Annicq De Zitter

03-09-2017 — Voor de eerste match van het nieuwe seizoen moest KSVO al meteen vol aan de bak bij Lommel SK, de degradant uit 1B van vorig seizoen. De ambitie van Limburgers is "eenvoudig": zo snel mogelijk terug promoveren. Ze hebben zich dan ook navenant versterkt.
In vergelijking met het spektakelstuk van vorige week tegen Tubize, voerde coach Leleu 2 wissels door. Dempsey Vervaecke, die de voorbije week niet voluit kon meetrainen en Amarildo Gjoka startten op de bank. Elimane Coulibaly in de spits en Jochen Van Wayenberghe op de linker flank kwamen aan de aftrap.

Lijnrechter neemt zware beslissing.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en eiste autoritair het balbezit op. KSVO bleef in de organisatie en probeerde, wanneer het kon, er uit te komen. Dutoit moest al vroeg een eerste keer plat toen Vermeiren een omhaal probeerde.
Het gevaar van de thuisploeg kwam in de beginfase vooral van de linker flank. Het duo Gaethofs - Cauwenberg vond elkaar heel vlot en er volgden een aantal scherpe voorzetten. Op één van die acties kwam de bal voorbij de 2de paal, waar Vermeiren terug voor bracht en De Bruyn kon in koppen. Het leer scheerde echter de bovenkant van de lat.
Na een kwartier kwamen de geehemden iets beter in de match en konden zelfs even dreigen. Deppé veroverde de bal op het middenveld en kon door gaan. Zijn schot ging niet zover over.
Maar het doelpunt viel toch aan de overkant. Gaethofs ging nog eens zijn linker flank af en bracht heel scherp en hard voor aan de 2de paal. Scheelen was goed gevolgd en trapte de 1-0 voorbij Sören Dutoit.
De bezoekers waren niet echt aangeslagen door deze achterstand en reageerden meteen. Yannick Deppé mocht vanop links een vrije trap nemen. De bal kwam op het hoofd van Coulibaly die net niet genoeg kon deviëren. Even later kreeg opnieuw Elimane het leer binnen de 16 in de voeten gespeeld. Hij draaide zich vrij en legde terug tot bij Verstraete. Olivier speelde heel mooi zijn man uit en trapte zuiver en beheerst in de hoek de 1-1 op het bord.
Nu was het terug aan Lommel om te reageren en dat deden ze ook. Scheelen werd nog eens centraal op de rand van de 16 vrijgespeeld. Zijn knal ging maar nipt over en Vermeiren trapte een voorzet enig mooi in één tijd op doel. Dutoit duwde al even mooi in hoekschop.
Het slot van de eerste helft was helemaal voor de bezoekers. Martens nam een vrije trap van op links, Clepkens kon nog net bij de bal voor Coulibaly kon koppen.
Even later leek de thuisdoelman in een schiettent te staan. Martens bracht voor maar de bal werd ontzet in de voeten van Van Ruyskensvelde die meteen op doel trapte. Clepkens kon afweren maar Verstraete pikte op en knalde terug op de vuisten van Clepkens. Nu was het de beurt aan Van Wayenberghe die niet zo ver naast besloot.
Op slag van rust werd Verstraete diep gestuurd op rechts. Hij kapte zijn man uit en schilderde het leer op het hoofd van Colibaly die onhoudbaar binnen kopte. De ref wees naar het midden maar tot verbijstering van alles wat geel-zwart was en tot grote oplichting van de thuisaanhang werd het doelpunt, op aangeven van de lijnrechter, toch niet gevalideerd. Wat de brave man langs de lijn gezien heeft, weten we niet. Was er buitenspel? Een voorafgaande duwfout? Misschien kunnen wedstrijdbeelden meer klaarheid schenken. Hoe dan ook gingen we de rust in met 1-1.

In de 2de helft trekt de thuisploeg het laken naar zich toe.

Door het afgekeurde doelpunt op slag van rust, kwamen de geelhemden geprikkeld uit de kleedkamer. Nu waren zij het die de bal opeisten en hun tegenstander onder druk zetten. Dit resulteerde in een aantal hoekschoppen en vrije trappen. Op één van die corners kon De Wilde de bal in één tijd op de slof nemen. Een verdediger kon echter nog net afweren in een nieuwe hoekschop. Even later mocht Martens een vrije trap nemen op een interessante plaats. Jesse trapte hard voorbij de muur maar Clepkens stond op de juiste plaats.
Gaande weg kon de thuisploeg het evenwicht herstellen. Toch was het Jesse Martens, aangespeeld door de bedrijvige Verstraete, die nog kon dreigen. Hij draaide zich binnen de 16 vrij maar de thuisdoelman kon het schot in hoekschop verwerken. Martens nam die corner, Coulibaly verlengde met de kop tot bij Wantens, die niet ver naast trapte.
In de 73 minuut was het toch de thuisploeg die terug op voorsprong klom. Na een enig mooie aanval, via vlotte combinaties langs verschillente stationnetjes, werd De Bruyn in de voet aangespeeld binnen de 16. Hij wrong zich voorbij 2 verdedigers en trapte onhoudbaar de 2-1 tegen de netten.
KSVO moest nu terug vol aan de bak en Stefan Leleu reageerde ook meteen door Jaan Vanwildemeersch en Gjoka Amarildo in de strijd te gooien. Het was echter de thuisploeg die nog heel dicht bij een doelpunt kwamen toen de net overgekomen en ingevallen Sula een voorzet van Swers op de lat kopte.
In de slotfase zetten de bezoekers nog alles op alles. Zelfs Klaas Van Den Bossche werd mee in de loopgraven gestuurd en bij een vrije trap op eigen helft ging Sören Dutoit mee naar het front. Maar verder dan een vluchtschot van Vanwildemeersch op aangeven van Deppé kwamen de geelhemden niet meer. De thuisploeg plooide helemaal terug en probeerde tijd te winnen wanneer het kon, wat nog resulteerde in 2 gele kaarten.

De match eindigde uiteindelijk op 2-1 maar de bezoekers mochten na een sterke match, waarin ze er alles aan gedaan hebben om resultaat te boeken, met opgegeven hoofd het terrein verlaten.

Wedstrijdinfo:

Lommel SK: Clepkens, Ket, Cauwenberg, Neven, Gaethofs (62' Sula), Vermeiren, De Bruyn (86' Brebels), Scheelen (72' Swers), Gueroui, Ruysen en Deferm

KSVO: Dutoit, Deppé, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Van Den Bossche, Verstraete, Wantens, Martens (84' Gjoka), Coulibaly (76' Vervaecke), Van Waeyenberghe (76' Vanwildemeersch) en Van Gyseghem

Doelpunten:

17' Scheelen 1-0
25' Verstraete 1-1
73 De Bruyn 2-1

Gele kaarten: Deferm en De Bruyn (Lommel SK), Deppé (KSVO)


zaterdag 30/03 om 20u00

K.S.V.O.

VS

SC.EENDRACHT AALST


Matchbal Schenkers


Bidfood DECLERCQ, Ambachtstraat 9, Eine
TAXI DE MEYER, Broekstraat 107, Oudenaarde
Gevelrenovatie WES-DG bvba, Elfdagwandkouter 8, Ename
Miele VAN LIERDE, oud-speler, uit sympathie
Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

26

55

2

KMSK Deinze

26

52

3

Lierse - Kempenzonen

25

46

4

Excelsior Virton

26

45

5

RWDM

26

39

6

DENDER EH

26

36

6

Rupel Boom

25

36

8

CHATELET-FARCIENNES S.C.

26

35

8

RFC Liege

26

35

10

RFC Seraing

26

32

11

K.S.V.O

26

30

12

KSK Heist

26

28

13

SC.E. AALST

26

27

14

Dessel Sport

26

26

15

ASV Geel

26

24

16

KFC KNOKKE

26

20

DagUurPloeg1Ploeg2

30/03

20u00

K.S.V.O.

SC.EENDRACHT AALST

06/04

19u30

THES Sport

K.S.V.O.

13/04

20u00

K.MSK.DEINZE

K.S.V.O.

27/04

20u00

K.S.V.O.

RWDM

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

10

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

5

Andel Sarr

2

5

Mathieu D’Hoore

2

7

Jaan Van Wildemeersch

1

7

Jesse Martens

1

7

Jochen Van Waeyenberghe

1

7

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons
Volg ons op

WebTeam KSVO
Home