Jarno Jourquin in duel met de Aalsterse topschutter Denislav Angelov.    

KSVO en Eendracht Aalst kijken elkaar opnieuw in de ogen. Beide ploegen verloren op de voorbije speeldag en zullen dus wat willen recht zetten. Leider Aalst kent extra sportief een bijzonder woelig jaar, maar wil absoluut de promotie naar de hoogste amateurklasse afdwingen.

Eendracht Aalst haalde dit seizoen al fors uit op de transfermarkt.

Eendracht Aalst smeet zich in het tussenseizoen volop op de transfermarkt. Stef De Backer is iemand met leiderscapaciteiten en ervaring en komt over van KVK Ninove. Bob Straetman en Jelle Geenens komen eveneens over van Ninove. Straetman kennen we nog van bij FC Merelbeke. De Noor Edward Race komt over van Olympic Charleroi. Zvonimir Mikulic is een doelman en komt over van het Bulgaarse Hebar Pazardzhik. Jordy Schelfhout, een andere doelman, komt over van KV Oostende. Calvin Dekuyper, broer van speler Mitch, komt over van reeksgenoot Mandel. Ferhad Ayaz is een Zweed die overkomt van IK Brage. Nicolae Milinceanu is een Moldavische spits en was 15 keer international voor zijn land. Hij komt over van het Cypriotische Karmiotissa Pano Polemidion. Denislav Angelov tenslotte, speelde vorig seizoen bij het Bulgaarse Etar Veliko Tarnovo.

Eendracht Aalst voorlopig gered van het faillissement

Bij aanvang van het seizoen toonde Eendracht Aalst sportief dus alvast dat het de ambitie heeft om een stap hoger te zetten naar 1ste nationale. Extra sportief was het echter op geen enkel moment rustig in de Ajuinenstad. Er hing zelfs een faillissement boven het hoofd, maar vandaag kwam het nieuws dat er een forse kapitaalsinjectie in de club wordt gespoten. Het is het Turkse bestuur zelf dat met een bedrag van meer dan 450.000 euro over de brug komt. Daarmee is de club weer schuldenvrij en komt de licentieaanvraag voor het volgende voetbalseizoen niet langer in gevaar.

Beter in uitmatchen dan in eigen huis

Eendracht Aalst startte de competitie met wat vertraging. Op speeldag 2 mochten zij voor het eerst aantreden in deze competitie. Het werd meteen een zege tegen KSVO. Hun 3de wedstrijd verloren ze in eigen huis tegen Mandel United en Trainer Carl De Geyseleer betaalde meteen het gelach wegens “tegenvallende resultaten”. Hij werd opgevolgd door Regi Van Acker. Deze leek de ploeg aanvankelijk op het juiste te spoor te brengen, maar na de nederlaag op KM Torhout, waardoor Aalst leider af was, werd ook hij ontslagen. Eendracht Aalst slaagde erin om Bekir Celik (34) bij Lokeren-Temse weg te plukken, waar hij als assistent werkte van Hans Cornelis. 
Toch blijven hun resultaten rare sprongen maken. Vooral in eigen huis is Aalst verre van onoverwinnelijk
In het Pierre Cornelisstadion kon het slechts 6 keer winnen in 14 matchen. Liefst 4 keer werd verloren en 4 keer gelijkgespeeld. Dat zorgt voor amper 22 punten op 42. Aalst doet het dit seizoen daarentegen wel uitstekend in zijn uitmatchen. Daar haalde het 27 punten op 39!

De gespeelde wedstrijden van Eendracht Aalst:
 
1 Eendracht Aalst- KSVO 2-0   15 SC Dikkelvenne - Eendracht Aalst 1-1
2 Jong Essevee B - Eendracht Aalst 0-0   16 Eendracht Aalst - RC Gent 0-0
3 Eendracht Aalst - Mandel United 1-2   17 FC Gullegem - Eendracht Aalst 1-3
4 KSV Oostkamp - Eendracht Aalst 0-4   18 Eendracht Aalst - Voorde-Appelterre 1-2
5 Eendracht Aalst - FC Merelbeke 1-0   19 Eendracht Aalst - KVV Zelzate 1-0
6 Eendracht Aalst - Sp. Petegem 3-1   20 Eendracht Aalst - FC Wetteren 0-0
7 KVV Zelzate - Eendracht Aalst 1-3   21 KM Torhout - Eendracht Aalst 3-2
8 Eendracht Aalst - RC Harelbeke 1-1   22 Eendracht Aalst - Jong Essevee B 1-0
9 Voorde-Appelterre - Eendracht Aalst 0-1   23 RC Gent - Eendracht Aalst 2-3
10 VK Ninove - Eendracht Aalst 2-0   24 FC Merelbeke - Eendracht Aalst 0-2
11 Eendracht Aalst - Olsa Brakel 1-1   25 Eendracht Aalst – SC Dikkelvenne 0-3
12 Jong Cercle B - Eendracht Aalst 0-1   26 Mandel United - Eendracht Aalst 0-2
13 FC Wetteren - Eendracht Aalst 3-3   27 Eendracht Aalst - Jong Cercle B 2-3
14 Eendracht Aalst - KM Torhout 3-1   28 KSVO - Eendracht Aalst ...-...

Aalst won 14 keer, verloor 6 matchen en speelde 7 keer gelijk. De Ajuinen zijn hiermee leider met 49 punten uit 27 wedstrijden. VK Ninove en SC Dikkelvenne volgen op 3 punten, KSV Oostkamp reeds op 6.
Het scoorde 42 doelpunten.

Doelpuntenmakers bij Eendracht Aalst

7: Angelov Denislav
5: Straetman Bob
5: De Vriendt Jari
4: Milinceanu Nicolae
4: Ayaz Ferhad
4: Bursens Andreas
3: Mputu Jesse
3: Mrsic Antonio
3: Geenens Falko
2: Van Den Eynde Arne
2: De Coninck Jilke

Met 27 tegendoelpunten en 12 clean sheets heeft de ploeg de beste verdediging van de reeks

Stefan Leleu:” Leider heeft enorm veel kwaliteit lopen”

“Eendracht Aalst presteert duidelijk beter in de uitmatchen dan in eigen huis,” begint Stefan Leleu. “Op het veld van Aalst verloren we, maar ondertussen zijn er in het elftal wel wat andere namen te zien. Zo gingen Calvin en Mitch Dekuyper van Aalst naar KM Torhout. Mulopo Kudimbana, Antonio Mrsic, Ayrton Mboko-Sambeya, Stefan Statev en Adam Zaian zijn de namen die er nog niet bij waren in de heenmatch. Na het gedwongen vertrek van Regi van Acker, haalden ze met Bekir Celik een nieuwe trainer. Met de gekende Stef De Backer, Edvard Race, Arne Van den Eynde, Jilke De Coninck, Denis Angelov en Falko Geenens hebben ze heel wat kwaliteit en power in het elftal. Ondanks alle perikelen van de voorbije maanden staan ze niet voor niets eerste. Het wordt opnieuw een zware brok, maar we moeten klaar zijn voor de strijd. We willen de nederlaag van op Gullegem doorspoelen, maar ook Eendracht zal na de misstap van vorige week tegen Jong Cercle gebrand zijn op een zege. Wij willen in onze thuiswedstrijden toch ook onze nodige punten pakken. Tegen Aalst is er altijd veel volk en de nodige sfeer. Onze préfoot is ook volzet, dus redenen genoeg om de mouwen op te stropen en er een goede wedstrijd van te maken,” aldus de Oudenaardse trainer.

Spelersinfo:

Lorenzo Heirwegh zal nog out zijn tot na de Paasbreak. Casper De Buysscher trainde opnieuw de ganse week en is speelklaar.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

KV Mechelen U23

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart