Thimo Spileers is normaal gezien wedstrijdfit  N De Zitter  KSVO

Bij KSVO is alles momenteel perfect in evenwicht: 40 punten na 30 matchen, 10 keer gewonnen, evenveel nederlagen en ook evenveel gelijke spelen. Bovendien scoorde de ploeg 36 goals en incasseerde het evenveel tegentreffers. In het Forestiersstadion kan KSVO absolute zekerheid krijgen over het behoud. Niemand die hier nog aan twijfelt, maar trainer Leleu wil na zondag al mathematische zekerheid.

KRC Harelbeke startte seizoen met grootse plannen…

KRC Harelbeke kon zich vorig seizoen pas in de slotfase van de competitie definitief redden. We herinneren ons vooral de match in de terugronde, toen KSVO een knappe reeks had neergezet, maar in eigen huis een zware mokerslag kreeg van De Ratten. Het werd 0-4 en KSVO was terug naar af. Onze ploeg kon zich toch herpakken en beloonde zichtzelf een mooi seizoeneinde.
Harelbeke begon dit seizoen met Stijn Meert en Bruno Derveaux als hoofdtrainers en Vincent Hoste als T3. Na Nieuwjaar kwam Kurt Delaere over van reeksgenoot KSV Oostkamp. Hij werd de nieuwe hoofdtrainer. Bruno Derveaux zette hierdoor een stapje opzij en gaat zich in de toekomst focussen op de taak van coördinator van het dagelijks bestuur. Hij zal onder meer de sportieve uitbouw helpen mee structureren en andere bestuurlijke taken op zich nemen. Voorzitter Nico Dhaenens is heel ambitieus en hoopt dat Delaere samen met Stijn Meert en Vincent Hoste zijn ploeg naar een hoger niveau kan tillen: “De club zelf heeft op diverse vlakken haar werking al een stap verder kunnen brengen, wat resulteert in een pak meer toeschouwers thuis en op verplaatsing.” En het zag er allemaal veelbelovend uit. Er was voor aanvang van het seizoen de “gratis abonnementenactie” voor de inwoners van Harelbeke en buurgemeenten, die een succes werd, want de ploeg deelde liefst 4.500 abonnementen uit. Of die allemaal naar de wedstrijden komen kijken, is een ander paar mouwen. Eind oktober trok de ploeg met liefst 13 volle bussen en 750 supporters naar Sclessin voor de bekermatch tegen de Rouches. Kortom: aan ambitie om in de top 5 te spelen, was er geen gebrek.

… maar sportief zit de ploeg in heel troebel degradatiewater.

De realiteit is echter heel anders. De ploeg begon met 3 gelijke spelen uit de eerste 5 wedstrijden. Pas op speeldag 6 werd voor het eerst gewonnen, op bezoek bij Mandel United. Een mooie 9 op 15 zorgde ervoor dat de ploeg een sprong maakte in de stand. Maar daarna zakte het terug in elkaar met als absoluut dieptepunt een 7-2 nederlaag bij KRC Gent. Hierna volgden nog 2 nederlagen, waardoor de Ratten in acute puntennood kwamen. Het was erop of erover, toen Harelbeke in de laatste match van de heenronde naar KSVO kwam. Knokkend en zwoegend haalde het een belangrijke 0-2 zege in ons Thienpontstadion. Met een knappe 8 op 12 na de winterbreak, leek de ploeg eindelijk op het goede spoor te zitten. Maar hierna volgde een dramatische reeks met 8 nederlagen en amper 3 gelijke spelen in 11 matchen, waardoor de ploeg nu in een penibele situatie verkeerd. Dat het rommelt in het Harelbeekse huishouden, kan ook niet worden ontkend, want zowel T2 Stijn Meert als T3 Vincent Hoste werden einde vorige maand aan de deur gezet. Harelbeke moet zich dus dringend herpakken en de vraag is of dit na 2 opeenvolgende keren opnieuw tegen KSVO kan gebeuren…
 
1 KM Torhout - KRC Harelbeke 3 - 1   18 Sparta Petegem - KRC Harelbeke 1 - 1
2 KRC Harelbeke - SC Dikkelvenne 1 - 1   19 KRC Harelbeke - KM Torhout 2 - 0
3 KRC Harelbeke - Sparta Petegem 2 - 2   20 KVV Zelzate - KRC Harelbeke 2 - 2
4 RFC Wetteren - KRC Harelbeke 2 - 2   21 KRC Harelbeke - KRC Gent 2 - 1
5 KRC Harelbeke - KVV Zelzate 1 - 2   22 Voorde-Appelterre - KRC Harelbeke 3 - 1
6 Mandel United - KRC Harelbeke 0 - 2   23 KRC Harelbeke - RFC Wetteren 0 - 1
7 KRC Harelbeke - Voorde-Appelterre 4 - 0   24 KRC Harelbeke - Mandel United 0 - 1
8 Olsa Brakel - KRC Harelbeke 0 - 0   25 FC Merelbeke - KRC Harelbeke 4 - 0
9 Eendracht Aalst - KRC Harelbeke 1 - 1   26 KRC Harelbeke - KSV Oostkamp 2 - 2
10 KRC Harelbeke - VK Ninove 1 - 1   27 SC Dikkelvenne - KRC Harelbeke 2 - 2
11 KSV Oostkamp - KRC Harelbeke 3 - 1   28 KRC Harelbeke - FC Gullegem 2 - 3
12 KRC Harelbeke - FC Merelbeke 2 - 0   29 VK Ninove - KRC Harelbeke 2 - 1
13 KRC Gent - KRC Harelbeke 7 - 2   30 KRC Harelbeke - Olsa Brakel 1 - 1
14 KRC Harelbeke - Jong Cercle B 0 - 3   31 KRC Harelbeke - KSVO -
15 FC Gullegem - KRC Harelbeke 2 - 1   32 Jong Cercle B - KRC Harelbeke -
16 KRC Harelbeke - Jong EsseVee 2 - 1   33 KRC Harelbeke - Eendracht Aalst -
17 KSVO - KRC Harelbeke 0 - 2   34 Jong EsseVee - KRC Harelbeke -

Harelbeke staat op de 16de plaats na 30 speeldagen. Het won 7 matchen, verloor er 12 en speelde liefst 11 keer gelijk. De ploeg heeft 32 punten en staat daarmee op 4 punten van de eerste veilige plaats, die wordt bezet door KRC Gent. KSVO heeft 8 punten meer dan de toekomstige tegenstander. Ook Zelzate, Olsa Brakel, Torhout en Mandel United staan nog tussen KSVO en Harelbeke.
In eigen Forestiersstadion behaalde de ploeg 20 punten.

De ploeg scoorde 41 doelpunten en die werden gemaakt door:

8: Stiers Preben,
5: Samyn Emile,
4: Kasmi Joenes
3: Van Mol Oscar, Ben Omar Yassin, Vandenbroucke Niels en Santens Robbe.
2: Kyeremeh Gyamfi, Noppe Charles
1: Desmet Pieter, Toye Robin, Vanwildemeersch Jaan, Yagan Zaven, Dewaele Lukas en Beirlaen Jordi
Er viel ook 2 owngoals

De verdediging incasseerde 51 tegendoelpunten en kan 6 clean sheets voorleggen.

Stefan Leleu: “nauwelijks te geloven dat Harelbeke zo diep is gezakt”

Stefan Leleu kwam nog eens terug op het gelijke spel van afgelopen weekend tegen Mandel United. Tegen Mandel mag je absoluut niet op achterstand komen, maar dat gebeurde na een handsval op strafschop. Enkele minuten daarvoor werd mijn ploeg en een overduidelijke strafschop geweigerd na een identieke fase, dat is duidelijk te zien op de beelden. Als we voorkomen, dan hebben wij de beste papieren om deze match winnend af te sluiten. Nu gebeurde dit niet, integendeel! Gelukkig voor ons ging de bal in de slotfase van de eerste helft voor ons dan wel op de stip en kon Lorenzo Heirwegh de oververdiende gelijkmaker netten.”
8 punten voorsprong, nog 12 te verdienen. KSVO staat op de rand van een verlengd verblijf in de 2de amateurklasse. “Niemand die hieraan nog twijfelt, maar ik wil zo snel mogelijk mathematische zekerheid,” is de Oudenaardse trainer duidelijk. Bij een zege is KSVO zeker van het behoud. Met een gelijkspel blijft de kloof 8 punten met nog 9 te gaan. Een nederlaag in Harelbeke zou toch nog wat extra spanning meebrengen, hoewel er nog een handvol ploegen tussen KSVO en die rechtstreekse degradatieplaats staan.
“Harelbeke zal alles op alles zetten om hun laatste kans te grijpen,” beseft Stefan Leleu. “Onbegrijpelijk dat ze op die positie staan! Met de gedane aankopen Stiers (KVO), Yagan (RC Gent), Ben Omar en Kyeremeh (Lokeren-T), Valera (Lokeren, Knokke) Bossut (Z-WA) en Samyn (Knokke) en het geraamte van de ploeg van vorig seizoen, leek de ploeg de ambitie te hebben om top 5 te spelen… Ze hebben met Kyeremeh en Samyn snelheid, met Yagan en Ben Omar technisch vernuft en met Van Mol, De Smet, Stiers, Noppe en Valera veel gestalte. Het lijkt dus een compleet team. Tegen Olsa Brakel speelden ze gelijk, maar zij verdienden zeker meer. We zijn dus gewaarschuwd dat we direct bij de les gaan moeten zijn en volop strijd zullen moeten maken. We moeten ons beste beentje zetten en onszelf eindelijk belonen met een zege. We hebben immers de voorbije matchen meer dan goed gespeeld, maar niet altijd loon naar werken gekregen.”

Spelersinfo:

Thimo Spileers was deze week wat ziek maar zou normaal gezien speelklaar moeten zijn.
 zaterdag 22/06 om 17u00

K.S.V.O.

V/S

FC.V.Dender E.H.


22/06

17u00

K.S.V.O.

-

FC.V.Dender E.H.

25/06

19u00

K.S.V.O.

-

KV Mechelen

27/06

19u00

K.S.V.O.

-

Union SG B

13/07

17u00

K.S.V.O.

-

K.MSK.DEINZE

17/07

19u30

K.S.V.O.

-

RSC. Anderlecht Futures

19/07

19u00

K.S.V.O.

-

KSK Vlaamse Ardennen

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart