KSVO en AFC Tubize troffen elkaar in de 5de ronde van de Croky-cup met als inzet: een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de JPL. Tubize staat momenteel met 1 punt uit 3 matchen laatste in 1B en kan een opsteker dan ook gebruiken. De Zuid-Koreaanse sponsors waren dan ook uitgebreid aanwezig. Bij KSVO was er een wijziging aan de ploeg die startte in de vorige wedstrijd tegen FCV Dender. Vervaecke in, Coulibaly op de bank. Verstraete opnieuw trefzeker De openingsfase was evenwichtig, met toch de meeste dreiging van de bezoekers. Stevance kwam een stap te kort op een gevaarlijke lage voorzet. Aan de overzijde een gelijkaardige fase, toen Wantens scherp voortrok, maar Gjoka in de vlucht over doel trapte. Na een vrije trap bleef de bal hangen voor de kooi van Dutoit. Het was uiteindelijk Hwang, die op doel trapte. Zijn schot spatte uiteen op de lat. De Tubeekse verdediging leek in de openingsfase op lemen benen te spelen en Jesse Martens onderschepte bijna een slechte terugspeelbal. Doelman Rausin redde tijdig de meubelen. En het bleef hard gaan. Vidémont kon uithalen, zijn laag schot stierf uit op de paal. Dit was de aanzet voor 20 minuten sterk voetbal van de bezoekers en zware druk op de kooi van Dutoit. Ba zag zijn schot afwijken in hoekschop en werd even later van dichtbij tot 2 maal afgeblokt door de Oudenaardse verdedigers. KSVO kwam er nu slechts sporadisch nog eens uit en Vervaecke kwam net te kort op een voorzet van Wantens. Op slag van rust herstelde KSVO het evenwicht en kreeg kansen. Vervaecke werd door Verstraete alleen op doel gestuurd. Doelman Rausin redde echter de knap de meubelen. In de ultieme minuut van de 1ste helft kwam KSVO op voorsprong. Martens liet handig de voorzet van De Wilde door en Verstraete knalde droog in 1 tijd de 1-0 tegen de touwen. KSVO mocht gaan rusten met een toch ietwat verrassende tussenstand. 1 minuut te lang… Vervaecke had zich wat bezeerd bij die poging, net voor rust en Coulibaly liep zich warm. Dempsey zou het nog proberen, maar werd op het uur veiligheidshalve vervangen. KSVO zag ook nog Deppé geblesseerd uitvallen en hopelijk valt de schade voor Yannick mee. Tussendoor had Verstraete Vervaecke al een kans aangeboden, maar Dempsey kraakte zijn schot. Even later lag opnieuw Verstraete aan de basis van een kans, maar Dempsey was duidelijk niet meer 100% fit en kraakte opnieuw zijn schot. Jesse probeerde het ook nog eens met een knap schot, niet ver over de lat. Tubeke moest nu komen en deed dat ook. Het begon uit te pakken met powerplay. De thuisverdediging stond echter goed georganiseerd. Met de inbreng van de pijlsnelle Zenke zorgde Tubeke voor nog meer stuwkracht. Schuster kreeg plots ruimte, maar Stevance kwam een teenlengte te kort om aan de 2de paal binnen te duwen. Vidémont draaide een vrije trap maar net over de lat. Het werd steeds warmer voor de kooi van KSVO en Dutoit moest een harde kopbal van Nirisarike over de lat duwen. Stevance stuurde Nirisarike doorheen het centrum van de verdediging, Dutoit was opnieuw bij de les. Oudenaarde kwam er nu niet meer uit en de kooi van Dutoit onderging een ware belegering. Het was opnieuw Nirisarike die uitpakte met een kopbal, maar Dutoit wist van geen wijken. Het werd nu een echte cupmatch, waarin werd gebikkeld voor iedere morzel grond. De slotfase was echt prangend. Schuster zag zijn doelpoging net naast gaan en zowel van Den Bossche als De Wilde redden na een enorme scrimmage op de lijn. Zou KSVO stand houden? Neen, want in de extra time loste Dutoit een kopbal van dichtbij en Stevance vlamde de 1-1 tegen de touwen. KSVO toont mentale weerbaarheid in de verlengingen Verlengingen en je zag de kopjes bij KSVO naar beneden gaan. Hadden onze