Vladi Van de Wiel Novinchanova voelt zich goed in zijn sas, nu hij op zijn favoriete plek op het middenveld kan spelen    

Na de deugddoende prestaties in dit kalenderjaar, moet KSVO nu de weide in tegen KRC Harelbeke. Pas een goede maand geleden ontmoetten beide ploegen elkaar al in het Forestierstadion, waar de match toen op een 1-1 gelijkspel eindigde. KSVO tankte vorige zondag vertrouwen uit de uitstekende prestatie op Sparta Petegem, terwijl Harelbeke diep in de put zat, na de onverwachte thuisnederlaag tegen de Rode Lantaarn. KSVO kan met een zege een heel goede zaak doen en de jacht inzetten op de linkerkolom, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken…

Vladi Van De Wiel looft zijn jonge ploegmakkers

Vladi Van De Wiel Novinchanova kijkt nog eens achteruit naar de doelpuntenrijke match bij Sparta Petegem “Met onze jonge ploeg zijn we sterk bezig, we zitten in de goeie flow”, weet de 22-jarige middenvelder. “Sommige van onze spelers hebben nog niet eens een rijbewijs, maar ze doen het echt goed.” Hij steekt ook al een waarschuwend vingertje op voor de match van zaterdagavond tegen voorlaatste Racing Harelbeke. “Net voor de winterstop heb ik door een letsel de heenmatch in Harelbeke gemist. Op een hard bevroren veld werd het 1-1. We gaan vooral moeten we uitkijken voor de snelle flanken van de bezoekers. Wakker zijn van in het begin, is de opdracht. Zondag stonden wij er vanaf het eerste fluitsignaal en dwongen enkele uitstekende kansen af. Ikzelf kwam 2 keer heel dicht bij een doelpunt, maar doelman Tom Vandenbossche keepte een sterke wedstrijd en ik hem daar achteraf ook mee gefeliciteerd.”
Vladi toonde dit seizoen al zijn polyvalentie, als rechtsback, rechter middenvelder en centrale verdediger, maar zijn favoriete stek is die van middenvelder. “Door de terugkeer van enkele pionnen, mag ik nu op de plaats spelen, waarvoor ik ben opgeleid,” zegt hij. Vladi doorliep de jeugdrangen van SK Maldegem, Sporting Lokeren, AA Gent, Waasland-Beveren en FCV Dender. “Nu heb ik gekozen voor de combinatie voetballen bij Oudenaarde en een job bij een immokantoor in Knokke. Ik heb mijn contract voor volgend seizoen nog niet verlengd, maar de onderhandelingen lopen.”

KRC Harelbeke in de penarie

Harelbeke begon met 9 punten uit de eerste 7 matchen, maar verloor daarna 5 keer op rij. Na een iets betere periode met 4 matchen zonder nederlaag, bengelt de ploeg na een recente 0 op 9 op de voorlaatste plaats. Dieptepunt was de 1-2 nederlaag, vorige week tegen Rode Lantaarn Erpe-Mere United. KSVO moet het dus opnemen tegen een kat in het nauw, en die kan rare sprongen maken.

Wedstrijden KRC Harelbeke                 
                              
1 KRC Harelbeke – KVV Zelzate 2-1
2 Torhout KM - KRC Harelbeke 2-1
3 KSV Oostkamp - KRC Harelbeke 6-0
4 KRC Harelbeke - Jong Essevee 1-1
5 KFC Merelbeke – KRC Harelbeke 1-1
6 KRC Harelbeke - RFC Wetteren 3-2
7 Westhoek KVK - KRC Harelbeke 0-0
8 KRC Harelbeke – FC Gullegem 0-4
9 Sp. Petegem - KRC Harelbeke 1-0
10 KRC Harelbeke - Eendracht Aalst 0-2
11 Lokeren-Temse - KRC Harelbeke 3-1
12 KRC Harelbeke - Jong Cercle 2-4
13 Erpe-Mere United - KRC Harelbeke 1-1
14 KRC Harelbeke – Olsa Brakel 2-0
15 SC Dikkelvenne - KRC Harelbeke 1-1
16 KRC Harelbeke - KSVO 1-1
17 KRC Harelbeke – KRC Gent 1-2
18 Jong Cercle - KRC Harelbeke 1-0
19 KRC Harelbeke - Erpe-Mere United 1-2


Harelbeke haalde in de Wintermercato wel versterking binnen. Het huurt Gyamfi Kyeremeh van Lokeren-Temse tot het einde van dit seizoen. En onze doelman Sören Dutoit, keerde na 8 seizoenen terug naar de ploeg waarin hij in 2007-2008 debuteerde in de toenmalige 4de klasse.
De Harelbeekse Ratten verzamelden tot op heden 15 punten uit 9 wedstrijden en deden dat met 3 zeges en 6 gelijke spelen. De ploeg verloor reeds 10 keer. Harelbeke scoorde 18 goals en dat is op één na de slechtste leerling van de klas.

De doelpuntenmakers zijn:

4: Lamin Tony Soli
3: Kassim Doumbia
2: Santens Robbe en De Smet Pieter
1: Niels Vandenbroucke, Oscar Van Mol, Robin Toye, Charles Noppe, Lander Feys, Jorben Vanhulle en
Ernest N’For

De verdediging incasseerde 35 tegentreffers en kan 2 clean sheets voorleggen.

Stefan Leleu: “Meteen bij de les zijn!”

De Oudenaardse trainer Stefan Leleu verwacht een heel scherp en gemotiveerd KRC Harelbeke. “Harelbeke zal na het onverwachte verlies van vorige week zaterdag zeker met het mes tussen de tanden komen spelen,” voorspelt hij. “Met N’for en Vandenbroucke hebben ze twee spelers tussen de lijnen met tonnen ervaring, die de ploeg vooruit stuwen. Achteraan beschikken ze met De Smet, De Mol en Doumbia over veel lengte en ze kunnen ook toeslaan op stilstaande fases.” Stefan Leleu weet ook, dat de ploeg zich versterkte. “Met Kyeremeh hebben ze er een nieuwe snelle spits bij, die samen met Noppe en Soli een gevaarlijk trio vormen vooraan. Op de bank hebben ze met Feys en Santens nog 2 grote jonge spitsen. Het is een team met kwaliteiten, dat toch onder zijn waarde staat gerangschikt, én ze zullen uit zijn op revanche. Er wacht ons dus terug een mooie uitdaging én een blij weerzien met Sören Dutoit en Jaan Vanwildemeersch.”
KSVO tapte veel vertrouwen uit de knappe wedstrijd van vorige week, maar die match is voorbij! De match tegen Harelbeke is een compleet ander gegeven. “Ik heb onze spelers wel verwittigd dat dit een heel andere wedstrijd zal worden en iedereen terug van bij het eerste fluitsignaal scherp voor de dag zal moeten komen!”

Spelersinfo:

Zowel Nathan Mingiedi, Robbe De Waele, kapitein Jesse Martens als Casper De Buysscher hebben een volledige trainingsweek in de benen. Hierdoor komt hun rentree dichterbij. Zelfs Milan Cambier heeft een deel van de dinsdagtraining meegedaan. Normaal gezien mogen we ook hem de volgende weken terug op training verwachten.

Het verleden:

Sinds KSVO aantreedt in het amateursvoetbal, speelde het 5 keer tegen RC Harelbeke en de balans is perfect in evenwicht. Tegen het ter ziele gegane oude KRC Harelbeke, speelde KSVO vooral in de jaren 70 en 80 menig bitsig duel.

In het seizoen 2019-2020 won KSVO in eigen huis met 3-1. Jelle Belmans wiste de 0-1 uit en in de slotfase scoorde Donovan Habbas nog 2 keer.
Jesse Martens trapte KSVO in de terugmatch al vroeg op voorsprong. Na een rode kaart voor Lorenzo Heirwegh in de 2de helft, zette de thuisploeg de scheve situatie recht (2-1).
Vorig seizoen scoorde opnieuw Jesse Martens al vroeg de 0-1 in Harelbeke, maar na het uitvallen van Nicolas Mulliez met een neusbeenbreuk, profiteerde de thuisploeg van de desorganisatie om de scheve situatie recht te zetten. Jaan Vanwildemeersch zorgde nog wel voor de 2-2, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die met 2 doelpunten op 5 minuten tijd, de 4-2 zege binnen haalde. In de terugmatch kende een jong en dartel KSVO geen problemen tegen de ratjes. Casper De Buysscher en Robin van Wambeke zorgden reeds voor de rust voor de 2-0 eindstand.
Voor nieuwjaar speelden beide ploegen een levensbelangrijke match. Het verschil tussen beide teams bedroeg amper 3 punten. Een fel gehavend KSVO kwam op het hard bevroren veld in Harelbeke op voorsprong via Mézine, maar de thuisploeg stelde diep in de ruime extra tijd van de eerste helft nog gelijk. Ondanks felle druk van de thuisploeg, bleef de 1-1 ruststand ook de eindstand.

 zaterdag 20/04 om 19u30

K.S.V.O.

V/S

KM Torhout


20/04

19u30

K.S.V.O.

-

KM Torhout

28/04

15u00

K.S.V.O.

-

Jong Essevee

05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

31

61

2

KVK Ninove

31

55

3

KSC Dikkelvenne

31

52

4

KFC Merelbeke

31

51

5

Cercle Brugge U23

31

47

5

KFC Voorde-Appelterre

31

47

7

Jong Essevee

31

45

8

FC Gullegem

31

43

8

KSV Oostkamp

31

43

10

K.S.V.O

31

41

10

KM Torhout

31

41

12

KRC Gent

31

39

12

Olsa Brakel

31

39

12

KVV Zelzate

31

39

15

KFC Mandel United

31

37

16

RC Harelbeke

31

33

17

KFC Sparta Petegem

31

29

17

RFC Wetteren

31

29

1

Lorenzo Heirwegh

8

2

Casper de Buysscher

6

2

Matt Demets

6

4

Jerome Mezine

3

4

Victor Van Meenen

3

6

Robin Van Wambeke

2

6

Robbe De Waele

2

6

Jarno Jourquin

2

6

Rune Vandenborre

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1