Net als in de heenmatch scoorde Lorenzo Heirwegh vanop de stip. Deze keer moest KSVO wel vrede nemen met een gelijkspel tegen Mandel United.  N De Zitter  KSVO

KSVO kon deze avond mits een zege een gouden zaak doen in de stand en – voor wie er eigenlijk nog aan twijfelt – een definitieve stap zetten, richting het behoud. Maar ook tegenstander Mandel United kan nog enkele puntjes gebruiken om uit de gevarenzone te blijven. Beide ploegen scoren sinds Nieuwjaar erg moeilijk, maar defensief behoren beide teams tot de beste leerlingen van de klas. Een dubbeltje op zijn kant dus.

Heirwegh en De Waele opnieuw wedstrijdfit

Bij KSVO was er de terugkeer van Lorenzo Heirwegh en Robbe De Waele. Beiden kwamen meteen in de basis, waardoor Lyssens en Van Meenen op de bank zaten naast Mézine en Vandenborre. 
Bij Mandel United geen Jules Desot. Zijn tweelingbroer Arthur stond wél aan de aftrap.

Twee strafschoppen zorgden voor een 1-1 ruststand

KSVO begon heel sterk met in de openingsfase meteen een handvol hoekschoppen. Op één daarvan poeierde Cnudde een afvallende bal in één tijd millimeters naast. Zoals enigszins te verwachten, kroop Mandel United in de egelstelling, georganiseerd rond een heel sterk centraal duo en loerend op de omschakelingsmomenten. KSVO combineerde vlot, maar het was o zo moeilijk om een barstje te vinden in de Mandels muur. Een vlotte en mooie combinatie via Jourquin en Heirwegh bracht de bal in de loop van De Buysscher, die meteen uithaalde. Zijn schot werd afgeblokt. Even was er Oudenaards appel voor strafschop wegens hands, maar de ref wuifde dit weg. Bij de eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers – we waren ondertussen al in minuut 35 – blokte De Waele een schot van Shkodra af. Deze keer wees de ref wel naar de stip voor hands. Arthur Desot trapte die laag, net buiten het bereik van Verbrugge tegen de touwen. De 0-1 was gezien het spelverloop en de resem hoekschoppen die KSVO had gekregen zeer gevleid. Op slag van rust verlengde De Buysscher een nieuwe hoekschop met het hoofd tot bij Jourquin, die van dichtbij over trapte. Toch zou KSVO nog voor de koffiebreak op gelijke hoogte komen en ook vanaf de stip. Robbe De Waele trapte op doel en ook dit schot werd afgeblokt via de armen van een verdediger. Ref Vitse wees ook nu gedecideerd naar de stip en de weder optredende Heirwegh trapte de gelijkmaker staalhard binnen: 1-1 was meteen de ruststand in een kansarme match, waarin KSVO “op punten” wel een voorsprong kon wettigen.

KSVO kon in 2de helft gelukkig op doelman Verbrugge rekenen

Matt Demets, redelijk zwaar aangepakt door zijn toekomstige ploegmakkers, bleef in de kleedkamer voor Vic Van Meenen en we kregen hetzelfde scenario als in de eerste helft. Ook nu meteen een handvol hoekschoppen voor KSVO en op één daarvan kopte Jourquin heel krachtig…. maar nipt naast het doel van Deré. Echte doelkansen kon KSVO, ondanks de aanhoudende druk niet afdwingen. Heirwegh probeerde het vanuit een scherpe hoek met een gekruist schot, niet zover naast. Aan de overzijde was het plots alarmfase rood, na een zeldzame hoekschop voor de bezoekers. Shkodra trapte op doel, Desot devieerde met een listig hakje, maar Verbrugge redde knap. KSVO was meteen gewaarschuwd dat het achteraan alert moest blijven. Brogniez kreeg plots veel ruimte, maar zijn messcherpe voorzet werd gelukkig voor KSVO gemist door Desot. We vallen in herhaling als we schrijven dat het hoekschoppen regende voor KSVO, maar de Mandelse verdediging bleek uit het goede hout te zijn vervaardigd. KSVO kreeg de bal, maar het was wel aan de overzijde doelman Verbrugge die uitpakte met dé redding van de match. Hij kwam als overwinnaar uit een één-tegen-één situatie met Desot. Het laatste kwartier was het voor KSVO dan ook wat hinken op 2 gedachten. Het ene puntje vasthouden? Of toch nog op zoek gaan naar de winnende treffer met het risico op een dodelijke counter te lopen? Met Mézine en Vandenborre bracht trainer Leleu wel nog vers aanvallend bloed in, maar verder dan een kopbal van de gewezen Mandel spits kwam KSVO niet. Jérôme liep zich vrij op een vrije trap van Heirwegh, maar kon zijn kopbal niet kadreren. Meteen het laatste wapenfeit in een kansarme wedstrijd die toch tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

Het blijft allemaal dik op elkaar geplakt in deze reeks

Merkwaardig is dat sinds nieuwjaar KSVO en Mandel elkaar van geen haar lossen. Beide ploegen wonnen elk 3 keer, speelden 4 keer gelijk, verloren 6 maal, scoorden elk 9 doelpunten en incasseerden elk 13 tegendoelpunten!
Nogmaals het bewijs dat het in deze reeks bijzonder dicht bij elkaar hangt. Komend weekend trekt KSVO naar het zwaar in puntennood verkerende KRC Harelbeke. Daar kan het zich definitief veilig spelen.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, De Waele, Van Wambeke (77’ Lyssens), Heirwegh, Cnudde (83’ Vandenborre), De Buysscher (72’ Mézine) en Demets (46’ Van Meenen)

RFC Mandel United: Deré, Desmet, Vanacker, Van Heuverzwyn, Himpe, Laevens (90’ Cardoen), Pardo, Verhaest, Brogniez, Shkodra (67’ Schelstraete) Desot Arthur

Doelpunten:

35’ 0-1 Desot Arthur (pen.)
43’ 1-1 Heirwegh (pen.)

Gele kaarten: Van Herreweghe (KSVO), Van Heuverzwyn, Himpe en Laevens (RFCMU)

Wedstrijdleiding: Ref: Vitse Jasper; AR1: De Roeck Tom; AR2: Detremmerie Vincent
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart