Victor Van Meenen (18j), Guillaume Cnudde (17j) en Robin Van Wambeke (19j) waren bij alle 4 de Oudenaardse doelpunten betrokken    

Na een korte winterstop, moest KSVO meteen vol aan de bak tegen KSV Oostkamp, het nummer 2 in de stand. De West-Vlamingen zijn als nieuwkomer aan een uitstekend seizoen bezig, terwijl KSVO, geplaagd door een enorme blessuregolf, net boven de degradatiezone bengelt. Een zege tegen de West-Vlamingen, zou een enorme opsteker zijn, maar dat was natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Nieuwkomer Jourquin meteen in de basis

Nog geen terugkeer van geblesseerde spelers bij KSVO. Zij revalideren verder of bouwen gestadig hun conditie op via training. Wel op het wedstrijdblad stond Jarno Jourquin, vanaf deze week geleend van FCV Dender EH. Hij werd achteraan gekoppeld aan Spileers. Zo speelde KSVO met een centraal verdedigersduo van 20 en 21 jaar. Vooraan kreeg de amper 17-jarige Guillaume Cnudde opnieuw zijn kans naast Demets en Mézine. Kevin Gallo verhuisde naar de bank, waar hij in het gezelschap vertoefde van Van Meenen, Van Wambeke en Decuypere. Trainer Delaere kende ondanks een uitschuiver, juist voor nieuwjaar tegen Olsa Brakel geen selectieproblemen.

Invaller Van Meenen zorgde voor dubbele bonus aan de rust

Ondanks de moeilijke situatie waarin KSVO momenteel verkeert en het gegeven, dat men tegen één van de sterkere ploegen uit de reeks moest aantreden, speelden de geelzwarten van bij aanvang complexloos. De eerste dreiging was dan ook geelzwart getint, met een knappe individuele actie van Cnudde. Even later kreeg KSVO een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Mézine draaide bal nipt naast de verste paal.
Ai, Ai, Ai op het kwartier… Het al fel geteisterde KSVO zag de goed op dreef zijnde Demets uitvallen. Hij bezeerde zich aan de schouder na een duel en kon niet verder. Het zoveelste slachtoffer in de al goed gestoffeerde Oudenaardse ziekenboeg? De 18-jarige Victor Van Meenen werd meteen voor de leeuwen gegooid. KSVO stak echter nog een tandje bij en scoorde in de gekende “Viktor”-minuut. Vandenheede recupereerde de bal en Cnudde stuurde Mézine alleen op doel af. De jaren krijgen geen vat op onze ouderdomsdeken, die koelbloedig de 1-0 naast doelman Martens tegen de netten prikte. De bezoekers probeerden het al te vaak met de lange bal, maar onze jonge verdedigers bleven attent. KSVO koos zijn momenten om te counteren geduldig uit en Heirwegh etaleerde zijn snelheid. De beslissende voorzet werd echter nog tijdig door een verdediger in hoekschop gegleden. Net nadat een knappe soloactie van Mézine opnieuw in een hoekschop eindigde, scoorde KSVO de belangrijke 2-0. Heirwegh en Van Herreweghe combineerde op rechts en via enkele tussenstationnetjes, kwam de bal voor de voeten van Van Meenen, die laag en kurkdroog naast de eerste paal binnentrapte. Onverhoopt maar wel verdiend was deze tussenstand. Op slag van rust kwam er toch nog een kans voor de bezoekers, maar Verbrugge gooide lijf en leden in de strijd en verhinderde de aansluitingstreffer van Vanhaecke, door in diens voeten te duiken.

Prangende slotfase

Gerust werd er met een 2-0 stand in een onderhoudende eerste helft, die misschien niet zoveel doelgevaar opleverde, maar toch aangenaam was om volgen. Toch wist KSVO dat de strijd nog niet gestreden was. De spelers van Oostkamp kenden immers een korte rustpauze en verschenen reeds vroeg op het veld, wat er op duidde, dat ze de 2de helft een tandje gingen bijsteken. Ze kregen al vlug een kans toen Vanhaecke veel ruimte kreeg, maar zijn schuiver gleed naast de verste paal buiten. Trainer Delaere gooide al vroeg 3 verse krachten in de strijd om zo het tij te doen keren, maar het was KSVO, dat heel dicht bij de verlossende 3de treffer kwam, toen Mézine bijna een mistasten in de Oostkampse verdediging uitbuitte. Hij werd nog net afgeblokt, toen hij de bal wou binnentrappen. De bezoekers deden het met powerplay, het was voor de KSVO verdediging dus nodig om attent te blijven. Uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op voor de bezoekers. Aan de overkant zorgde Vandenheede voor een knappe solo, maar trapte uit een vrij scherpe hoek iets te wild over. Even later werd Cnudde weggestuurd op rechts, zijn verrassende lob viel over doelman Martens, maar ook net over de lat. Op het moment dat KSVO de match onder controle leek te hebben, scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Canoot zag zijn schot afwijken in hoekschop en deze werd mooi overhoeks binnengekopt door Willem: 2-1 en de spanning er opnieuw in. Even later leek de match toch gespeeld, toen na een vlotte counter de 17-jarige Cnudde de bal haarfijn tegen de binnenkant van het zijnetje trapte (3-1). Maar weer sloegen de bezoekers terug. Van Herreweghe kreeg de bal tegen de arm en de scheidsrechter was onverbiddelijk. De bal ging op de stip en Willem nette zijn 2de van de avond (3-2). We mochten ons dus opmaken voor een spannend slotkwartier. Oostkamp kreeg hoop, bij KSVO was het pompen of verzuipen. De amusementswaarde steeg en de wedstrijd werd nu een ware cupmatch, met 2 ploegen die het volle pond gaven en veel duelkracht etaleerden. De bezoekers kregen enkele vrij discutabele vrije trappen, maar meer dan een reeks hoekschoppen leverde dat niet op. Willem kreeg nog een kans op zijn 3de treffer, maar zijn kopbal viel gelukkig voor KSVO op de bovenkant van het net. KSVO kwam er kort voor het einde nog eens uit. Mézine temporiseerde voldoende met de bal aan de voet om Van Herreweghe te bedienen. Die vond met een magistrale voorzet aan de 2de paal de pas ingevallen Van Wambeke die terugleggen op Heirwegh verkoos, boven zelf op doel te trappen. Lorenzo bedankte Robin voor deze assist en trapte de bevrijdende 4-2 tegen de touwen.

Tienerklanken bij KSV Oudenaarde

KSVO haalt zo een verdiende driepunter na een wedstrijd die tot de slotfase heel spannend bleef. Opmerkelijk is, dat een 17-jarige en 18-jarige scoren en een 19-jarige een assist gaf. KSVO haalt dus na de heenronde toch nog de kaap van 20 punten. Minpunt zijn de 4 Oudenaardse gele kaarten die een vooral in het laatste halfuur veel te ijverige ref trok. In een wedstrijd, waarin vooral in de 2de helft werd geknokt voor elke bal, maar die op geen enkel moment ontspoorde, vielen er in het laatste halfuur liefst 8 gele kaarten.
Voor Van Herreweghe, Mestdagh, Van Wambeke en Van De Wiel is dit een fatale 3de gele kaart, waardoor ze de wedstrijd van volgende week tegen FC Merelbeke zullen missen. Ook achter de naam van Demets zal er een vraagteken staan, want het verdict was uiteindelijk een schouderluxatie. Maar dit seizoen verstaat KSVO als geen ander de kunst om in de allermoeilijkste situaties de kop en schouders te rechten.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Jourquin, Spileers (70’ Gallo), Mestdagh, Vandenheede, Van De Wiel Novinchanova, Heirwegh, Mézine, Demets (16’ Van Meenen) en Cnudde (87’ Van Wambeke)

KVCSV Oostkamp: Martens, Vanhaeren, Declerck (55’ Dildick), Claeys (53’ Timmerman), Canoot (77’ Puskás), Lenihan, Willem, Maus, Bragard (46’ Suffys), Benoot, Vanhaecke

Doelpunten:

19’ 1-0 Mézine
39’ 2-0 Van Meenen
69’ 2-1 Broes
74’ 3-1 Cnudde
76’ 3-2 Willem
87’ 4-2 Heirwegh

Gele kaarten: Van De Wiel, Van Herreweghe, Mestdagh, Van Wambeke (KSVO), Dildick, Canoot (KVCSVO), Leleu (T1 - KSVO) en Kestremond (KT - KVCSVO)

Wedstrijdleiding: Ref: Beerens Sören – AR1: Ares Emiel – AR2: Vermeulen Andy
 zaterdag 02/03 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KVK Ninove


02/03

19u30

K.S.V.O.

-

KVK Ninove

10/03

15u00

FOOTBALL CLUB GULLEGEM

-

K.S.V.O.

16/03

20u00

K.S.V.O.

-

SC.EENDRACHT AALST

24/03

15u00

KFC Voorde-Appelterre

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

25

46

2

KSC Dikkelvenne

25

45

3

KVK Ninove

25

43

4

KSV Oostkamp

25

41

5

KFC Merelbeke

25

38

5

KFC Voorde-Appelterre

25

38

7

K.S.V.O

25

35

7

KFC Mandel United

25

35

9

Cercle Brugge U23

25

34

10

Olsa Brakel

25

32

11

FC Gullegem

25

31

11

KM Torhout

25

31

13

KRC Gent

25

30

13

KVV Zelzate

25

30

15

RC Harelbeke

25

29

15

KFC Sparta Petegem

25

29

15

Jong Essevee

25

29

18

RFC Wetteren

25

25

1

Lorenzo Heirwegh

7

2

Matt Demets

5

3

Casper de Buysscher

4

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

9

Robin Van Wambeke

1

9

Vladimir Van De Wiel

1

9

Guillaume Cnudde

1

9

Jérome Lyssens

1

9

Owngoal

1