Robbe De Waele, midden op de foto, zorgde met een staalharde kopbal en een indrukwekkende solo voor de gelijkmaker en de 1-2.  N De Zitter  KSVO

KSVO kon op de laatste speeldag een leuk einde breien aan dit seizoen en ingeval van een zege alsnog de kaap van 50 punten bereiken. De thuisploeg had zich ook reeds verzekerd van een verlengd verblijf in 2A en beide ploegen konden er dus een leuke eindeseizoensmatch van maken.

Generatie Z bij KSVO

KSVO kon bij zijn 2 vorige bezoeken op het oude terrein van KVV Zelzate nooit winnen. Het verloor er telkens met 2-0. De Kanaalploeg verhuisde ondertussen naar het nagelnieuwe en fraaie Armand Segers Stadion en – wie weet – misschien bracht deze nieuwe grond KSVO wel geluk!
Cnudde kwam terug uit schorsing, maar werd op het strafbankje nu vervangen door Niels Mestdagh. Guillaume kwam dus opnieuw in de ploeg en Lorenzo Heirwegh begon op de bank. Thimo Spileers geraakte uiteindelijk toch speelklaar en nam zijn plaats, centraal achterin naast Jarno Jourquin opnieuw in. Robbe De Waele schoof een bank vooruit naast Robin Van Wambeke, centraal op het middenveld. De plaats van Niels werd ingenomen door Jérôme Lyssens, die dus gelegenheidslinksachter werd. Met doelman Gillian Verbrugge, Gilles Van Herreweghe, Vic Van Meenen, Casper De Buysscher en Rune Vandenborre vonden we voor de rest de vertrouwde namen terug. Naast Lorenzo zaten Jérôme Mézine, Matt Demets en de jonge Glenn Tangala op de bank.
Het moet een unicum zijn voor het voetbal in Oudenaarde, maar de 11 die aan de match begonnen, zijn allemaal geboren in de 21ste eeuw. Ouderdomsdeken was zowaar doelman Gillian Verbrugge, met zijn 24 jaar en 4 maanden! Het was dus uitkijken wat dit jonge elftal, met een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 21 jaar oud zou presteren tegen de toch meer ervaren tegenstrever.

Jeugdig KSVO deed match na moeilijke start, nog voor de rust kantelen

De wedstrijd begon vrij evenwichtig met een kopbal van De Kerf, die naast ging. Toch was het Zelzate dat na de openingsfase het laken steeds meer naar zich toe trok. Na een vlotte counter bediende Habbas zijn kompaan De Kerf, die uit kansrijke positie wild overtrapte. KSVO had het in die fase moeilijk om de bal in eigen ploeg te houden. Verbrugge kwam even later nog als winnaar uit een duel met Deneve, maar moest zich kort daarop toch gewonnen geven na een knappe kopbal van Zwart: 1-0 en dus geen nieuwe clean sheet voor onze doelman. Halverwege de eerste helft kwam KSVO meer in beeld met een eerste kansje. Van Herreweghe kraakte echter zijn schot. Op het halfuur sloeg de KSVO-motor eindelijk aan. Vandenborre en Van Meenen kregen in een geharrewar de bal niet voorbij het groene benenbos. De bal kwam uiteindelijk bij Cnudde die zijn pegel maar nipt over doel zag vliegen. KSVO trok zich hier duidelijk aan op en dreigde met schoten van Jourquin en opnieuw Cnudde, net naast. Aan de overkant zorgde Habbas voor gevaar, maar hij zag zijn schot uitsterven op de vuisten van Verbrugge. Op slag van rust stak KSVO nog een tandje bij. Doelman De Ketelaere verkeek zich op een hoge voorzet en Van Meenen tikte de bal tot in de loop van Vandenborre. Het schot van onze spits werd echter op de lijn gekeerd in hoekschop. Van Meenen sneed die scherp aan en de hoog opverende De Waele kopte staalhard de gelijkmaker tegen de netten (1-1). De Waele vond steeds beter zijn draai en snoepte de bal af van een verdediger. Het ronde ding kwam tot bij Cnudde, die zijn schot net naast zag gaan. “Dan maar zelf eens proberen,” dacht De Waele en zijn hard schot zoefde slechts centimeters naast. Het was KSVO dat in het slot van de eerste helft het nadrukkelijkst op zoek trok naar de voorsprong en na een knappe actie van Van Herreweghe zag Vandenborre zijn deviatie in hoekschop gaan. Tussendoor had Verbrugge aan de overzijde wel wat geluk dat na een scrimmage De Kerf onvoldoende bij de bal kon. Rusten deden we met een billijke 1-1 stand na een eerste helft, waarin Zelzate heel sterk begon, maar uiteindelijk het initiatief aan KSVO moest laten.

KSVO nauwelijks nog in de problemen na sterke 2de helft.

Dezelfde spelers begonnen aan de 2de helft en De Waele trok meteen naar voor. Hij zeilde voorbij enkele verdedigers in de zestienmeter en haalde dan uit een vrij scherpe hoek de trekker over: 1-2! Het jonge KSVO begon steeds beter te draaien en Vandenborre duwde een voorzet van Cnudde nipt naast. Ook Van Meenen voelde zich steeds beter in zijn sas op het kunstgras en haalde de achterlijn. De Buysscher kopte zijn voorzet niet zover naast. Zelzate bracht met Van Damme meer gestalte en power in de ploeg, maar onze verdediging hield heel goed stand bij de tegenprikken. De bedrijvige Vandenborre trapte na een mooie aanval via Cnudde en Van Herreweghe in de draai over. Van Meenen kneep vanop links naar binnen en probeerde met rechts een plaatsbal naar de verste hoek. De Ketelaere pakte echter uit met een knappe redding. Cnudde zag zijn schot uit een scherpe hoek net gedevieerd worden door de doelman en zo bleef de bevrijdende derde treffer toch op zich wachten. Habbas probeerde het aan de overzijde met een kopbal, te centraal om Verbrugge in verlegenheid te brengen. De verlossende 3de treffer zou er dan toch komen toen bij een omschakelingsmoment De Waele de pas ingevallen Heirwegh diep stuurde. “Lorre” schakelde met een versnelling hoger zijn mannetje uit, dolde ook nog even met een tegenstander op de doellijn en gaf de bal dan perfect voor naar de 2de paal, waar Cnudde de 1-3 simpel binnentikte. De match leek gespeeld. Eén keer kon de thuisploeg nog dreigen, na een nummertje van Habbas. Na een knap bruggetje zette hij zichzelf op weg naar doel, maar stuitte op doelman Verbrugge. Zijn rebound ging via de paal en onze doelman terug het veld in. De buit was binnen en in de slotfase werd er aan beide kanten nog duchtig gewisseld. Vorige week kregen enkele Oudenaards speler hun applausvervangingen, nu was het de beurt aan die van KVV Zelzate. Eerst kreeg spits Thomas Zwart zijn open doekje. Hij speelt volgend seizoen voor Jong Lede. Daarna was het de beurt aan afscheidnemend kapitein Pieter Grootaert en doelman De Ketelaere. Kansen kwamen er niet meer en zo haalde KSVO het uiteindelijk verdiend met 1-3.

Eigen kweek

KSVO mag terugblikken op een sterke collectieve prestatie, na een wat moeizaam begin. Robbe De Waele kroonde zich met 2 mooie doelpunten tot matchwinnaar, maar dat is een beetje oneer aandoen aan de rest van de ploeg. Van Herreweghe leek de rust niet te halen na een kwetsuur, maar speelde op karakter nog het grootste deel van de 2de helft. Het centrale verdedigersduo Spileers-Jourquin gaf nauwelijks wat weg en op het middenveld heersten De Waele en marathonman Van Wambeke. Lyssens deed het op een voor hem ongewone positie met heel veel lef en met Cnudde, De Buysscher, Vandenborre en Van Meenen zat er vooraan enorm veel beweging in de ploeg. Met het oog op het komend seizoen mogen we deze match dan ook beschouwen als een prima voorbereiding.
KSVO eindigt dus op plaats 7 met 50 punten uit 34 matchen. Vorig seizoen eindigde de ploeg 10de met 49 punten uit 34 wedstrijden.
En tenslotte voegen we er nog aan toe dat liefst 7 van de 11 spelers die aan de match begonnen van eigen kweek zijn!

Wedstrijdinfo:

KVV Zelzate:
De Ketelaere (90’ Van Rie), Van Wesemael, Vandemaele, Deneve (56’ Van Damme), Grootaert (90’ Franki), Lanckman, Van Walle, De Kerf, Habbas, Zwart (80’ Pijl) en Ackx.

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe (69’ Heirwegh), Spileers, Jourquin, Lyssens, De Waele, Van Wambeke, Cnudde (90 Mézine), Van Meenen, Vandenborre (72’ Demets) en De Buysscher (87’ Tangala)

Doelpunten:

20’ 1-0 Zwart
41’ 1-1 De Waele
47’ 1-2 De Waele
73’ 1-3 Cnudde

Gele kaart: Van Damme (KVVZ)

Wedstrijdleiding: Ref: Yves Verslycken, AR1: Thomas Fiers; AR2: Pieter Verleysen
 woensdag 24/07 om 19u00

SK Roeselare

V/S

K.S.V.O.


24/07

19u00

SK Roeselare

-

K.S.V.O.

26/07

20u00

K.S.V.O.

-

K.A.A. GENT B-Team

03/08

17u00

K.S.V.O.

-

Club NXT

1

K.S.V.O

0

0

1

KRC Gent

0

0

1

KVK Westhoek

0

0

1

FC Gullegem

0

0

1

RC Harelbeke

0

0

1

KSC Dikkelvenne

0

0

1

KFC Sparta Petegem

0

0

1

Olsa Brakel

0

0

1

KVV Zelzate

0

0

1

Jong Essevee

0

0

1

KM Torhout

0

0

1

KSV Oostkamp

0

0

1

KFC Voorde-Appelterre

0

0

1

KVC Westerlo B

0

0

1

SK Roeselare

0

0

1

FC Lebbeke

0

0

Nog geen resultaten. De competitie is nog niet gestart