Warning: exif_read_data(deinlogo.png): File not supported in /customers/b/b/4/ksvoudenaarde.be/httpd.www/fullarticle2017.php on line 210

01-02-2018 — Onze komende tegenstander KMSK Deinze steekt zijn ambitie om de stap naar het betaalde voetbal te maken niet onder stoelen of banken en heeft ook nog steeds zijn ambitieus stadionproject lopen. De ploeg presteert dit seizoen eerder onregelmatig en onberekenbaar: top tegen de toppers van de reeks, heel wat minder tegen de iets zwakkere broertjes. Neem er dan nog bij dat KSVO zowat het zwarte beest is voor de oranjehemden en alle ingrediënten voor een pittige match zijn aanwezig.

De opmars vanuit bevordering naar de top van 2de klasse

Koninklijke Maatschappij Sportkring Deinze ontstond in 1926 en heeft stamnummer 818. De ploeg kende zijn sportief hoogtepunt vanaf begin de jaren 90 van de vorige eeuw. Terwijl KSVO afzakte naar het provinciale voetbal, haalde Deinze 2 opeenvolgende titels en steeg zo van bevordering naar 2de klasse. Daar zou de ploeg 16 seizoenen blijven. In 1997 bereikte de club onder het bewind van trainer Eddy Mestdagh, de eindronde, maar promoveren naar eerste klasse lukte niet. In 2001 kon Deinze slechts via extra sportieve redenen het behoud in tweede klasse verzekeren, toen KFC Turnhout, dat tweede was geworden, geen licentie kreeg en verplicht moest degraderen. Op het einde van het seizoen 2008-2009 degradeerde Deinze naar derde klasse, waar het zes seizoenen doorbracht.

De ambities van de voorzitter

In het seizoen 2009-2010 mocht Deinze deelnemen aan de eindronde voor promotie, maar verloor het van ROC de Charleroi-Marchienne.
Ondertussen zat men aan de Brielmeersen niet stil en werden ambitieuze plannen wereldwijd gemaakt. Op maandag 25 juni 2012 werd Denijs Van De Weghe de nieuwe Voorzitter en die deelde meteen zijn grote ambities mee. Het eerste doel was op drie jaar tijd terug keren naar tweede nationale. De 2de doelstelling is de bouw van een volledig nieuw stadioncomplex.
Twee clubiconen, Nico Vanderdonck en Mario David kwamen aan het roer van het sportieve gedeelte. Zij konden de steile ambities echter niet waar maken en werden vervangen door Yves Van Borm, die er nog in slaagde om de eindronde voor promotie te bereiken. De ploeg was dat seizoen pas dertiende geëindigd was, maar had wel een periodetitel gewonnen. In de eindronde werd verloren van KRC Mechelen. Het seizoen 2013-2014 nam Deinze opnieuw deel aan de eindronde, maar verloor van Union Saint-Gilloise.
3de keer, goede keer, want in het seizoen 2014-2015 plukte het bij KSVO met Jérome Mézine en Mathias Schamp 2 absolute sterkhouders weg en werd zo de gedoodverfde titelkandidaat. Dé verrassing van die campagne werd echter KVV Coxyde, dat iedereen verbaasde en freewheelend op weg leek naar de titel. Yves Van Borm betaalde nu het gelach van de mindere resultaten en Deinze pakte uit met een stunt: Jan Ceulemans moest nog proberen om de quasi onmogelijk gewaande promotie af te dwingen. Tot op de voorlaatste speeldag leek dat nog te lukken, maar Deinze struikelde uiteindelijk in de 91ste minuut op SK Londerzeel. Deinze had echter het geluk aan zijn zijde omdat FCV Dender en Sporting Hasselt geen licentie kregen. Deinze kon hiervan maximaal profiteren, omdat er geen eindronde werd gespeeld en zo mocht het na 6 seizoen derde klasse opnieuw naar 2de.
Deinze zou echter ook het slachtoffer worden van de grote competitiehervorming en de oprichting van de nieuwe eerste klasse amateurs. De ambitie van oranje-zwart was een plaatsje verzilveren in de linker kolom om zo als profploeg in 1B verder te kunnen spelen. Met Dennis Van Wijk werd een trainer aangeworven die het klappen van de zweep kende, terwijl de kern een hele gedaantewisseling onderging om het beoogde doel te bereiken. Deinze zou uiteindelijk op een 14de plaats eindigen en zo “degraderen” naar de nieuwe reeks. Daar startte het meteen met steile ambities, maar de zaak Jarrick Buysse kostte Deinze uiteindelijk 34 punten én deelname aan de lucratieve eindronde. Deinze kon uiteindelijk voor de Groene Tafel zijn plaats in de SAL behouden en begon dit seizoen met coach Regi Van Acker en een jonge, maar ambitieuze kern. Het wil opnieuw bouwen om binnen enkele seizoenen opnieuw de stap naar 1B te maken.

Ook dit seizoen meedoen voor de hoofdvogel

KMSK Deinze begon het seizoen met een overtuigende 2-0 zege tegen het altijd ambitieuze Dessel Sport. Op speeldag 2 verloor het in de slotfase met 1-0 bij FCV Dender en ook de week erna waren de slotminuten er teveel aan voor Deinze. Het verspeelde een comfortabele 2-0 voorsprong en moest alsnog vrede nemen met “slechts” een gelijkspel (2-2) tegen promovendus Châtelet. Op Virton werd overtuigend met 0-3 gewonnen. Jérome Mézine scoorde daar een werelddoelpunt. Hij zag de doelman ver uit zijn doel staan en trapte bijna vanop zijn eigen speelhelft de 0-1 tegen de touwen. Tegen ASV Geel moest Deinze halverwege de 1ste helft met een mannetje minder verder en kwam kort na de rust op achterstand. Toch zou oranjezwart, ondanks die numerieke minderheid alsnog de zege binnenhalen (2-1). Op KSVO kregen we een nagenoeg identiek scenario aan de rust. Toen moest Deinze ook met een mannetje minder verder, maar kon deze keer de nederlaag niet ontlopen na een doelpunt van Vervaecke. De ploeg liet zich daarna in eigen huis vangen aan Oosterzonen (0-1) en verspeelde zo zijn comfortabele positie in de top van de rangschikking. Met 17 punten uit de volgende 7 matchen, klom Deinze opnieuw naar de top-3. Op Hamme werd gewonnen met 0-1, op Berchem werd het 1-1. Het ambitieuze SK Heist werd een halt toegeroepen aan de boorden van het kanaal van Schipdonk (2-0) en ook Knokke beet in het zand. Ex-trainer Yves Van Borm moest puntenloos naar huis na een 1-0 nederlaag. Op Seraing werd 1-1 gelijk gespeeld en tegen Patro Eisden gewonnen met 2-0. Maar de stunt kwam er op het veld van leider Lommel SK, waar Deinze ging winnen met 1-2. Die sterke reeks werd echter verrassend een halt toegeroepen in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017. Toen verloor Deinze met zware 0-3 cijfers van Virton. Deinze leek de draad na nieuwjaar opnieuw op te pikken met een 0-1 zege op het kunstgras van Oosterzonen. Maar het Waalse duo Seraing-Châtelet strooide opnieuw zand in de motor. Seraing won met 2-3 en vorige week verloor KMSK in de buurt van Charleroi met 2-1.

Boeman voor de topploegen

Opvallend is dat SK Deinze tegen de ploegen die verwacht worden als voornaamste concurrenten, telkens kon winnen. Dessel, Heist en Knokke verloren in het Burgemeester Van De Wielestadion. Deinze is tot op heden de enige ploeg die kon gaan winnen op het veld van leider SK Lommel. Tegen de mindere Goden van de reeks, gaat het echter veel moeizamer. Zo haalde het slechts 1 punt uit zijn 2 matchen tegen Châtelet en moest het vrede nemen met een gelijkspel tegen Berchem Sport.
KMSK Deinze staat na 19 speeldagen op een met KSVO en ASV gedeelde 5de plaats, wel met een wedstrijd minder. Alle 3 ploegen tellen 30 punten, 10 minder dan leider Lommel SK. Deinze won 9 keer, speelde net als KSVO 3 keer gelijk en verloor 6 keer.
Deinze scoorde tot op heden 23 doelpunten en dat is toch ruim onder de verwachtingen voor het aanvallend geweld dat daar toch rondloopt. Youssef Challouk is met 7 goals topschutter, gevolgd door Romero Gomez met 5. Jérome Mézine en Steve Bael konden elk 3 keer scoren. Lennart Mertens en Michael Lallemand vonden 2 keer de weg naar de netten. Deinze kon 1 keer profiteren van een owngoal
De verdediging slikte 17 tegendoelpunten en kan 7 clean sheets voorleggen

Het verleden: Ex-spelers scoren graag tegen hun ex-ploeg

4de klasse

Seizoen 1965-1966
KSVO – KMSKD: 4-1
KMSKD - KSVO: 1-0

Seizoen 1966-1967
KMSKD - KSVO: 0-1
KSVO – KMSKD: 4-0

Seizoen 1988-1989 KSVO degradeerde naar de hel van 1ste provinciale en later nog dieper, Deinze kon zich na een dramatische start redden en beginnen aan zijn opmars naar 2de klasse
KSVO – KMSKD: 1-2.
Deinze kwam naar KSVO, nadat het zijn 6 eerste wedstrijden allemaal had verloren
KMSKD - KSVO: 1-1.
De 0-1 kwam van Marc Uyttenhove.

Derde klasse

Seizoen 2009-2010
KSVO – KMSKD: 2-1.
Nu al legendarische kantelwedstrijd, waarin KSVO na een rampzalige start met 2 op 27, zijn 1ste zege behaalde. Het waren uitgerekend ex-spelers Joris Brewaeys en Jesse Martens die de 0-1 achterstand ombogen naar de 2-1 zege, die KSVO terug op de rails zette.
KMSKD- KSVO: 2-2.
Nico Blondeel zorgde voor de 1-1, Thomas Vivé voor de 1-2

Seizoen 2010-2011:
KSVO – KMSKD: 2-1.
Nabil Guelsifi scoorde al vroeg de 1-0, Thompson Ode – ook al tegen zijn ex-ploeg – zorgde in de 2de helft voor de winnende treffer.
KMSKD- KSVO: 2-0

Seizoen 2011-2012:
KSVO – KMSKD: 5-0
Een owngoal van Dindeleux zette KSVO al vroeg op weg naar de zwaarste zege ooit. Klaas Van Den Bossche, Ramzi Ben Ahmed, Jesse Martens en Mathieu Dejonckheere (beiden tegen hun ex-ploeg) zorgden voor de andere doelpunten.
KMSKD- KSVO: 2-2
Via Tom Raes en Kevin De Broyer haalde KSVO 2 keer een achterstand op

Seizoen 2013-2014:
KSVO – KMSKD: 2-0.
2 strafschoppen, omgezet door Jérôme Mézine
KMSKD- KSVO: 2-0

Seizoen 2014-2015:
KSVO – KMSKD: 2-2.
Deinze scoorde 2 keer via ex-KSVO-speler Schamp, en zrgde ook 2 owngoals
KMSKD- KSVO: 3-1.
Gewezen KSVO-speler Arne Naudts bracht SK 2-0 voor. De Oudenaardse eerredder kwam er via Alex Frutos vanop de stip.

Seizoen 2016-2017:
KSVO – KMSKD: 1-0.
Het Oudenaardse doelpunt werd gescoord door Dempsey Vervaecke
KMSKD- KSVO: 0-1.
Jesse Martens scoorde tegen zijn ex-ploeg de enige treffer, meteen goed voor de 1ste zege op het veld van SK Deinze sinds 1966.

Seizoen 2017-2018:
KSVO – KMSKD: 1-0.
En opnieuw was het Dempsey Vervaecke, die voor de enige treffer zorgde.


zaterdag 23/02 om 20u00

Lierse-Kempenzonen

VS

K.S.V.O.


Nr-PLOEGWedstrPTN

1

THES Sport

22

53

2

KMSK Deinze

22

40

3

Lierse - Kempenzonen

22

37

4

Excelsior Virton

21

36

5

DENDER EH

22

35

5

RWDM

22

35

7

CHATELET-FARCIENNES S.C.

22

31

8

RFC Seraing

22

27

8

K.S.V.O

22

27

8

Rupel Boom

20

27

11

RFC Liege

22

25

12

Dessel Sport

22

24

13

KSK Heist

22

23

14

ASV Geel

22

21

15

SC.E. AALST

21

18

15

KFC KNOKKE

22

18

DagUurPloeg1Ploeg2

23/02

20u00

Lierse-Kempenzonen

K.S.V.O.

09/03

20u00

DENDER EH

K.S.V.O

16/03

19u30

K.S.V.O.

K. Rupel-Boom

23/03

20u00

Excelsior Virton

K.S.V.O.

30/03

20u00

K.S.V.O.

SC.EENDRACHT AALST

06/04

19u30

THES Sport

K.S.V.O.

13/04

20u00

K.MSK.DEINZE

K.S.V.O.

Nr-SpelerDoelpunten

1

Dempsey Vervaecke

7

2

Robbe Van Ruyskensvelde

4

3

Lorenzo Heirwegh

3

3

Olivier Verstraete

3

5

Andel Sarr

2

5

Mathieu D’Hoore

2

7

Jaan Van Wildemeersch

1

7

Jesse Martens

1

7

Jochen Van Waeyenberghe

1

7

Lars Wantens

1


© 2012 - 2018 KSVO
Contacteer ons

Leopoldstraat 89
9700 Oudenaarde

Tel : 0478/272649

laurent.chris@telenet.be

Volg ons op

WebTeam KSVO

Home