geelzwarten nog brandstof in de motor om ook de verlengingen te overleven? Het zag er niet goed uit, want Stevance kopte al vroeg een voorzet van Zenke tegen de touwen ( 1-2). Tubeke nu op vleugels, maar dat was zonder Coulibaly gerekend. Hij zette zich door op kracht en Laurent moest aan de noodrem hangen. Hij kreeg een 2de gele kaart en KSVO een vrije trap op een leuke plaats. Martens draaide die heerlijk over de muur in de kruising: 2-2 en KSVO zat nu plots in de goede flow. En het zou nog mooier worden, want Van Ruyskensvelde beroerde een scherpe voorzet van Martens en Rausin was opnieuw geklopt: 3-2 na de 1ste verlenging. KSVO dwong in de 2de verlenging onmiddellijk enkele hoekschoppen af, maar het doelpunt viel aan de overkant. Na een aanval kreeg KSVO der bal niet weg en opnieuw Stevance knalde in de rebound de 3-3 tegen de touwen. Alles opnieuw te herdoen. Het spel werd nu een stuk slordiger, want beide teams hadden veel brandstof verbruikt. In de slotfase pakte Dutoit nog uit met een knappe redding op een dichte poging van Stevance. De wedstrijd werd uiteindelijk een echte thriller waarvan Alfred Hitchcock echt zou genoten hebben. The Master of Suspense had zelfs nog wat in petto! De helden werden antihelden in de strafschopepiloog. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen en daar ontpopten de helden zich een beetje tot antihelden. Stevance die 3 keer had gescoord, zag zijn strafschop gepakt worden door Dutoit. Martens miste niet en bracht KSVO op voorsprong. De 2de strafschop van Tubeke ging binnen, maar ook Van Den Bossche trof raak en zo stond het 2-1. Tubeke mistte ook zijn 3de strafschop en plots zag het er heel goed uit voor KSVO. Verstraete, opnieuw een hele sterke wedstrijd, kon KSVO op een zucht van de kwalificatie brengen, maar hij trapte over. Het bleef 2-1 na 3 pogingen. Dutoit pakte opnieuw een strafschop, maar ook Wantens miste. De laatste strafschop werd ook door Tubeke binnengetrapt en zo werd het 2-2. Doelman Sören Dutoit kon echt de held worden door de beslissende strafschop om te zetten, maar trapte helaas naast… Zo kwamen er ook na die 2-2 nog verlengingen aan de strafschoppenreeks. Tubeke scoorde, maar van Waeyenberghe deed dat ook: 3-3 na elk 6 pogingen. De 7de penalty werd door Tubeke binnen getrapt en er lag zware druk op de schouders van Vanwildemeersch. Jaan zag zijn poging gepakt worden door de doelman: Tubeke door, KSVO uitgeteld op het Canvas… Klaar voor de competitie Na een beklijvende echte bekerwedstrijd voor helaas veel te weinig volk, toonde KSVO dat het klaar is voor de competitie. Na de opdoffer in de extra-time van de 2de helft en de 1-2 achterstand, rechtte het de rug en kwam op karakter op voorsprong. Een strafschoppenepiloog is altijd een loterij, maar KSVO was er heel dichtbij. De ontgoocheling was dan ook groot bij het verlaten van het terrein. De prestatie opent perspectieven voor de competitie, alhoewel het toch wat bang afwachten is naar de ernst van de letsels van Deppé en Vervaecke. Meer nieuws volgt deze week. Wedstrijdinfo : KSVO : Dutoit, De Wilde, Van Den Bossche, Van Gyseghem, Wantens, Deppé (54' Vanwildemeersch), Van Ruyskensvelde, Amarildo (79' Van Waeyenberghe ), Verstraete, Martens en Vervaecke (66' Coulibaly) AFC Tubize: Rausin, Laurent, Dudouit, Vidémont (70’ Weymans), Hwang, Ba, Schuster, Nirisarike, Pires (10’ Ryckaert), Da Graça, Lee (56’ Zenke) en Stevance Doelpunten: 45’ 1-0 Verstraete (De Wilde) 90+1’ 1-1 Stevance 95’ 1-2 Stevance 98’ 2-2 Martens 104’ 3-2 Van Ruyskensvelde (Martens) 109’ 3-3 Stevance Strafschoppen: 3-4 na 7 strafschoppen Gele kaarten: Hwang, Laurent, Nirisarike (AFCT) en Vanwildemeersch, Wantens, Van Den Bossche (KSVO) Rode kaart: Laurent (2 x geel)