Annicq De Zitter  KSVO

KSV Oudenaarde won zijn 2de oefenmatch in deze voorbereiding. Na de 1-2 nederlaag tegen buur KSK Ronse, won het nu met dezelfde cijfers bij die andere buren van Olsa Brakel. Onze jongens bogen in de laatste 20 minuten van de match de 1-0 ruststand om in een 1-2 zege.
Jesse Martens met 2 assists
Met Louis Desmet, Niels Ringoot, Yves Boguhe en Bryckx Meuleman zagen we bij onze tegenstander 4 spelers terug met een KSVO-verleden. Jochen Van Waeyenberghe maakte 4 seizoenen geleden de omgekeerde beweging. Lorenzo Heirwegh had wat last aan de adductoren en werd gespaard, evenals Jelle Belmans die niet ongehavend uit de strijd tegen SK Ronse kwam en last had aan de schouder. Olivier Verstraete is er ook nog niet bij. Doelman Sören Dutoit stond tegen Ronse 90 minuten onder de lat, nu was het de beurt aan nieuwkomer Gillian Verbrugge om de netten proper te houden. KSVO had op het kunstgras het balbezit in de 1ste helft, maar kon weinig gevaar creëren. De thuisploeg scoorde met de 1ste bal tussen de palen. Na knap voorbereidend werk van Boguhe, kopte nieuwkomer Nelis Robin de assist van Haezebroeck tegen de touwen: 1-0 . In de 2de helft kreeg Olsa voldoende kansen op de counter. Vooral Appiah, vorig seizoen nog te zien met SK Ronse, zorgde voor dreiging met zijn rushes. Doelman Verbrugge keepte echter geconcentreerd en onderscheidde zich op enkele afstandsschoten. Halverwege de 2de helft schilderde Jesse Martens de bal op het hoofd van Milan Cambier, die mooi de 1-1 op het bord kopte. In de slotfase snoepte onze lepe kapitein de bal af van Meuleman en schotelde Decuypere de kans voor. Mano, onze jongste speler, aarzelde niet en trapte prompt de 1-2 op het bord. Tussendoor moest Nathan Mingiedi het veld verlaten. Hij blesseerde zich na een loopactie en besloot geen verder risico te nemen. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde nog wat halve kansjes op, maar KSVO trok uiteindelijk aan het langste eind.
Komende woensdag 29 juli speelt KSVO om 19h30 in eigen stadion zijn volgende oefenmatch tegen Jong Zulte.
!!Check regelmatig onze website of Facebook-pagina voor mogelijke updates betreffende de Corona-maatregelen!!