Voorzitter Kurt Vandeputte, geflankeerd door Mezine en Demets, die de club verlaten. Matt zorgde tegen jong EsseVee voor de 2-0 vanaf de stip en de pas ingevallen Jerome pakte nog eens uit met een absolute wereldgoal.  N De Zitter  KSVO

KVV Zelzate en KSVO kunnen er op de laatste speeldag nog een leuke afsluiter van maken. Als Zelzate in zijn dagje is, gaan de ballen er vlot in terwijl de Oudenaardse verdediging de op één na sterkste is van de reeks. Mits een zege haalt KSVO zelfs de kaap van 50 punten!

Armand “Mance” Seghers

KVV Zelzate startte met heel wat ambitie aan dit nieuwe seizoen en dat heeft veel te maken met de verhuis naar het nagelnieuwe Armand Segers-stadion. Het gemeentebestuur van Zelzate gaat als eerbetoon aan de legendarische doelman van La Gantoise én ereburger van de stad Zelzate, het stadion naar hem noemen. Het A-complex in de Patronagestraat is immers volledig gedateerd en dit gloednieuwe sportcomplex onderstreept de ambitie van de ploeg uit het noorden van de provincie. De ploeg haalde ook fors uit op de transfermarkt. Hervé Kage (Virton, Sp. Charleroi, KVK), Wolf Ackx (Jong Cercle) en Donovan Habbas (Olsa) waren de voornaamste nieuwkomers, terwijl het frame van de ploeg werd behouden.

Zware terugval na heel knappe start.

Ondanks een uitstekende start met 13 op 15, verliep het sportief heel wat minder, want in de volgende matchen pakte het amper 1 punt op 24 en zakte weg naar de buik van het klassement. Eén van de hoofdredenen is ongetwijfeld de toch wel vrij hoge blessurelast, die de ploeg van trainer Birger Van De Velde op dat moment trof. Hij betaalde uiteindelijk het gelag en werd tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer tijdelijk vervangen door technisch directeur Gino Pauwels. Maar met amper 16 punten uit 17 wedstrijden stond KVV Zelzate op een degradatieplaats bij de winterstop. Begin oktober deelde de ploeg zelfs de leidersplaats, samen met FC Merelbeke en Voorde-Appelterre!

Fors de transfermarkt op tijdens winterstop.

Er was dus werk aan de winkel bij de ambitieuze ploeg en Zelzate versterkte zich dan ook fors tijdens de winterbreak. Urbain Spaenhoven werd binnengehaald om op zijn 66ste de ploeg naar het behoud te loodsen. Ook Gewezen Anderlecht speler Rubenilson Dos Santos Da Rocha, beter bekend als Kanu, werd aangetrokken, evenals Joachim Van Damme (KV Mechelen, Waasland-Beveren), Gert Van Walle (Deinze, Lokeren Temse), Gianni De Neve (Sporting Lokeren) en Jef Vandemaele (Jong Cercle, Winkel Sport). Zelzate pakte meteen uit met een knappe 4-3 zege tegen Oostkamp en verloor de week erna nipt op Eendracht Aalst, maar haalde daarna 5 op 9 tegen 3 ploegen uit de onderste regionen. De opmars werd echter abrupt een halt toegeroepen door SC Dikkelvenne dat met liefst 4-7 ging winnen in Zelzate. Terug naar af? Neen, want het herpakte zich meteen en met een reeks knappe zeges, waarin heel veel werd gescoord. Zo kon de ploeg zich alsnog redden.

Wedstrijden KVV Zelzate
 
1 RFC Wetteren - KVV Zelzate 2 - 3   18 KVV Zelzate - KSV Oostkamp 4 - 3
2 KVV Zelzate - Jong Cercle 1 - 0   19 Eendracht Aalst - KVV Zelzate 1 - 0
3 Olsa Brakel - KVV Zelzate 2 - 4   20 KVV Zelzate - RC Harelbeke 2 - 2
4 KVV Zelzate - FC Voorde-Appelterre 1 - 1   21 FC Mandel United - KVV Zelzate 0 - 2
5 RC Harelbeke - KVV Zelzate 1 - 2   22 KRC Gent - KVV Zelzate 1 - 1
6 KVV Zelzate - FC Gullegem 1 - 2   23 KVV Zelzate - SC Dikkelvenne 4 - 7
7 SC Dikkelvenne - KVV Zelzate 1 - 1   24 Jong Cercle - KVV Zelzate 1 - 4
8 KVV Zelzate - Eendracht Aalst 1 - 3   25 KVV Zelzate - Jong EsseVee 3 - 2
9 KSV Oostkamp - KVV Zelzate 2 - 1   26 KVV Zelzate - FC Merelbeke 1 - 2
10 KVV Zelzate - KRC Gent 1 - 2   27 KVK Ninove - KVV Zelzate 2 - 1
11 KSVO - KVV Zelzate 3 - 0   28 KVV Zelzate - Sparta Petegem 3 - 1
12 KVV Zelzate - KVK Ninove 1 - 3   29 KM Torhout - KVV Zelzate 0 - 6
13 KVV Zelzate - FC Mandel United 1 - 2   30 KVV Zelzate - RFC Wetteren 6 - 0
14 Sparta Petegem - KVV Zelzate 1 - 1   31 FC Gullegem - KVV Zelzate 2 - 0
15 FC Merelbeke - KVV Zelzate 3 - 0   32 KVV Zelzate - Olsa Brakel 4 - 0
16 KVV Zelzate - KM Torhout 1 - 1   33 Voorde-Appelterre - KVV Zelzate 3 - 1
17 Jong EsseVee - KVV Zelzate 1 - 0   34 KVV Zelzate - KSVO -

KVV Zelzate won 12 wedstrijden, verloor 15 keer en speelde 6 keer gelijk, wat goed is voor een puntentotaal van 42 punten uit 31 matchen. De ploeg staat momenteel op de 13de plaats.
Er werden 62 doelpunten gescoord en bijna de helft kwamen van de voeten of hoofd van Donovan Habbas. Hij speelde destijds een half seizoen voor KSVO, waarin hij 16 keer raak trof in 19 matchen. Hij vertrok rond nieuwjaar naar Franc Borains en daarna kwam hij bij Olsa Brakel terecht, waarmee hij vorig jaar met 14 doelpunten topschutter werd. In de topschutterstand moet hij enkel de jonge EsseVeeër Mohamed Guindo (27) laten voorafgaan.


De schutters:

26: Habbas Donovan
6: Kage Hervé
6: Thyssen Louis
5: Wolf Ackx
4: De Neve Giani
4: Kanu
2: Van Damme Joachim
2: Zwart Thomas
1: Nyarko Emmanuel
1: Franki Tibo
1: Dassy Mohammed
1: De Witte Seppe
1: De Kerf Bo
1: Verstockt Jannes
1: Vandemaele Jef

De verdediging incasseerde 57 tegendoelpunten en kan 5 clean sheets voorleggen.

Eind Goed, Al Goed

De laatste thuismatch tegen Jong EsseVee werd op alle gebied een succes. Een even verdiende als knappe 3-0 zege, huldiging van boegbeeld Jesse Martens en Demets en Mézine die hun laatste thuismatch in het geelzwarte shirt opluisterden met een doelpunt. Matt bedankte met de 2-0 vanop de stip en Jérôme toverde wellicht zijn laatste wereldgoal voor KSVO uit zijn sloffen.
KSVO kende een wisselvallige terugronde na een uitstekende heenronde, waarin het even flirtte met de titel van herfstkampioen. Na een reeks van 8 matchen zonder zege, werd het toch even bang achteruit kijken voor deze heel jonge spelersgroep. Maar KSVO herpakte zich op het juiste moment en kwam uiteindelijk niet meer in de problemen. En was de verdediging vorig seizoen nog het zorgenkindje, dan heeft de ploeg dit seizoen enorme stappen voorwaarts gezet op dit gebied. Na kampioen Eendracht Aalst (32), heeft KSVO met 38 tegengoals immers de op één na beste verdediging, ondanks dat er regelmatig moest geschoven worden. KSVO mist op Zelzate niet alleen de geblesseerde Thimo Spileers, maar zal het ook moeten doen zonder de geschorste Niels Mestdagh. Trainer Stefan Leleu zal alweer moeten schuiven om topschutter Donovan Habbas en zijn kompanen het scoren te beletten.

Spelersinfo:

Bij KSVO komt Guillaume Cnudde terug uit schorsing, maar wordt zijn plaats nu ingenomen door Niels Mestdagh. Thimo Spileers is gekwetst.

Het verleden:

KSVO en Zelzate speelden in het verleden nog niet vaak tegen elkaar. Logisch, want het is pas vanaf de fusie tussen KSLV Zelzate en KFC Zelzate in 2008, dat de ploeg aan de opmars begon, richting nationaal voetbal.
In het seizoen 2021-2022 won KVV Zelzate 2 keer met 2-0 van KSVO.
Ook vorig seizoen moest KSVO op KVV Zelzate het onderspit delven, opnieuw met 2-0.
Het was pas in de terugronde dat KSVO voor het eerst kon scoren en winnen van onze tegenstander. Het werd 4-2. Lorenzo Heirwegh en Vladi Van De Wiel zorgden voor een 2-0 ruststand. Roy Broeckaert milderde vanop de stip, maar opnieuw Heirwegh zorgde voor een dubbele bonus. Simon Lanckman milderde opnieuw in de slotfase, maar in de slotminuut besliste Victor Van Meenen de wedstrijd.
Dit seizoen won KSVO op speeldag 11 vlot de heenmatch met 3-0 cijfers. De Kerf zorgde met een own-goal voor de ruststand. Van Meenen en De Buysscher zorgden voor de eindstand.woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart