KSVO verloor tegen de beloften van AA Gent met 2-3. Alle doelpunten vielen in de eerste heft. Bij AA Gent is oude bekende Frederick Dupré trainer. Bij KSVO kreeg de jonge doelman Matisse De Groote 90 minuten zijn kans, daar Rodrigue Dutoit volgende weekend geschorst is voor de bekermatch die KSVO moet spelen. Hij had de kans om zich in deze wedstrijd in de kijker te spelen en hij deed dat met veel lef. Matisse zag al vlug Diedhiou alleen voor zich verschijnen, maar de aalvlugge spits besloot naast. iets voorbij het kwartier was hij wel geklopt toen Jalloh centraal door de verdediging werd gestuurd en beheerst afrondde (0-1). Lang konden de jonge Buffalo’s niet genieten van hun voorsprong, want Jabar Zada draaide een afgeweerde bal, met veel klasse in de kruising (1-1). De jonge Gentenaars waren echter niet onder de indruk en bleven heel gevaarlijk in de omschakeling. Dolet geraakte wel voorbij De Groote, maar deze had de hoek goed verkleind, waardoor de bal in het zijnet belandde. Jalloh zou nog voor het halfuur zijn 2de van de avond maken, nadat hij opnieuw door het centrum van de Oudenaardse verdediging werd geloodst en opnieuw beheerst afrondde (1-2). Het jeugdige Gent bleef de betere ploeg. Nadat Diedhiou oog in oog met de Groote opnieuw mistte, trapte Dolet een knappe collectieve aanval in het dak van het doel (1-3). De Groote haalde het even later 2 keer in een man tegen man duel. Eerst ging hij knap in de voeten van Dolet, daarna stond hij pal, toen Van De Candelaere hem probeerde te verschalken met een plaatsbal. Op slag van rust stak KSVO toch de neus aan het venster. Doelman Martin kreeg een hard schot van Verstraete niet onder controle en Kimbaloula duwde rebound binnen… helaas in buitenspel, waardoor het feestje niet doorging. Toch kon KSVO nog tegenscoren, toen Van Waeyenberghe Verstraete vond aan de 2de paal. Die legde de bal terug tot bij Martens, die staalhard de 2-3 op het bord trapte. In de 2de helft ging het tempo fors naar beneden, door de diverse wissels. Pacan zag zijn lob over doel gaan en Diedhiou kopte van dichtbij over. De Groote duwde een stevige kopbal van Diedhiou met klasse over doel en redde ook nog een schot van Gueulette. Het jonge Oudenaarde zette daar veel goede wil tegenover, maar kon niet echt meer dreigen. Zo werd de ruststand dan ook de eindstand. Komend weekend speelt KSVO zijn eerste bekermatch tegen KVNA Wortel, dat het tegen R.SD. Jette haalde na strafschoppen. Wedstrijdinfo: KSVO: De Groote, Belmans (65’ Piers), Van Gyseghem, De Keersmaeker (65’ Desmet), Van Waeyenberghe (65’ Vandenheede), Van Ruyskensvelde (65’ Mussche), Jabar Zada, Martens (65’ Van Herreweghe), Verstraete, Habbas (45’ Heirwegh) en Kimbaloula (46’ Boguhe) Doelpunten: 15’ 0-1 Jalloh 16’ 1-1 Jabar Zada 22’ 1-2 (46’ Vandenheede) 30’ 1-3 Dolet 44’ 2-3 Martens