Robin Van Wambeke maakte vorig seizoen op Dikkelvenne in ondankbare omstandigheden zijn debuut en lag aan de basis van de 0-1. Een fel gehavend KSVO won die confrontatie uiteindelijk met 0-2, na een laat doelpunt van Arne Lagache, een andere debutant.  Annicq De Zitter  KSVO

Enkele weken geleden was er bij KSVO geen vuiltje aan de lucht. Met 12 op 18 had de ploeg een uitstekende start genomen, maar daarna ging het fors bergaf. KSVO leek zich na 2 opeenvolgende nederlagen te herpakken met een knap gelijkspel bij Eendracht Aalst, maar was vorige week kansloos tegen Jong Cercle. Bij tegenstander SC Dikkelvenne, wordt het na 4 opeenvolgende thuisnederlagen ook stilletjes aan code oranje. Beide ploegen kunnen dus best een zege gebruiken…

Hoogspanning aan de Hofkouter

Het wordt vrijdagnamiddag spannend aan de Hofkouter in Dikkelvenne! Op de dag van Wapenstilstand, kruisen het lokale SC en KSVO de degens. De opdracht is: uit de gevarenzone blijven en dat kan voor bieden liefst met een driepunter. KSC Dikkelvenne verloor zijn vier laatste thuiswedstrijden en kwam in de laatste drie zelfs niet tot scoren. KSVO blijft geteisterd door een karrenvracht aan geblesseerden en het ziet er niet onmiddellijk naar uit, dat daar verbetering in komt. Voor de thuisploeg is er geen andere optie dan winnen, want het voelt de hete adem van de hekkensluiters in de nek. Marco Verheuge, kapitein van de thuisploeg, maakte in niet mis te verstane woorden duidelijk dat er iets moet gebeuren bij Dikkelvenne, nu men week na week hervalt in dezelfde fouten. De analyse van de kapitein was deze week voer voor veel overleg. KSVO mag een geprikkelde thuisploeg op het veld verwachten en de thuisploeg kan dat doen met een nagenoeg complete kern. Met uitzondering van Lilian Bochet is iedereen beschikbaar bij het team van coach Lieven Gevaert en dat staat in schril contrast met de imposante lijst aan afwezigen bij Oudenaarde. Milan Cambier, Jesse Martens, Nicolas Mulliez, Casper De Buysscher, Thimo Spileers en Robbe De Waele kregen in de lappenmand met Gillian Verbrugge een nieuwe medepatiënt, die een scheurtje in de bil opliep. Hij is ook enkele weken out. Gelukkig recupereert trainer Leleu wel Robbe Vandenheede, die geschorst moest toekijken tegen Jong Cercle. Hij werd vervangen door Mano Decuyper, die wel mag terugblikken op een degelijke wedstrijd.

Immens verschil tussen winst en verlies

Tegen een gretig Jong Cercle kreeg Oudenaarde in eigen huis een stevig pak rammel. “De cijfers liegen niet,” zegt trainer Stefan Leleu. “Dat Jong Cercle altijd hoog druk zet, wisten we vooraf. In balverlies hadden we iets te weinig goesting en dan red je het niet. Dat we na de 0-4 terugvochten, is een positieve vaststelling. De 2-5 ligt hoe dan ook zwaar op de maag. We kunnen ons niet blijven verstoppen achter de vele geblesseerden. Ook zonder hen speelden we 2-2 tegen periodekampioen Eendracht Aalst. Het kan dus, maar dan moeten we wel de juiste wedstrijdmentaliteit tonen. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen, maar dat kan enkel indien de ploeg top is.”
Dikkelvenne sprokkelde in de eerste periode tien punten, Oudenaarde telt drie punten meer. Nu al kan deze derby omschreven worden als een zespuntenmatch. Volgende week volgen er voor beide teams opnieuw derby’s. Dikkelvenne maakt de korte verplaatsing naar Merelbeke, Oudenaarde trekt naar Brakel. “Tot de langdurig geblesseerden kunnen ingezet worden, moeten we de schade beperken. In het seizoenbegin lukte dat goed, maar nu iets minder. De inzet van de wedstrijd in Dikkelvenne is groot. Indien we er winnen, slaan we een kloof met hen en nestelen we ons tussen een pak middenmoters. Gaan we er de boot in, dan beent Dikkelvenne ons bij en glijden we verder weg in het klassement. Iedereen is zich bij ons bewust van de ernst van de situatie, maar dat geldt zeker ook voor onze tegenstander,” aldus de Oudenaardse trainer.

KSC Dikkelvenne: Snel bergaf na goede start

Een fel vernieuwd en verjongd KSC Dikkelvenne begon goed met 7 op 9. Het won op de openingsspeeldag tegen nieuwkomer Erpe-Mere United, speelde daarna knap gelijk bij Jong Cercle en stuntte met een zege bij Olsa Brakel. Vorig seizoen kreeg het daar nog een 6-0 pandoering. Na die zege op Olsa, ging het fors bergaf. Het kende 6 nederlagen in de jongste 7 matchen. Enkel op KM Torhout werd nog gewonnen.
 
1 KSC DIKKELVENNE - ERPE-MERE UN. 1 - 0
2 Jong Cercle - KSC DIKKELVENNE 0 - 0
3 Olsa Brakel - KSC DIKKELVENNE 2 - 3
4 KSC DIKKELVENNE – KRC Gent 4 - 5
5 FC Gullegem - KSC DIKKELVENNE 3 - 1
6 KSC DIKKELVENNE – KVV Zelzate 0 - 2
7 KSC Lokeren-Temse - KSC DIKKELVENNE 1 - 0
8 KSC DIKKELVENNE – SC Eendracht Aalst 0 - 5
9 KM Torhout - KSC DIKKELVENNE 0 - 2
10 KSC DIKKELVENNE – RFC Wetteren 0 - 2

SC Dikkelvenne scoorde tot op heden 11 keer. 7 van die doelpunten werden gemaakt in 2 wedstrijden. De ploeg kon in 5 wedstrijden niet scoren.
De doelpuntenmakers zijn Dennis Van Vaerenbergh, die 8 van de 11 gescoorde doelpunten voor zijn rekening nam. Maxime De Smet scoorde 2 keer en het andere doelpunt werd gemaakt door Lilian Bochet.
Onze tegenstander incasseerde 20 tegendoelpunten en kan 3 clean sheets voorleggen.
Dikkelvenne staat op de 14de plaats. Het behaalde 10 punten uit 10 wedstrijden, behaald uit 3 zeges en 1 gelijkspel. Het verloor tot op heden 4 keer. KSVO staat 11de en telt 3 punten meer.

Wedstrijdinfo:

Het lijstje afwezigen bij KSVO hebben we al vermeld. Robbe Vandenheede is wel terug uit schorsing en er is ook een kleine kans dat Robbe De Waele inzetbaar is.

Het verleden:

KSVO won 3 van de 4 tot op heden gespeelde onderlinge duels, allen in de 2de amateurklasse.
In het seizoen 2019-2020, won KSVO in de slotminuten met 0-1 na een doelpunt van invaller Gilles Van Herreweghe.
In de terugwedstrijd kwam KSVO op slag van rust op achterstand na een doelpunt van ex-speler Frederic De Graeve. Donovan Habbas zorgde in de 2de helft uiteindelijk voor de 2-1 zege.
Vorig seizoen kwam Dikkelvenne naar KSVO, voor het eerst onder huidig trainer Lieven Gevaert. De trainerswissel had meteen succes. Na een sterk openingskwartier van KSVO, moest het rond het kwartier wel verder met een mannetje minder, toen Lekhechine de doorgebroken De Schrijver onderuit haalde. Nog voor het halfuur stond de eindstand 0-3 al op het bord. Jesse Martens miste de eerreder nog vanop de stip.
KSVO nam echter revanche in de terugmatch, en hoe! Een al fors gehandicapte ploeg, verloor rond het halfuur ook nog eens Mézine met een blessure en speelde een uur met een 18-jarige en een 19-jarige in de spits. Robin Van Wambeke en Arne Lagache dolden echter met hun tegenstander en achteraan hield het gelegenheidsduo Lekhechine-Spileers de boel goed gesloten. Heirwegh verzilverde in de 2de helft een assist van Robin en Lagache zette de kers op zijn taart met het bevrijdende 2de doelpunt in de slotminuut (0-2)
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1