Nathan Mingiedi en Kristof Verspeeten, de Oudenaardse doelpuntenmakers van de vorig seizoen met 1-2 gewonnen uitmatch op Daknam. Jammer genoeg zullen de tribunes deze keer leeg zijn...    

KSVO trekt na een bezoek aan het Edmond Machtensstadion nu voor een midweekwedstrijd naar Daknam. Het lijkt wel 1ste klasse van ruim 20 jaar geleden, maar dat is het niet… Voor KSVO is dit de 2de van 3 matchen, die het 8 dagen tijd moet spelen. Komt er dan ook nog eens bij, dat de wedstrijd doorgaat met gesloten deuren, omwille van een straf, die Lokeren-Temse uitzit, na de verloren titelmatch van vorig seizoen op VK Ninove.

Gillian Verbrugge blikt terug op mooie bekercampagne

Een gehavend KSVO, zette in Molenbeek een goede organisatie neer. “We pasten ons aan, aan de tegenstander en kozen voor een 3-5-2 in plaats van de gebruikelijke 4-3-3,” blikt doelman Gillian Verbrugge terug. “We kwamen het eerste kwartier goed door, maar konden nauwelijks tegenprikken. Net voor de rust incasseerden we echter een tegendoelpunt, en zo moesten we met een ander gevoel de kleedkamer in. Een blanke rustscore had voor nervositeit kunnen zorgen bij de Brusselaars, maar dat zat er nu jammer genoeg niet in. We hielden na de rust vast aan het spelsysteem dat goed werkte en hoopten om een paar kansen te versieren. Zo lang het 1-0 bleef, was er hoop, maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen we niet. In het slot slikten we nog twee ongelukkige doelpunten. De cijfers zeggen zeker niet alles. Het tweede doelpunt kwam er na een afgeweken bal. Het derde was een owngoal. Hier eindigt een hoe dan ook mooi bekerverhaal. We werden niet weggespeeld door een profploeg met veel ambitie. Deze wedstrijd hoeft geen sporen na te laten”, zegt de doelman van KSVO, die genoot van de leuke sfeer.

“Jammer dat match met lege tribunes moet worden gespeeld”

Gillian kijkt dan ook alvast uit naar alweer een wedstrijd in een stadion van een gewezen eerste klasser. “Met Deinze speelde ik tegen Eendracht Aalst voor veel volk en dat was ook zo toen Deinze-Oudenaarde op het programma stond. Op RWDM was het niet anders. Om dat soort wedstrijden is het als voetballer te doen. Het is dan ook bijzonder jammer, dat deze match moet worden gespeeld voor lege tribunes.
Het wordt op Daknam een speciale wedstrijd nu er geen toeschouwers zijn toegelaten. Na hun gemiste competitiestart, met 2 gelijke spelen en een nederlaag, zullen de Waaslanders er alles willen aan doen om een eerste driepunter te laten optekenen. Dat het zonder de steun van hun trouwe achterban moet, is voor hen zeker geen pluspunt.
“Wij moeten verder bouwen op het positieve van de tweede helft tegen Sparta Petegem,” zegt het Oudenaardse sluitstuk. “Toen bogen we een 0-2 om in 2-2, maar konden we het tegen de sterke Spartanen niet vasthouden. In Lokeren proberen we een goed resultaat neer te zetten. Vier dagen later wacht er al een volgende verplaatsing naar Ieper waar we KVK Westhoek treffen. Drie uitwedstrijden in negen dagen is lastig, maar we slaan er ons wel door”, kijkt onze jonge doelman hoopvol naar het vervolg van de competitie uit.

Stefan Leleu: “Lokeren-Temse blijft toch de te kloppen ploeg”

Een drukke week, een Engelse week…. “Het is wat het is,” relativeert trainer Stefan Leleu deze hectische week. “Daarom krijg ik pas vandaag de eerste keer in deze week mijn spelers onder ogen. Ik heb geen weet van extra kwaaltjes na de verloren wedstrijd op RWDM. De ziekenboeg blijft dus ongewijzigd.”
Dat deze match moet gespeeld worden zonder publiek, vindt de trainer bijzonder jammer. “Het is heel spijtig dat we op Daknam moeten spelen zonder publiek. Mijn team speelt liever voor veel volk en ambiance, dan in een mooi maar leeg kil stadion.”
Voor Stefan Leleu, blijft Lokeren Temse, ondanks de mindere start met 2 op 9, toch de te kloppen ploeg. “Alle spelers in het team, kunnen serieuze adelbrieven voorleggen. Vorig seizoen waren ze al topfavoriet en nu nog meer. Met de nieuwe spits Casagolda en de ervaren Vermeiren als speerpunt, weten ze wel wat scoren is. Alexander Maes is hun spelverdeler. Verder beschikken ze met mannen zoals Toon Janssen, Niels Elewaut en Gil Van Moerzeke Julien Vercauteren, Ben Omar Yassin, Paolo Sabak over technisch vaardige spelers en met Jelle Merckx hebben ze een betrouwbare pion als sluitstuk. Lokeren Temse is een team, dat steeds probeert om via combinatievoetbal de spitsen te bereiken. Ze hebben heel wat spelers die met een individuele actie het verschil kunnen maken. We zullen supergeconcentreerd moeten zijn en met het mes tussen de tanden aantreden.”

Voor Mingiedi en Mestdagh wordt het alvast een speciale wedstrijd

Voor Nathan Mingiedi en Niels Mestdagh wordt het alvast een speciale wedstrijd. Nathan genoot zijn jeugdopleiding bij de toenmalige 1ste klasser Sporting Lokeren. Via VW Hamme kwam hij bij KSVO terecht, waar hij nu bezig is aan zijn 3de seizoen. Vorig jaar was hij op Daknam beslissend, want hij kopte de 0-1 tegen de touwen in de met 1-2 gewonnen wedstrijd. Niels Mestdagh is nieuw bij KSVO en komt over van de fusieploeg. Hij vindt het vooral jammer dat uitgerekend tegen zijn ex-club geen publiek is toegelaten. “Het is altijd speciaal om tegen je ex-club aan te treden en een publiek voegt toch altijd wat extra pigment toe aan een wedstrijd. Ik denk dat het uiteindelijk weinig verschil zal uitmaken tijdens de wedstrijd voor beide ploegen. Het is vooral sneu voor de supporters die de match niet kunnen bijwonen.”
 



zondag 28/04 om 15u00

K.S.V.O.

V/S

Jong Essevee


28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

32

64

2

KSC Dikkelvenne

32

55

2

KVK Ninove

32

55

4

KFC Merelbeke

32

51

5

Cercle Brugge U23

32

50

6

Jong Essevee

32

48

7

KFC Voorde-Appelterre

32

47

8

KSV Oostkamp

32

46

9

K.S.V.O

32

44

10

FC Gullegem

32

43

11

KRC Gent

32

42

11

KVV Zelzate

32

42

13

KM Torhout

32

41

14

Olsa Brakel

32

39

15

KFC Mandel United

32

37

16

RC Harelbeke

32

33

17

KFC Sparta Petegem

32

32

18

RFC Wetteren

32

29

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1