Annicq De Zitter  KSVO

Na eerdere successen tegen onder andere SK Munkzwalm en FCV Dender, moest KSVO tegen SK Deinze het onderspit delven. Beide ploegen misten wel enkele belangrijke pionnen. Bij de bezoekers waren dat onder andere Arnaud De Greef, Dylan De Belder en Lennart Mertens. KSVO miste Jochen Van Waeyenberghe en Jaan Vanwildemeersch met letsel. Olivier Verstraete is tot oktober onbeschikbaar. Kapitein Jesse Martens was terug na een korte vakantie. De regen viel op deze “zomerse” zaterdagavond met bakken uit de lucht, maar toch waren er een behoorlijk aantal supporters aanwezig.

Deinze nam meteen het initiatief en kwam al vroeg op voorsprong na een mooie aanval op rechts. Abrahams werd door de verdediging geloodst en vond de inlopende Tossavi, die aan de 2de paal simpel binnentikte (0-1). KSVO probeerde, maar kon tegen de ook fysiek sterke bezoekers geen gaatje vinden in de verdediging. Verbrugge redde laag uitvallend een harde schuiver van Dansoko in hoekschop. Van Walle probeerde het met een knappe plaatsbal, Verbrugge reageerde opnieuw heel alert. Ondanks de hevige regenval overleefde onze grasmat het prima. Op slag van rust rukte Lekhechine op en haalde de trekker over. Zijn hart schot ging nipt naast.

Deinze begon de 2de helft met Boone en Staelens in de ploeg. Bij KSVO werd Verspeeten vervangen door Cambier. Lekhechine moest al vlug zwaar hinkend van het veld met een enkelblessure. De komende dagen zullen moeten uitwijzen, hoe erg het is met onze centrale verdediger. Deinze domineerde rustig, maar het was pas met de inbreng van Challouk, dat de kansen er kwamen. Halverwege de 2de helft kreeg Deinze een lichte strafschop, die werd omgezet door Geeraerts (0-2). De veer brak nu bij KSVO. Toch kwam het nog eventjes dicht bij de aansluitingstreffer. De kopbal na hoekschop, van de ingevallen Spileers, ging nipt naast. Geeraerts scoorde zijn 2de van de avond na wellicht de mooiste combinatie van de avond (0-3). Even later werd Challouk op links weggestuurd en hij vond Van Walle. Die vond de kleine opening tussen doelman Verbrugge en de paal en trapte via die paal de 0-4 tegen de netten. Verbrugge behoede KSVO voor een forfaitnederlaag, met een knappe voetveeg op een poging van Challouk. Zo eindigde deze streekderby op een 0-4 zege voor Deinze. Maar bij KSVO zal men zich eerder wat zorgen maken omwille van de blessure van Omar.

Komende woensdag speelt KSVO in eigen huis tegen KVV Vlaamse Ardennen.

Voor KSVO speelden: Verbrugge, Coopman, Lekhechine (61’ Spileers), Mulliez, Vercauteren (83’ Steyaert), Vandenheede (72’ De Buysscher), Mingiedi, Heirwegh (66’ Decuypere), Van Herreweghe (83’ Lagache), Martens (88’ Sobrie) en Verspeeten (46’ Cambier)

Opstelling KMSK Deinze: Dutoit (74’ Verwaal), El Banouhi, Tossavi (61’ Challouk), Dansoko, De Looze, Janssens (46’ Boone), Schamp (61’ Bizimana), Blondelle, Van Walle, Geeraerts en Abrahams (46’ Staelens)