Matt Demets wordt gefeliciteerd. Hij lokte niet alleen de strafschop uit voor de 1-0, maar trapte die ook zelf vanop de stip tegen de touwen.  N De Zitter  KSVO

KSVO had wat recht te zetten na de matige vertoning bij het piepjonge KRC Gent. Tegenstander KVK Ninove won op de vorige speeldag van Olsa Brakel en kwam terug in de top drie. De ploeg van trainer Jean-Pierre Vande Velde vroeg de licentie voor eerste nationale aan en gaat voluit voor promotie. Kon KSVO tegen de Ninovieters de rug rechten?

Mestdagh en De Buysscher terug fit bij KSVO, handvol afwezigen bij Ninove

Niels Mestdagh was opnieuw wedstrijdfit en nam zijn plaats als linksachter opnieuw in. Vic Van Meenen ging hierdoor naar de bank. Jarno Jourquin was geschorst tegen zijn toekomstige ploeg. Zijn plaats in de verdediging werd ingenomen door Robbe De Waele, die dus een bank achteruit schoof. Matt Demets, vorige week bankzitter, kwam opnieuw in de ploeg. Goed nieuws was er ook van Casper De Buysscher, die opnieuw fit is en op de bank begon.
Ook KVK Ninove had zorgen. Daar zijn niet alleen Marco Hertveldt, Gauthier Bourguignon, Menco Deryck en Jelle Geenens out. Met Lorenzo Mataresse en Maxim Meert moesten ze ook nog eens 2 geschorsten missen.

Heel efficiënt KSVO voor de rust

De regenval van de voorbije dagen zorgde ervoor, dat het veld er vrij vettig bijlag, maar dat belette de 22 protagonisten niet om er meteen in te vliegen. Ninove had in de openingsfase iets meer balbezit, KSVO wachtte wat af. Bael was de eerste die voor dreiging zorgde. Zijn harde schot ging nipt naast. Aan de overkant werd een deviatie van Vandenborre op hoekschop van de lijn gekeerd. We waren vertrokken voor een leuke pot voetbal. Yoshi Mariën drukte in de beginfase zijn stempel op de wedstrijd met enkele pogingen vanop afstand. Het eerste schot was een oprapertje voor Verbrugge, maar bij de 2de poging moest Gillian alles uit de kast halen om de bal uit de kruising te halen, wat hij dan ook met brio deed. Heirwegh zette zich door in de zestienmeter en kreeg een zetje in de rug, maar de ref oordeelde dat dit te licht was voor strafschop. Even later ging de bal wel op de stip, na een fout op Demets. De terechte elfmeter werd keihard binnen getrapt door Matt zelf (1-0). KSVO kreeg nu vleugels en ook veel ruimte. Aan de overkant was het toch uitkijken voor Yoshi Mariën, die duidelijk buskruit in de voeten heeft. Opnieuw haalde Verbrugge met stijl een hard schot van de Ninoofse nummer 10 uit de kruising. Op slag van rust zette Vandenborre zich door. Zijn voorzet werd door de laag uitvallende Mézine nipt naast gekopt. Van Herreweghe zette op rechts de turbo in gang en haalde achterlijn. Zijn voorzet werd afgeblokt, maar hij kreeg de bal opnieuw voor de voeten. Zijn schot strandde op doelman Van Den Noortgaete.
De slotminuten van een aangename eerste helft hadden nog heel wat in petto. Heirwegh haalde op links de achterlijn, zijn voorzet werd onvoldoende afgeweerd tot in de voeten van Van Wambeke, die niet twijfelde en de 2-0 laag binnenschoof. In “The Dying Seconds”, haalde Yoshi Mariën opnieuw hard uit, maar ook deze keer kwam Verbrugge, met een tikkeltje geluk, als winnaar uit dit duel. Hij haalde de bal nog uit de benedenhoek en via de paal ging het ronde ding in hoekschop. Deze cruciale redding zorgde voor een wereld van verschil.

KSVO komt niet meer in de problemen in 2de helft

Trainer Vande Velde had al na een halfuur broertje Jari Mariën met een nieuw letsel moeten wisselen, maar voor de rest kwamen dezelfde tenoren aan de aftrap voor de 2de helft. Het eerste kwartier na de rust zorgde voor weinig actie. Ninove moest nu komen, maar deed dat te traag en te ordeloos. De licht geblesseerde Demets werd vervangen door Van Meenen en Victor zorgde meteen voor de nodige dreiging. Zijn venijnige lage voorzet werd aan de tweede paal voor de aanstormende Heirwegh nog net in hoekschop getipt. Op het uur verloor VK Ninove ook nog eens Steve Bael met een kwetsuur. KSVO kreeg nu enorm veel ruimte en Van Meenen zag zijn schot niet zover overgaan. Van Meenen bleef voor dreiging zorgen. Na een doorsteekpass van Vandenborre, trapte hij uit een scherpe hoek nipt voorlangs. Ook Guillaume Cnudde kon zich knap doorzetten, maar ook zijn schot ging over het bezoekende doel. Bij Ninove kwamen de combinaties er niet meer uit, dus probeerde Dibola het met een knappe solo. Doelman Verbrugge had zich voorgenomen om vandaag geen doelpunt binnen te laten en kwam ook nu als overwinnaar uit dit man-tegen-man duel. KSVO bleef nu gewoon de betere ploeg, maar zowel Cnudde, Van Meenen als Mézine kregen de bal niet voorbij Van Den Noortgaete. De voor de rest onzichtbare Ninoofse topschutter Romero kreeg in blessuretijd toch nog een kansje, maar kopte van dichtbij over de kooi van Verbrugge.
KSVO rechtte inderdaad de rug en flirt na een verdiende en knappe zege opnieuw met de top 5. Volgende week trekken onze jongens naar FC Gullegem, op zoek naar de kaap van de 40 punten. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder De Buysscher. Casper pakte immers een 3de gele kaart en is dus geschorst. Jarno Jourquin daarentegen komt dan terug uit schorsing.

Spelersinfo:

KSVO:
Verbrugge, Van Herreweghe, De Waele, Spileers, Mestdagh, Van Wambeke, Cnudde, Heirwegh (80’ Lyssens), Demets (52’ Van Meenen), Mézine en Vandenborre (70’ De Buysscher)

VK Ninove: Van Den Noortgaete, Ribeiro, De Bauw, Mariën Jari (34’ Onderbeke), Romero Oli, Mariën Yoshi, Emhandi (75’ Mputu Lokwa), Dibola Junior, Chirishungu, De Geyndt en Bael (62’Van Der Heyden).

Doelpunten:

23’ 1-0 Demets
42’ 2-0 Van Wambeke

Gele kaarten: Bael (KVKN en de Buysscher (KSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Jiri Bergs; AR1: Nick Delporte, AR2: Niels D'Haene
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

KV Mechelen U23

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart