Robbe De Waele schreeuwt het uit. Hij scoorde in de slotfase de verdiende winnende treffer in de met 3-2 gewonnen heenmatch tegen FC Gullegem.  N De Zitter  KSVO

KSVO trekt zondagnamiddag naar Gullegem. Een zege zou onze ploeg een enorme boost geven. Enerzijds omdat – voor wie er nog zou aan twijfelen – een verlengd verblijf in 2de amateurklasse dan zo goed als zeker is. Anderzijds omdat KSVO met veel vertrouwen en vrij ontspannen, de week erna leider Eendracht Aalst mag ontmoeten. Maar eerst moet KSVO voorbij FC Gullegem, dat de punten best nog kan gebruiken.

FC Gullegem kan best nog wat punten gebruiken

FC Gullegem had het de voorbije seizoenen lastig om het behoud te verzekeren en wou dit seizoen een serieuze sprong maken. Het kreeg dan ook een serieuze kwaliteitsinjectie. Bij Racing Harelbeke haalde het doelman Sören Dutoit. Sören speelde 7,5 seizoenen voor KSVO. Jarne Jodts, Liam Prez en Dirk-Jan Dewaegemaeker kwamen over van KVK Westhoek, dat vorig seizoen de degradatie niet kon ontlopen. Voor de rest bleef de kern zo goed als behouden. Warre Coopman (RC Harelbeke), Victor Notebaert (SV Rumbeke), Efram Vansuypeene (SV Loppem) en doelman Brandon Vanderbeken (SC Wielsbeke) zochten wel andere oorden op.
FC Gullegem begon met een thuiszege en 2 gelijke spelen aan deze jaargang. Op speeldag 4 werd voor het voor eerst verloren op het veld van KSV Oostkamp. Na 2 nieuwe zeges verloor het in eigen huis van Jong Cercle B. Daarna pakte de ploeg uit met 7 op 9, waardoor het in de top 5 terecht kwam. De ploeg liet zich in eigen huis verrassen door Mandel United. Had het daar gewonnen, kwam het op speeldag 12 als medeleider naar KSVO! Want op die speeldag speelde beide ploegen immers een topper, gewonnen door KSVO met 3-2, na een ijzersterke 2de helft. FC Gullegem zat hierna in een dip, maar na 2 thuiszeges tegen Merelbeke en Harelbeke, herpakte de ploeg zich nog voor nieuwjaar. Na de feestdagen ging het een stuk minder vlot voor de West-Vlamingen. Het pakte amper 7 punten uit 9 matchen en zakte zo verder weg, net boven de gevarenzone. Vorige week won het de superbelangrijke match op Voorde-Appelterre, waardoor het zichzelf toch uit de gevarenzone hees.
 
1 FC Gullegem - Sparta Petegem KFC 2 - 0   15 FC Gullegem - KRC Harelbeke 2 - 1
2 VK Ninove - FC Gullegem 1 - 1   16 Olsa Brakel - FC Gullegem 3 - 0
3 FC Gullegem - RFC Wetteren 4 - 4   17 FC Gullegem - Eendracht Aalst SC 1 - 3
4 KSV Oostkamp - FC Gullegem 2 - 1   18 RFC Wetteren - FC Gullegem 1 - 4
5 FC Gullegem - KRC Gent 3 - 1   19 FC Gullegem - Jong EsseVee 1 - 5
6 KVV Zelzate - FC Gullegem 1 - 2   20 Jong Cercle - FC Gullegem 4 - 2
7 FC Gullegem - Jong Cercle 0 - 2   21 FC Gullegem - KM Torhout 1 - 3
8 KM Torhout - FC Gullegem 0 - 1   22 FC Gullegem - VK Ninove 1 - 2
9 FC Gullegem – FC Voorde-Appelterre 2 - 2   23 FC Mandel United - FC Gullegem 1 - 1
10 Jong EsseVee - FC Gullegem 0 - 2   24 FC Gullegem - KSV Oostkamp 2 - 1
11 FC Gullegem - FC Mandel United 1 - 2   25 Sparta Petegem KFC - FC Gullegem 2 - 1
12 KSVO - FC Gullegem 3 - 2   26 FC Voorde-Appelterre - FC Gullegem 0 - 2
13 SC Dikkelvenne - FC Gullegem 2 - 0   27 FC Gullegem - KSVO -
14 FC Gullegem - KFC Merelbeke 4 - 3        

FC Gullegem staat nu op een met KM Torhout gedeelde 10 de plaats met 34 punten. Dat zijn er 4 meer dan Zelzate en Harelbeke, die op de eerste degradatieplaatsen staan. KSVO staat 3 plaatsen en 4 punten boven Gullegem.

Gullegem kreeg zijn 34 punten dankzij 10 zeges en 4 gelijke spelen. Het verloor 12 keer. De degradatie. Het scoorde 43 keer en incasseerde 49 tegentreffers. De verdediging kan 4 clean sheets voorleggen

De doelpunten werden gemaakt door:

10: Dirk-Jan Dewaegemaeker
9: Indy Vancraeyveldt
5: Aaron Dhondt en Rune Moerkerke
3: Jorn Braekeveld, Liam Prez en Kevin Henneuse
1: Juul Tanghe, Victor Van De Wiele en Michiel Hanssens
2: own goals

FC Gullegem, ploeg met heel wat ervaring

“FC Gullegem blijft een team met goede spelers,” weet trainer Stefan Leleu. “Na enkele mindere seizoenen mikten ze deze keer op de top 5 voor aanvang van deze competitie en toen ze naar ons kwamen in november, stonden ze op de 3de plaats! Nadien presteerde het team te wisselvallig om deze positie te handhaven. Met Dewaegemaeker, D’Hondt en De Prez hebben ze vooraan heel wat kwaliteit lopen. Na dit seizoen zoeken ze alle 3 wel andere oorden op. FC Gullegem beschikt verder over een ervaren middenveld met Vancraeyveldt, Van De Wiele en Henneuse. Achterin hebben ze met Jodts, Van De Geuchte en Sampers ook heel wat ervaring lopen. Met enkele jonge beloftevolle spelers zoals Braekeveld, Tanghe en Moerkerke erbij, maakt dit een te duchten geheel! Onze gewezen doelman Sören Dutoit heeft pech. Hij blesseerde zich begin januari is een lange tijd out. Zowel Gullegem als wij zorgden de voorbije speeldag voor een mooie zege. Ook Gullegem zal net als wijzelf dit willen verzilveren met nieuwe puntenwinst zondag. Met volgende week de komst van leider Eendracht Aalst is puntenwinst zeker een must,” zo eindigt Stefan Leleu.

Spelersinfo:

Bij KSVO keert Jarno Jourquin terug uit schorsing. Zijn plaats wordt nu ingenomen door Casper De Buysscher.
Bij FC Gullegem zijn Rune Moerkerke en Sören Dutoit out. Henri Moyaert is geel geschorst.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

KV Mechelen U23

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart