N De Zitter  KSVO

Met een povere 1 op 15 en een resem afwezigen, trok KSVO naar het “Toep”-park in Brakel, om er Olsa partij te geven. Olsa won zijn openingsmatch in eigen huis tegen Aalst, maar kon zijn volgende 4 thuismatchen niet winnen. Beide ploegen bengelen momenteel net boven de degradatiezone en konden dus een opsteker, in de vorm van een zege gebruiken. Matchen tussen beide geelzwarte ploegen uit de Vlaamse Ardennen zijn immer geladen duels.

Zestienjarige Guillaume Cnudde voor het eerst op de bank

Eindelijk eens goed nieuws uit de Oudenaardse gekwetstenboeg. Doelman Gillian Verbrugge was vlugger fit dan verwacht en nam zijn plaats terug in doel in. Sören Dutoit verhuisde opnieuw naar de bank, waar hij het gezelschap kreeg van Arne Lagache, Victor Van Meenen en de amper 16-jarige Guillaume Cnudde. KSVO heeft niet alleen een waslijst gekwetsten, ook bij de beloften waren enkele spelers met een gele schorsing, waardoor het diep tasten was in het beschikbare spelersmaterieel. Mano Decuypere nam centraal op het middenveld de plaats in van Nathan Mingiedi, die vorige week uitviel in blessuretijd op Dikkelvenne.

Doelkader spelbreker voor KSVO in eerste helft

De wedstrijd begon met een vrij lange studieronde. We waren al 10 minuten ver, toen het eerste noemenswaardige feit zich voordeed. Dat N’defe een heel rappe jongen is, dat weten vriend en tegenstander ondertussen al. Hij zette voor het eerst zijn turbo aan, maar verder dan een puntertje, in het zijnet, kwam hij niet. KSVO probeerde vanuit de verdediging op te bouwen, maar het blijft toch altijd wennen aan kunstgras. Pas op het kwartier staken de onze ook hun neus aan het venster. Heirwegh pakte uit met een verrassend schot uit een scherpe hoek, dat maar nipt naast ging. Het leverde wel een hoekschop op, zonder verder gevaar. Halverwege de eerste helft, brak de wedstrijd toch open. Olsa claimde een strafschop, na een duwtje, maar KSVO counterde vlijmscherp. Demets zag zijn lage en scherpe voorzet richting 2de paal gaan. Heirwegh kwam ingelopen, maar zag zijn schot via doelman Otte en de paal terug in de handen van de Brakelse goalie landen. Even later opnieuw KSVO, maar deze keer geraakte Demets niet voorbij Otte. En alsof de duivel ermee gemoeid is, trof Demets even later met een hard schot de lat. Als je zelf de kansen laat liggen, dan krijg je aan de overkant meestal het deksel op de neus. Verbrugge pakte laag uitvallend eerst nog een schot van Van Eerstvelde, maar was even later kansloos, toen diezelfde speler aan de tweede paal een hoekschop voor de voeten kreeg. Hij probeerde het met een plaatsbal, die voorbij de kansloze Verbrugge in de verste hoek tegen de touwen uitstierf. 1-0 en een zware domper voor KSVO, op slag van rust.

Jérôme Mézine: held en antiheld

Kon KSVO de rug rechten? Brakel had na de rust meer balbezit, maar zag al vroeg Nelis uitvallen met een blessure. De boomlange spits, vorig seizoen goed voor 3 doelpunten tegen KSVO, ging zonder contact tegen de grasmat, en dan weet je al hoe laat het is. Meteen daarop kopte Van Herreweghe een strakke voorzet van Decuypere in, maar Otte hield met een knappe reflex zijn netten ongeschonden. Olsa kreeg nu meer counterruimte en het was oppassen voor de kwikzilveren N’defe. Meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op voor Olsa. Een gevaarlijke voorzet van Heirwegh ging aan alles en iedereen voorbij en Habbas zag zijn plaatsbal knap gepakt door Verbrugge. En dan kwamen de momenten van Jérôme Mézine. Onze ouderdomsdeken, die weer heel wat duw- en trekwerk kreeg te verduren, kopte vanuit kansrijke positie onbegrijpelijk naast. Even later liet hij KSVO wél juichen, toen hij een vrije trap van Demets laag uitvallend met het achterhoofd tegen de touwen devieerde (1-1). Vreugde bij KSVO, dat enkele minuten later met een mannetje minder verder moest. Na een fel kopduel, raakte hij de Brakelse verdediger, die kermend neerging tegen de grond. De ref gaf eerst fout voor KSVO, maar de bank van Brakel sprong furieus gesticulerend recht en er volgde een felle opstoot. Op aanraden van de lijnrechter kreeg onze ouderdomsdeken rechtsreeks rood wegens een elleboogstoot en werd de vrije trap tegen KSVO gefloten. Opnieuw een zware dopdoffer voor KSVO, dat het laken op dat moment naar zich toe leek te trekken. Er moest nog 20 minuten geknokt worden met een mannetje minder. Olsa begon nu te drukken en probeerde het van buiten de zestienmeter, maar de ballen gingen telkens ver buiten het doelkader. Aan de overkant probeerde Demets het nog uit een scherpe hoek, maar zijn poging kwam niet verder dan het zijnet. Diep in blessuretijd, bezorgde gewezen KSVO-speler Donovan Habbas gans KSVO bijna een hartstilstand, toen hij van dichtbij en uit kansrijke positie op doel mocht koppen… pal in de handen van Verbrugge.

KSVO, Dikkelvenne en Olsa broederlijk naast elkaar

Zo bleven beide ploegen steken op een gelijkspel, wat voor het fors geteisterde KSVO toch aanvoelde als een overwinning. Positief is, dat er geen bijkomende letsels zijn na deze toch wel sportieve wedstrijd. Minpunt wordt natuurlijk de mogelijke schorsing, die boven het hoofd van Mézine hangt…
Beide ploegen blijven samen met SC Dikkelvenne met 14 punten uit 12 matchen net boven de gevarenzone.

Wedstrijdinfo:

K. Olsa Brakel:
Otte, Desmet, Barrezeele, Habbas, N’defe, Nelis (52’ Cappeleman), Thissen, Van Eerstvelde, Makonga-Tara, Bogaert en Lambrecht

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Gallo, Van De Wiel Novinchanova, Mestdagh, Vandenheede, Decuypere, Heirwegh, Van Wambeke (62’ Van Meenen), Mézine en Demets (89’ Lagache)

Doelpunten:

40’ 1-0 Van Eerstvelde
72’ 1-1 Mézine (Demets)

Gele kaarten:

N’defe (Olsa), Beerens (T3 – Olsa), Van Herreweghe (KSVO) en Leleu (T1 – KSVO)

Rode kaart: Mézine

Wedstrijdleiding: Ref: Florian Stove, AR1: Joachim Vercamer; AR2: Robby Keuleers
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1