 2 - 1
22 GENT RACING CLUB K. - ZELZATE K.VV 1 - 1
23 NINOVE VK - GENT RACING CLUB K. 2 - 0
24 GENT RACING CLUB K. - EENDRACHT AALST SC 2 - 3
20 PETEGEM SPARTA KFC - GENT RACING CLUB K. 4 - 0
25 GENT RACING CLUB K. - OUDENAARDE SV -


KRC Gent won 18 keer, verloor 13 matchen en speelde 3 keer gelijk. Het staat hiermee met 27 punten uit 24 matchen op een met KVV Zelzate gedeelde derde laatste plaats. Sparta Petegem heeft 1 punt minder en rode lantaarn RFC Wetteren 3 stuks. 19 van die 27 punten werden in eigen huis gehaald.
De ploeg scoorde 35 doelpunten en incasseerde er 41. De verdediging heeft 5 clean sheets.
De doelpunten werden gemaakt door:
15: Joran Triest
7: Mamadou Diallo
3: Viktor Van Kerkhoven en Bryan Eyenga Lokilo
2: Matties Volckaert
1: Samuel Davies, Lars Cooman, Mathis Biebuyck, Ceti Junior Tchibinda en Maxim Zeulevoet

Stefan Leleu: “Hopen dat iedereen goed gerecupereerd is na woensdagavond”

“De match tegen RC Gent wordt bepalend om te zien in welke richting het slot van de competitie uitgaat”, beseft trainer Stefan Leleu. Met een zege in Oostakker flirt KSVO opnieuw met de top 5. “RC Gent mist een paar belangrijke spelers,” weet Leleu. “Ook achter de naam van topschutter Triest staat een groot vraagteken. Hij viel vorige week in de match tegen Eendracht Aalst uit met een schouderletsel. Voor de rest hebben ze daar wat onbekende jonge spelers met veel talent. Maar hoe dan ook: het wordt oppassen voor het gewonde dier RC Gent!”
De Engelse week verloopt momenteel prima voor KSVO met een 6 op 6. “Het wordt onze 3de match in 1 week. Het belangrijkste is dus goed recupereren en zorgen dat we klaar zijn om zaterdag tegen RC Gent iets te oogsten,” zo eindigt de Oudenaardse trainer.

Wedstrijdinfo:

Lorenzo Heirwegh pakte wel zijn minuten op Wetteren, maar voelde tijdens de wedstrijd wel nog iets. Niels Mestdagh had teveel last van een tegen Sparta Petegem opgelopen ribblessure en verzaakte aan de match op Wetteren. Hij is nog onzeker. Casper De Buysscher mag pas volgende week donderdag de trainingen hervatten. Thimo Spileers trainde donderdag niet wegens buikgriep. Ook voor hem is het afwachten of hij volledig zal hersteld zijn.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

KV Mechelen U23

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart