KSVO moest voor zijn 1ste wedstrijd in de Croky Cup op bezoek bij Jong Lede, ploeg die in de jaren 70 en 80 in 3de klasse telkens een heel taaie tegenstander was. De ploeg begint zijn 2de seizoen in de 3de amateurklasse. Sterke 25 minuten van KSVO Bij de thuisploeg zagen we een oude bekende terug: doelman Bart Meulewaeter die tot 212 bij KSVO speelde, verdedigt sinds 5 jaar het doel bij Jong Lede. Bij KSVO begon Coulibaly op de bank. Gjoka kreeg op rechts de voorkeur. De match begon zoals te voorspellen viel: KSVO kreeg de bal, Lede leunde achterover. Het eerste wapenfeit noteerden we rond de 10de minuut, toen ref Ghijslincks omver werd gekegeld door een hard weggetrapte bal, pardoes tegen het hoofd. De jonge ref kon er, net zoals de toeschouwers, eens hartelijk om lachen en kon probleemloos verder. Voor KSVO was deze fase wel de aanzet om een versnelling hoger te spelen. De thuisploeg werd nu vastgezet en we zagen de eerste grote kans. Deppé vond Wantens op links. Lars haalde de achterlijn en vond het hoofd van Van Den Bossche. De Oudenaardse Klaas leek Meulewaeter tegenvoets te nemen, maar die schudde een geweldige redding uit zijn mouw. Het was opnieuw Wantens die de aanzet gaf voor de volgende kans. Hij vond Verstraete, die op zijn beurt Vervaecke bediende. Dempsey tikte tot bij Martens, maar diens poging ging over doel. Uitstel was geen afstel, want even later stond het toch 0-1. Verstraete kapte zich mooi vrij en zijn lage schuiver werd aan de 2de paal binnengelopen door de jonge Gjoka, die zijn 1ste doelpunt voor KSVO scoorde. Oudenaarde drukte nu door en nagelde de thuisploeg vast tegen eigen doel. Vervaecke zag na een knappe voorzet van Martens zijn kopbal op de paal belanden. Doelman Meulewaeter gaf even later een slordige uittrap recht in de voeten van Verstraete die alleen op doel af kon gaan. Hij omzeilde de doelman, maar plaatste met zijn mindere linker uit een scherpe hoek over doel. Ollie speelde een knappe 1ste helft en lag aan de basis van een nieuwe kans. Vervaecke geraakte echter niet voorbij Meulewaeter, die ook nog de rebound van De Wilde in hoekschop duwde. Dieter De Wilde bleef nu eventjes vooraan hangen en zag zijn kopbal na hoekschop over doel gaan. KSVO wou de klus klaren voor de rust en na een mooie aanval, werd de score verdubbeld. Van Den Bossche vond met een mooie crosspass Verstraete, die met zijn borstcontrole meteen zijn mannetje uitschakelde, de ruimte indook en scherp voorzette. Jesse Martens liep de 0-2 aan de 2de paal simpel in doel. KSVO vierde na 25 minuten heel knap voetbal eventjes de teugels en het leek eventjes op het Tiki Taka-voetbal van FC Barcelona. Toch zou concentratieverlies op slag van rust nog zorgen voor spanning in de 2de helft. Matig uitverdedigen bracht de bal bij De Landtsheer, die de zestienmeter indook. Hij vond Thybaert die de bal net naast de paal in doel devieerde: 1-2. Lede snakte naar adem, maar kon toch met een hoopvolle tussenstand gaan rusten. Coulibaly brengt opnieuw vuur in de match Dezelfde spelers kwamen aan de aftrap van de 2de helft en we zagen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Ook nu liet de thuisploeg de bezoekers komen, hopend op die counterkans die er normaliter toch komt. De sterke Jesse Martens zag na een knappe solo zijn schot afgeblokt worden, en Meulewaeter ging goed plat na een nieuwe knappe individuele actie van onze kapitein. De creativiteit van de eerste helft was toch wat zoek bij KSVO en Leleu verving Gjoka door Coulibaly. Lede stak toch even de neus aan het venster en Nelis vond de Leedse Van Den Bossche. De groene Klaas kopte echter ver naast. Van Gyseghem pakte geel voor een professionele overtreding. Door de inbreng van Coulibaly, kwam de Oudenaardse motor weer op toerental en was het wachten op het genadeschot. Coulibaly zette zichzelf na een knap goochelnummertje vrij, schuin voor doel, maar zijn voorzetschot kon net niet worden beroerd door Vervaecke. Van Ruyskensvelde probeerde het uit de 2de lijn, Meulewaeter zweefde in hoekschop. Lede werd nu opnieuw weggedrukt en Coulibaly bleek een gesel voor de verdediging. Elimane kapte zich opnieuw mooi vrij, maar zijn voorzet werd door de inlopende Vervaecke net over gekopt. De thuisploeg geraakte nu niet meer over de middenlijn en moest hoekschop na hoekschop toestaan. De bevrijding kwam er toch, toen de ingevallen Van Waeyenberghe Wantens vond. Die stuurde de bal perfect tussen 2 verdedigers door tot bij Coulibaly. Meulewaeter kon nog afweren tot in de voeten van Dempsey Vervaecke, die waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière kon maken: 1-3. KSVO tikte nu rustig uit en plaatst zich voor de volgende ronde. De zege was logisch, maar het was toch wachten tot de slotfase vooraleer KSVO zekerheid kreeg. We onthouden vooral een knappe 25 minuten in de 1ste helft en een knap slotkwartier in de 2de helft. De komende tegenstander is FCV Dender. Of de wedstrijd op zaterdag of op zondag wordt gespeeld, was nog niet geweten. Meer info hieromtrent volgt. Wedstrijdinfo : Jong Lede: Meulewaeter, De Taeye (60’ Pieren), Malfroy (46’ Spotbeen), Mertens, Verhasselt, Klaas Van Den Bossche (60’ Hellinckx), Thybaert, Verplancke, De Bruyne, De Landtsheer en Nelis KSVO : Dutoit, De Wilde, Van Gyseghem, Van Den Bossche, Wantens, Van Ruyskensvelde, Deppé (69’ Vanwildemeersch), Verstraete (83’ Van Waeyenberghe), Gjoka (59’ Coulibaly), Martens en Vervaecke. Doelpunten: 18’ 0-1 Gjoka (Verstraete) 38’ 0-2 Martens (Verstraete) 44’ 1-2 Thybaert 86’ 1-3 Vervaecke (Coulibaly) Gele kaart: Van Gyseghem